Țeluri

Ca și în anii anteriori, echipele românești au părăsit prematur cupele europene. De fapt, n-au depășit faza preliminariilor, ultima victimă fiind echipa FCSB, ce-i drept decimată de virusul Covid-19. Inițial s-a ascuns faptul că sunt jucători infectați, ulterior apărând cazuri în serie. Dar echipa plătește scump și elucubrațiile patronului George Becali.

Singura echipă care mai păstrează șansa de a accede în grupele Europa League este CFR Cluj. Antrenorul Dan Petrescu sacrifică astfel campionatul, permițându-și luxul de a folosi în întrecerea internă o altă echipă decât cea folosită în competiția externă. Probabil că în perioada în care a fost jucător în Anglia nu a auzit expresia Never change a winning team.

Trei echipe au furnizat surprize plăcute în ultima etapă disputată în liga întâi: UTA, Chindia Târgoviște și Sepsi Sfântu Gheorghe. UTA a învins la București acest amalgam hispano-românesc ce joacă în campionat sub numele Dinamo. Meritul arădenilor este că au exploatat la maximum slăbiciunile adversarului, o echipă modestă, cu un antrenor care degeaba a promis mult și nu a realizat mai nimic. Chindia Târgoviște a profitat de alchimia lui Dan Petrescu și a obținut un punct nesperat la Cluj pe terenul CFR-ului. Sepsi Sfântu Gheorghe a obținut la București o victorie în fața echipei FC Voluntari, care se anunța în mare formă.

La Iași nu poate fi vorba de o surpriză, victoria gazdelor fiind una logică, FCSB nu mai constituie un obstacol serios. Universitatea Craiova își respectă țelul propus, acela de a câștiga campionatul și astfel a învins-o la Pitești pe FC Argeș, o echipă aflată în derivă. Viitorul și-a mai revenit puțin și a învins-o la scor pe Astra Giurgiu, o grupare care nu mai sperie pe nimeni.

Am lăsat în mod intenționat la urmă partida FC Hermannstadt – FC Botoșani ca să remarc pentru a nu știu câta oară prestația arbitrului Andrei Chivulete. Acest nesimțit a acordat în ultimele minute ale meciului o lovitură de la 11 metri pentru gazde, total anapoda, oferindu-le victoria sibienilor și omagii Anamariei Prodan.

În liga a doua, CSM Reșița a obținut victoria la Buzău, acolo unde se câștigă foarte greu. ASU Politehnica a învins-o pe Ripensia, adâncind și mai mult criza de la oaspeți, unde nu înțeleg de ce nu este folosit la valoarea lui Radu Suciu.

Cel mai așteptat joc al etapei, Turris Turnu Măgurele – Chiajna, a dat câștig de cauză gazdelor. Două echipe au reușit primele lor victorii în campionat, aducându-le multă bucurie suporterilor: Aerostar Bacău și Comuna Recea, cea de-a doua echipă învingând-o pe Rapid București, o pretendentă la promovare. Petrolul Ploiești a schimbat antrenorul, a schimbat radical echipa, dar rezultatele nu se văd, fiind la cea de-a doua înfrângere pe teren propriu.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu

Ovidiu Păcurariu
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ trei = 10