Translația fotbalului

În ultimul timp a apărut fenomenul de migraţie al jucătorilor din ligile a doua şi a treia spre liga a patra. În general, la acest nivel unde cheltuielile nu sunt aşa mari, există o stabilitate financiară, jucătorii preferând un salariu mai mic dar sigur care vine regulat, decât să aştepte patru-cinci luni pentru achitarea a cel puţin unui salariu. Astfel valoarea fotbalului se diluează şi există riscul să se piardă jucători buni.

De aceea, un jucător exemplar este Remus Lung, actualmente la Chişineu Criş, care joacă cu un aplomb nebănuit pentru vârsta sa. Luna aceasta a împlinit 39 de ani şi joacă cu multă dezinvoltură meci de meci, aducându-şi din plin aportul la performanţa echipei sale care a realizat 15 victorii în tot atâtea partide.

Un alt aspect îngrijorător este numărul mic al spectatorilor ce iau drumul stadioanelor ligii întâi. Dacă un meci de liga a patra a fost urmărit de 300-400 de iubitori ai fotbalului, în schimb partida ACS Poli – Astra, cu campioana pe teren, s-a limitat la aceiași parametri.

Dar pe nimeni nu interesează aceste probleme, suntem mai degrabă preocupaţi de inepţiile emise de Becali, Turcu sau Mutu. Acesta din urmă se laudă că aduce investitori indieni la echipă, de fapt indieni care au mai fost şi la alte echipe, fără vreun rezultat notabil.

După cum prezintă problemele Nicolae Badea, fostul finanţator de la Dinamo, Negoiţă nu a scos de fapt clubul din insolvenţă, ci a ocolit-o, creând o nouă societate. În atari condiţii, această echipă ar trebui să pornească din liga a cincea.

În altă ordine de idei, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vassaras, dacă tot vine rar în ţară, a ţinut un discurs în care ne-a tras pe toţi de urechi şi ne-a sfătuit să ne vedem de treabă, deoarece habar nu avem ce simte un arbitru când se află pe teren (sic). Se uită uşor că fotbalul se joacă pe teren şi că ar trebui să fim mai atenţi la competiţia în sine.

În ultima partidă ACS Poli a terminat en fanfare partida cu Astra Giurgiu şi a reuşit o victorie la două goluri diferenţă, Pedro Henrique semnând un gol spectaculos. Universitatea Craiova a pierdut a doua partidă consecutiv şi pierde astfel teren în lupta pentru titlu. Nou promovata Gaz Metan Mediaş are un parcurs foarte bun în clasament, ocupând un loc mai mult decât onorabil. În rest, o luptă de uzură între echipele care doresc să evite play-out-ul.

În liga a doua UTA BD a obţinut o surprinzătoare victorie, mai ales prin diferenţa de scor, la Târgovişte, menţinându-se astfel în lupta pentru primele locuri. ASU Politehnica a stat şi se pregăteşte pentru prima etapă din retur, pe care, culmea, o va disputa tot la Târgovişte.

Cu un eşalon mai jos, ACS Poli II i-a dat o mână de ajutor Sebişului să devină campioană de toamnă, învingând Reşiţa. Surprinde total neplăcut înfrângerea Ripensiei la Rovinari, în timp ce Deva recuperează timpul pierdut.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu †

<span style='border:2pt solid black; padding:0px 1px;'>Ovidiu Păcurariu †</span>
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.
Decedat: 31.01.2022

Comentariile nu sunt permise.