Trucaje

În urmă cu 49 de ani, pe data de 30 Septembrie 1970, UTA elimina din Cupa Campionilor Europeni celebra echipă Feyenoord Rotterdam, subliniind că la acea oră echipa olandeză câștigase ediția anterioară a competiției. Și acum rămânem muți de admirație că UTA a învins-o în liga a doua pe Daco-Getica București.

Cam aceasta este traiectoria pe care a parcurs-o în general fotbalul românesc. Refuz să fiu etichetat drept nostalgic, dar nu pot înțelege cum o echipă, Dunărea Călărași, venită din liga întâi, poate să piardă un meci la ”masa verde” pentru că a folosit un jucător în stare de suspendare, în timp ce FC Botoșani riscă să piardă calificarea obținută pe teren în Cupa României tot datorită necunoașterii regulamentului. Aceste carențe ies în evidență datorită nepriceperii așa-zișilor conducători. În general, aceștia sunt numiți pe bază de nepotisme sau relații, fără a avea o pregătire corespunzătoare.

În Cupa României liniștea a fost perturbată de victoria echipei Sănătatea Servicii Publice Cluj în fața mult mai galonatei echipe Viitorul Ovidiu, mai ales că echipa clujeană are o medie de vârstă de 34 de ani.

Liga întâi își consumă ultimele etape ale turului după același scenariu. Din nou antrenorul Eduard Iordănescu a fost trimis în tribună după ce l-a insultat pe arbitrul Kovacs Istvan. Infatuarea îi scade mult din imagine acestui antrenor. CFR Cluj a învins Gaz Metan la un scor concludent, rămânând pe primul loc al clasamentului.

Chindia Târgoviște a evoluat cu mult aplomb, uneori peste limite, și a învins-o pe Astra Giurgiu, periclitându-i lui Dan Alexa poziția de antrenor al dunărenilor. În urma rezultatelor nemulțumitoare ale echipei FC Hermannstadt, tehnicianul acesteia, Costel Enache, a demisionat. Am admirat dorința de afirmare a tânărului antrenor Ilie Poenaru de la Academica Clinceni. Dar a fost o falsă impresie, deoarece în partida cu FCSB s-a dovedit a fi o marionetă în mâinile păpușarilor.

În liga a doua, echipele din fruntea clasamentului s-au regrupat pe distanța a trei puncte, mai ales că UTA are un meci mai puțin. ASU Politehnica a reușit o victorie în deplasare la Turnu Severin, redresându-și puțin poziția, în timp ce Ripensia a învins-o pe teren propriu pe ultima clasată, Sportul Snagov. Mult mediatizata Rapid București nu a putut trece de Metaloglobus, o echipă, în general, tenace. La Miercurea Ciuc s-a inaugurat instalația de nocturnă a stadionului, deci se poate!

FC Universitatea Craiova 1948 își continuă marșul triumfal în liga a treia după ce a învins și la Hunedoara. În sfârșit ACS Poli a obținut o victorie, învingând Horezu pe teren propriu. Atrag atenția două echipe nou promovate, Fortuna Becicherecu Mic și Progresul Pecica, având evoluții constant bune. În schimb, CSC Ghiroda și Giarmata Vii începe să dezamăgească.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu †

<span style='border:2pt solid black; padding:0px 1px;'>Ovidiu Păcurariu †</span>
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.
Decedat: 31.01.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × = optsprezece