Vae victis

S-a încheiat competiția jocurilor din etapele preliminarii ale Campionatului European, și cu ce rezultate, s-a văzut, pentru echipa națională fiind un fiasco. Sunt destule voci care îl acuză exclusiv pe Cosmin Contra. Din păcate, cauzele adevărate sunt mai profunde. În general, fotbaliștii români care evoluează în străinătate nu joacă la echipele lor de club, nivelul campionatului nostru este foarte scăzut iar arbitrajele sunt uneori scandaloase. Este foarte greu să delimitezi aria de selecție, trebuind să te mulțumești cu ce jucători ai la dispoziție. Așadar, este posibil să se fi făcut greșeli în alcătuirea lotului, dar nu mai mult de două-trei cazuri.

În altă ordine de idei, nu se poate compara o competiție de tineret cu una de seniori. S-a bătut moneda pe echipa U 21 a României care a avut o comportare neașteptat de bună la Campionatul European de tineret. Cu toate acestea, jucătorii care au evoluat la acea competiție nu joacă la echipele de club. De exemplu, Tudor Băluță nu a prins nici un joc la echipa de seniori a lui Brighton. Este dureros că nu se ține cont de aceste aspecte, dar că se invocă motive puerile care nu au nimic cu fotbalul.

În această perioadă de întrerupere a campionatului au apărut câteva elemente noi. La Sepsi Sfântu Gheorghe a fost numit Leo Grozavu, înlocuindu-l pe Csaba Laszlo, în ideea că nu va avea rezultatele foarte slabe de la ACS Poli. Un alt fapt care a stârnit zâmbete și nedumerire a fost legat de intenția a lui Adrian Marțian de a prelua clubul Dinamo. Arădenii îl cunosc bine de pe vremea când a fost la UTA, cu mari promisiuni, dar nu a investit nimic, clubul falimentând sub conducerea sa.

În liga a doua CSM Reșița a fost învinsă pe teren propriu de Ripensia, chiar dacă Dorinel Munteanu a devenit antrenorul echipei. Nici numirea lui Călin Cojocaru la Pandurii Târgu Jiu nu a adus nimic nou, echipa fiind învinsă la scor de Rapid.

ASU Politehnica a reușit încă o victorie la Timișoara, în fața Snagovului. UTA se menține în fruntea clasamentului după rezultatul de egalitate cu echipa Metaloglobus, de pe terenul acesteia. Arădenii au avut 15 minute de superioritate numerică, dar nu au profitat de acest avantaj, mulțumindu-se cu câteva ratări exasperante.

În liga a treia, lucrurile fiind clare în privința liderului, să remarc că următoarele trei locuri din clasament sunt ocupate de echipe din județul Arad: Progresul Pecica, Șoimii Lipova și Crișul Chișineu Criș. Pecicanii se pot considera performerii etapei, învingând la Hunedoara și continuând seria jocurilor bune.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu †

<span style='border:2pt solid black; padding:0px 1px;'>Ovidiu Păcurariu †</span>
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.
Decedat: 31.01.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 7 = zero