Variabile

Organizarea unor jocuri din turneul final al Campionatului European de fotbal de anul viitor (și) în țara noastră a fost considerată o mare realizare la vremea respectivă. Acest eveniment, pe lângă latura spectaculoasă, presupune și responsabilitate din partea organizatorilor. Ne găsim la mai puțin de un an de aceste jocuri, iar terenurile pe care acestea se vor disputa arată jalnic. Nu a fost construită nici calea ferată ce leagă Gara de Nord București de Băneasa, cât despre autostrăzi, ce să mai vorbim! În schimb avem comitet de organizare! Între timp, consilierul personal al premierului pe aceste probleme, Gheorghe Popescu, a devenit președintele clubului Viitorul. Probabil, în virtutea dorinței UEFA de globalizare a fotbalului, jocurile programate la noi se vor disputa conform programului, dar problemele vor rămâne.

S-au disputat partidele retur din preliminariile cupelor europene. Așa cum era de așteptat, toate cele trei echipe românești s-au calificat, chiar dacă pe alocuri calitatea jocurilor a avut de suferit. Nici bine nu s-a încheiat partida CFR Cluj – Astana, că antrenorul Dan Petrescu ne-a urecheat pe toți, lăudându-se cu jocul practicat de elevii săi. Că lucrurile nu stau chiar așa, asta e altă poveste.

Partidele celei de-a doua etape a ligii întâi nu au adus un salt calitativ. Mă întreb cât va mai trebui să suportăm arbitrajele lui Sebastian Colțescu, acest impostor care și-a bătut pur și simplu joc de echipa din Sibiu în partida cu Gaz Metan Mediaș.

Nou promovata Academica Clinceni face față cu greu rigorilor ligii întâi. Ea a fost surclasată pe teren propriu de CFR Cluj. Cealaltă nou promovată, Chindia Târgoviște, a fost și ea învinsă de liderul clasamentului, Viitorul Ovidiu.

Meciul dintre FC Botoșani și FC Voluntari a scos în evidență un fapt care ar trebui să dea de gândit. Denis Hăruț la Botoșani și Cristian Costin la Voluntari au evoluat în liga întâi, deși nu și-au găsit loc la ACS Poli, respectiv UTA. Nu ne rămâne decât să apreciem prezența celor doi tineri în liga întâi. Înfrângerea echipei Astra Giurgiu la Iași a adus după sine demisia antrenorului Dan Alexa după doar două etape. Pe viitor Dan Alexa va trebui să aleagă cu mai multă grijă echipa pe care o va antrena.

O partidă care s-a confruntat cu multe evenimente neașteptate a fost Dinamo – Universitatea Craiova. Mai întâi antrenorul Eugean Neagoe a fost transportat la spital, deoarece i s-a făcut rău, probabil din cauza stresului acumulat în ultima perioadă. Pe teren craiovenii s-au impus la un scor neașteptat, făcând inutile promisiunile lansate la începutul campionatului de președintele Florin Prunea.

În prima etapă din liga a doua echipele din zona noastră au de înfruntat adversari puternici: Ripensia pe FC Argeș, UTA pe Dunărea Călărași, ASU Politehnica pe CS Mioveni, iar CSM Reșița pe U Cluj. În privința achizițiilor din această vară a echipelor UTA și ASU Politehnica Timișoara, cluburile au urmărit mai mult aspectul cantitativ, mai puțin cel calitativ.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu †

<span style='border:2pt solid black; padding:0px 1px;'>Ovidiu Păcurariu †</span>
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.
Decedat: 31.01.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × patru =