Vivat, crescat, floreat

Cum timpul nu stă pe loc, au mai rămas trei săptămâni până la începutul sezonului de primăvară pentru prima ligă, numai dacă vremea va fi prielnică şi totul va decurge normal.

Până atunci, echipele din liga întâi s-au deplasat pentru pregătirea centralizată în diferite zone ale Europei, pornind de la staţiuni montane până la zone exotice.

ACS Poli a ales staţiunea Poiana Braşov pentru cantonament. Problema este că pregătirea montană se desfăşoară doar pe parcursul a şapte zile, când perioada obişnuită este de 10-12 zile. Probabil că noile metode de pregătire sunt de aşa natură, încât se poate comprima perioada respectivă.

Nici în această perioadă de vacanţă fotbalistică nu am scăpat de veşnica problemă a echipei FC Steaua sau cum s-o fi numind. Imediat după 1989 s-a dorit desfiinţarea echipelor departamentale, fără succes însă, aşa cum s-a întâmplat după război când au dispărut echipe de prim rang, Ripensia Timişoara şi Venus Bucureşti, multiple campioane naţionale cu rezultate notabile în Cupa Europei Centrale, echivalenta Cupei Campionilor Europeni.

Ca să primească o tentă capitalistă, cei de la Armată au dat echipa pe mâna unor diletanţi care nu prea ştiau ce înseamnă documente de transfer şi multe altele. După 20 de ani, Ministerul Apărării vrea să reînfiinţeze echipa departamentală Steaua, lansându-se într-un şir lung de procese cu George Becali şi creând multă confuzie. Dacă tot va deveni realitate, noua echipă a Stelei va trebui să plece în competiţie din liga a şasea, nu din liga a doua, aşa cum propun unii corifei din fotbalul românesc.

Un alt paradox este echipa Astra Giurgiu, singura echipă calificată în primăvara europeană, care pierde jucători pe bandă rulantă, fără să aducă alţi jucători.

În liga a doua, UTA Bătrâna Doamnă, echipă cu pretenţii la promovare, va pleca la sfârşitul lunii ianuarie într-o pregătire centralizată la Oliva Nova în Spania.

Un fapt neplăcut i s-a întâmplat echipei timişorene de rugby, care a făcut serioase eforturi financiare pentru a crea condiţii de joc pe stadionul „Dan Păltinişanu” pentru întâlnirea cu echipa pariziană Stade Français. Cu toate acestea, partida nu s-a jucat, chiar dacă terenul a fost degajat de zăpadă şi încălzit. Această întâmplare ar trebui să dea de gândit FRF-ului, mai ales unor arbitri gen Marius Avram, care au dat drumul la joc pe terenuri îngheţate, periclitând starea fizică a jucătorilor.

Şi pentru că suntem la început de an, urările de sănătate şi împliniri se îndreaptă către dumneavoastră, stimaţi cititori!

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu †

<span style='border:2pt solid black; padding:0px 1px;'>Ovidiu Păcurariu †</span>
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.
Decedat: 31.01.2022

Comentariile nu sunt permise.