LIVE TEXT. ACS Poli Timişoara – Dinamo 2-0. Asistenţă mare! Trandu ratează 11 metri, Szekely şi Bărbuţ dau gol

ACS Poli a orchestrat startul perfect pentru Timişoara la revenirea în Liga 1, cu atît mai entuziasmant cu cît tocmai „cîinii” au fost puşi cu botul pe labe. Fără drept de apel, 2-0 (1-0), tînărul Bărbuţ încîntînd inimi. Şi s-a jucat cu lume multă!

2-0. ACS Poli Timişoara, primul lider al Ligii 1. Măcar pentru o noapte…

Minutul 90. Elton, de la 20 de metri, puţin alături.

Minutul 85. Ruiz a intrat pentru Szekely.

Minutul 77. Curtean şutează de la 15 metri iar Nuno Claro deturnează în corner. Doar a doua şarjă notabilă a bucureştenilor. Puţin.

Minutul 72. Filip iese, Fai Collins intră.

Minutul 70. Altă mare oportunitate creativă. Nanu a centrat de pe dreapta iar mingea deviată a fost şutată de Boldea din centrul careului, dar spre Naumovski, scăpat cu faţa curată. Festival.

Minutul 65. Nicola, înlocuit cu Nanu.

Dănciulescu e trecutul, Bărbuţ e viitorul. Are Timişoara cap să-l păstreze? Antecedentele ne dau fiori.

Minutul 63. Vitezistul Cristian Bărbuţ face 2-0 la capătul unei senzaţionale curse. Intercepţie a lui Bărbuţ la Dănciulescu, galop de 60 de metri şi şut fără speranţe! Stadionul e în… delir. Lipseşte doar galeria.

Minutul 61. Petre iese în uralele publicului, foarte entuziast, iar Poparadu preia banderola de căpitan.

Minutul 60. Uriaşă ocazie a lui ACS. Cap Marovic, de puţin alături, după libera lui Trandu. Tot cu capul înscria şi Szekely, din 5 metri…

Minutul 50. Al patrulea galben dinamovist, binemeritat de Rus: dur la Marovic. 0-4 dar… 1-0.

Minutul 49. Galben Luchin, pentru un fault aproape de centru, asupra lui Trandu

Aşadar nu mai puţin decît 4 pînă nu demult ex-jucători din Timişoara pentru Dinamo la startul reprizei secunde! Ce mai comedie…

Dinamo reîncepe cu forţe proaspete: Rotariu şi Elton în locul lui Lazăr respectiv Boubakar.

Marcator în precedentul meci al Timişoarei în prima ligă, 4-1 pentru FC în 21 mai 2011, cînd înscria primul gol, tocmai împotriva lui Dinamo, Srdjan Luchin e acum căpitan al bucureştenilor… La care antrenor e Gigi Mulţescu, trecut la rîndul său pe Bega, dar nu sezoane întregi, şi totuşi, la un anumit baraj la Buzău…

Ca un prim bilanţ… Bărbuţ şi-a pus în prima parte în valoare viteza, dezvăluind carenţele defensive dinamoviste. Apărarea oaspete a mai fost pusă sub presiune, surprinzător, şi de alde Şeroni, de fapt mai activ în ofensivă decît în rolul său de fundaş, uşurat de paloarea bucureşteană. În general, timişorenii au jucat cu mare ardoare şi ambiţie, plus cu destul curaj, pe cînd Dinamo nu s-a mai dovedit a fi vizitatoarea de forţă din alte dăţi. Fără incisivitate, cu canini parcă neascuţiţi, în urma atîtor şi atîtor plecări.

Pauză, 1-0!

Minutul 39. Steliano Filip, cartonaş galben.

Şocul ratării penalty-ului este aşadar depăşit.

Minutul 38. 1-0: Szabolcs Szekely. Centrare a lui Bărbuţ, de pe dreapta, Şeroni recentrează cu capul din preajma liniei de fund, iar Szekely reia cu capul, din 5 metri: 1-0.

Parcă s-ar fi fîstîcit, faţă în faţă cu galeria dinamovistă…

Minutul 29. Naumovski îl faultează în careu pe Szekely, pătruns în suprafaţa de pedeapsă în urma unei devieri, undeva în zona stîngă. 11 metri! Cartonaş galben pentru goal-keeper, care este salvat de execuţia rugbystică a lui Răzvan Trandu. Transformare peste transversală: rămîne 0-0.

Minutul 25. Centrare Rus, iar Thomas şterge balonul cu capul de la 8 metri dar nu nimereşte cadrul porţii.

Minutul 20. Cursă a lui Bărbuţ pe dreapta, circa 2o de metri, dar fără forţă la finalizare, nemaiavînd tăria şutului. Anemic alături, talonat fiind de un fundaş, dar incursiunea în sine a meritat toţi banii. Ocazie…

Spectatorii pot vedea pe viu la lucru tineri crescuţi de fotbalul timişorean, ca Luchin ori Filip. Curtean trecea şi el pe la alb-violeţi, iar pe banca de rezerve ia loc un anumit Dorin Rotariu. Este Timişoara total incompetentă în plan managerial sportiv sau e ceva la mijloc mult mai complicat decît atît!? Şi încă de vreo două decenii bune…

Dinamo are susţinătorii ei, vreo 50, în peluza dinspre Aleea Ripensia.

Galeria timişoreană îşi face simţită prezenţa, chiar dacă este restrînsă, raportat la numărul spectatorilor. Ar fi cam 100 de fani în Curva Sud, arborînd un interesant banner COMMANDO POLI, pe fond alb-violet, şi binişor peste 15.000 de spectatori.

Minutul 13. Şut Rus de la 20 de metri lateral dreapta, iar Nuno Claro scoate de sub bară, în corner.

Minutul 1. Şeroni a reluat cu capul alături, după cornerul lui Bărbuţ.

Velcea începe cu 3 noi achiziţii, printre care Scutaru, revenit tocmai de la dinamovişti. Care îl au în schimb pe ex-polistul Luchin drept căpitan, dar şi alţi ex-timişoreni. Tristul exod continuă…

ACS Poli: Nuno Claro – Nohai, Scutaru, Şeroni, Marovic – Bărbuţ, Petre – cpt., Trandu, Nicola – Boldea, Szekely.

Pe bancă: Coca – Petrovic, Belu, Poparadu, Popovici, Nanu, Ruiz.

Dinamo: Naumovski – Rus, Luchin – cpt., Asanovic, Filip – Boubakar – Matei, Lazăr, Curtean – Dănciulescu, Thomas.

Pe bancă: Manyur – Grigore, Collins, Strătilă, Elton, Rotariu, Ndaw.

*

Gruparea nou-promovată ACS Poli Timişoara a pus de marţi dimineaţă în vînzare, atît la stadion cît şi în alte 3 locaţii din oraş, biletele pentru partida de debut în Liga 1, ce va avea loc vineri seară, anunţînd totodată pe portalul oficial www.acspoli.ro preţurile de acces la meciurile de pe teren propriu ale alb-negrilor pe bază de bilet respectiv abonament.

Începând de marţi 16 iulie, de la ora 10, se vînd bilete pentru meciul ACS Poli – Dinamo Bucureşti, programat vineri, 19 iulie, la ora 20,45, în etapa 1 a Ligii I 2013-2014.

 

Preţurile sunt după cum urmează: 10 lei la peluză; 15 lei la tribunele I şi II; 25 de lei la tribuna 0.

Locurile unde se vor găsi tichetele sunt: Infocentru – strada Alba Iulia nr.2; Iulius Mall – lânga Auchan; Casa Tineretului – parter; Stadionul ”Dan Păltinişanu” – la fostul magazin de prezentare + două casierii.

Continuă totodată şi vânzarea abonamentelor, în această săptămână inclusiv în ziua jocului, până la orele prânzului, la următoarele preţuri:

TRIBUNELE I şi II: 150 lei/abonament – total campionat; 100 lei/ abonament – tur sau retur; 15 lei/bilet;

PELUZĂ: 100 lei /abonament – total campionat; 70 lei/ abonament – tur sau retur; 10 lei/bilet;

LOJĂ: 400 lei /abonament – total campionat;

V.I.P: 500 lei /abonament – total campionat.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la LIVE TEXT. ACS Poli Timişoara – Dinamo 2-0. Asistenţă mare! Trandu ratează 11 metri, Szekely şi Bărbuţ dau gol

 1. ttb spune:

  MI-AM LUAT BILET!
  Ii URASC prea mult pe cainii cu putoare de cizma KGB ista pentru a nu merge la acest meci, chiar daca am si eu rezervele mele privind „autenticitatea” si mai ales BUNA CREDINTA a unei grupari care continua sa alimenteze bestia infama din capitala cu sangele propriu… precum copii dati bir turcilor, pe vremuri, pentru a se intoarce osteni IMPOTRIVA genitorilor.
  TIMISOARA, TIMISOARA, TIMISOARA!

 2. spartanul lugojean spune:

  Poli-Recas NU E POLI TIMISOARA! er ca acest hibrid sa DISPARA REPEDEsi sa revina in liga1 ADEVARATA POLI!

 3. racovitza spune:

  Palmierii nu sunt TIMISOARA……Palmierii sunt RECAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + sapte =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: