CSU Universitatea de Vest din Timişoara – CS Unirea Tomnatic 3-0 (2-0) în Cupa României. Declarații Bura, Căprărescu + FOTO

Un meci eliminatoriu în Cupa României între vecine de clasament în campionatul Diviziei D Timiș a adus un rezultat detașat, cu un scor de forfait în favoarea nou-promovatei mai bine clasate: CSU Universitatea de Vest din Timişoara – CS Unirea Tomnatic 3-0 (2-0).

Gazdă pe arena CFR ”de la Gara Mare” a fost nou-promovata studențească, iar galben-albaștrii și-au depășit uşor adversarii, diferență a modului cum au tratat oponentele disputa eliminatorie din optimile de finală ale noii ediții a fazei județene Timiș în Cupa României. Cu maximă seriozitate din partea ocupantei locului 5 în ”D”, poate cu gândul deja la primirea în weekend a grupării de podium ACS Carani din partea celor din Tomnatic, plasați pe 6 în liga a IV-a, cu un punct mai puțin decât ”universitarii”, pe care îi depășeau în campionat cu 0-1, chiar pe terenul acestora.

Iar diferența s-a făcut miercuri după-amiază deja din primele nici 5 minute.

Căci, după bara lui Steiberger din minutul 2, când mult nu a lipsit să respingă mingea în propria poartă la şutul lui Pârjol din marginea careului de 16 metri, în minutul imediat următor avea să fie 1-0, la o acţiune pe stânga a lui Ciobanu, care a centrat în diagonală lui Pîrjol, pe flancul drept, de unde a intrat în careu şi de la 12 metri a şutat la colţul lung, învingându-l pe portarul Bogdan.

Și a crescut încă din primul sfert de oră…

În minutul 13, Ciobanu a fost faultat în careu de Steiberger şi arbitrul Manea a dictat corect lovitură de la 11 metri. Transformată cu siguranţă de Florin Olariu: 2-0, scor cu care se încheia prima repriză.

După pauză, gazdele au efectuat patru schimbări, dar nu au mai reuşit să înscrie decât un gol. O primă mare ocazie a avut Ionuţ Muj, cu capul, din 10 metri, la cornerul lui Ciobanu din minutul 77, dar portarul Bogdan a respins în extremis. Ca apoi Rareş Mureşan să stabilească scorul final, cu două minute înainte de final, cu latul, din 8 metri, în urma unei noi lovituri de la colțul terenului… 3-0.

Calificați în sferturile ”Cupei”, universitarii vor juca în weekend în campionat la Ciacova, după ce săptămâna trecută se impuneau cu 2-5 la Seceani, pe când Unirea Tomnatic, care în etapa a X-a remiza 1-1 la Dudeștii Noi, va primi vizita celor din Carani. 

*

CSU Universitatea de Vest din Timişoara: Gakos – Contescu (cpt.), Mureşan, C. Popa, Ciobanu, Saizu, Florin Olariu, Pătraşcu (min. 65, Dănilă), Niţă (min. 68, Muj), Pârjol (min. 46, Vucea), Grunţă (min. 46, Ghiunghiu).

Antrenor: Vlad Bura.

Pe bancă: Rusu, Ionuţ Mihai Olariu, Mutaşcu, Bîzoi.

Unirea Tomnatic: Bogdan – cpt. – Piloiu (min. 46, Argatu), Artimon, Nemiteanu (min. 79, Ciocani), Miculete, Şerban Crişan (min. 46, Ciubotaru), Şteţco, Dârloman, Steiberger (min. 46, Daniel Crişan), Antemie, Pană.

Antrenor Nicolae Căprărescu. Pe bancă Bişcă.

Au arbitrat: Alexandru Manea – Nicolae Chiţoiu şi Alin Botaş. Observator de arbitri Zaharie Ciev, delegat de joc Costică Candet.

La cald…

Vlad Bura (antrenor UVT): ”Dacă era această victorie în prima etapă, era sută la sută mult mai importantă pentru noi, căci se joacă pe puncte. Din păcate nu a fost… Dar astăzi este o victorie frumoasă şi o calificare meritată. Noi ne facem treaba în continuare, mergem mai departe pe ambele obiective. Mă bucur că echipa a început să joace din ce în ce mai bine şi sunt mulţumit de băieţi, evoluează mai bine de la meci la meci. Sigur, este loc de mai bine, dar cred că am plecat pe un drum bun. Următorul meci îl jucăm la Ciacova și îl vom aborda cu maximă seriozitate. Cred că nu este un meci uşor nici la Seceani, peste tot pe unde am fost nu au fost meciuri uşoare. Sunt meciuri grele, sunt adversari care au învăţat să se apere, care dau totul pentru că joacă împotriva unei echipe bune. E clar că îşi propun să ne încurce…”

Nicolae Căprărescu (antrenor Unirea Tomnatic): ”Aşa după cum s-a văzut, astăzi am preferat să folosesc în teren partea juvenilă, mai mulţi copii. Am preferat să lăsăm pe bancă mulţi dintre titulari, să fie mai proaspeţi pentru următoarea etapă din campionat. Și de ce nu, să le dăm şanse celor pe care îi ţineam mereu rezerve. Astăzi au avut posibilitatea să demonstreze ce pot şi au reuşit trei la zero pentru gazde. Au fost mai buni şi le urez baftă în continuare!”

Fotografii realizate de Iosif Canea.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ cinci = 12

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: