16-imile Cupei: Mama Mia aduce la Timișoara campioana Astra, ASU Politehnica pe Pandurii iar ACS Poli merge la Târgoviște

CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic s-a ales la tragerea la sorți de la ora 18 a 16-imilor Cupei României cu vizita campioanei la zi a României, Astra Giurgiu, care așadar va descinde mai întâi în Timișoara pentru competiția eliminatorie, înaintea sosirii în Liga 1 pentru returul cu ACS Poli din sezonul regular.

Mama Mia, a 13-a în C4, dar în 16-imile Cupei României contra campioanei la zi a țării, Astra

Mama Mia, a 13-a în C4, dar în 16-imile Cupei României contra campioanei la zi a țării, Astra

Aceasta este răsplata pentru ”buturuga mică” găzduindu-și jocurile pe stadionul timișorean CFR, după ce a trecut pe rând cu 3-2 de Voința, la Lupac, cu 6-1 de CS Ineu în județul Arad, cu 3-2 pe Bega de Industria Galda de Jos și cu 2-1 marți, tot pe CFR, de UTA Bătrâna Doamnă.

Mama Mia, penultima în Seria a IV-a din Liga 3 după 5 etape, și care mâine la ora 15 va juca în deplasare la Rovinari, cu Pandurii II, este de departe cea mai slab clasată la ora actuală dintre cele 18 grupări pătrunse în faza a V-a a Cupei României, divizionarele C Metalosport Galați, Dinamo II, CNS Cetate Deva și Metalurgistul Cugir fiind de exemplu pe locurile 3, 8, 4 respectiv zece în seriile eșalonului terț, Seria I, a II-a, a IV-a respectiv a V-a.

Astra, o sfert-finalistă în sezonul trecut al Cupei României, se va deplasa la Timișoara în jurul datelor 25/27 octombrie între cele două manșe cu Plzen, de la mijlocul parcursului în Grupa E din UEFA Europa League, prima fiind în deplasare.

Pentru Mama Mia, una dintre cele 5 divizionare C strecurate în faza 16-imilor, prezența la un pas de optimile Cupei este o premieră, însă pentru antrenorul Cosmin Stan nu, anul trecut conducând-o pe Ripensia în jocul acasă din 16-imi cu FC Viitorul, cedat pe ”Dan Păltinișanu”.

Tot în Timișoara va juca în 16-imi și nou-promovata ASU Politehnica, probabil pe ”Dan Păltinișanu” cu Pandurii Târgu Jiu, o grupare eliminată din actualul parcurs în UEFA Europa League și clasată pe locul 6 după 11 etape în Liga 1, unde învingea cu 3-1 pe Bega în runda a II-a, în vară. Sfert-finalistă a Cupei în 2014 și 2015, Pandurii a ieșit însă în 2015/6 deja în optimi, 2-3 acasă cu Dinamo. Iar Pandurii va fi nevoită să viziteze Banatul între alte două ieșiri, în campionat, la Dinamo respectiv Craiova.

Cât despre ACS Poli, prim-divizionara va debuta în noua ediție a Cupei României în deplasare sub Turnul Chindiei, la ocupanta locului 5 în Liga 2 care s-a calificat marți printr-un 4-1 în deplasare la divizionara C SCM Pitești, după ce în stagiunea trecută a întrecerii K.O. dâmbovițenii nu intrau în 16-imi, fiind eliminați la Păulești.

ACS Poli s-a calificat de fiecare dată la debutul în întrecerea Cupei în calitate de prim-divizionară, în 2013 cu 1-0 la Oradea contra lui FC Bihor iar în 2015 cu 2-0 la Pitești în dauna lui CSM Râmnicu Vâlcea.

Chindia va primi vizita ”violeților” după partida acasă de campionat cu CS Afumați și înaintea ieșirii la Sepsi, pe când pentru ACS Poli deplasarea în Dâmbovița va fi între alte două ieșiri, la finalul turului la Chiajna și la începutul returului la Botoșani.

Dar iată programul complet al 16-imilor de finală, conform tragerii la sorți de la ora 18, la București, în urnă fiind 14 cluburi din Liga 1, care debutează cu această ocazie în noua ediție, 2016/7, 13 din Liga 2 și 5 din Liga 3:

Unirea Tărlungeni – ASA Târgu Mureş
CS Afumaţi – FC Botoşani
Dinamo Bucureşti II – Dinamo Bucureşti
Foresta Suceava – Steaua Bucureşti
CS Baloteşti – Viitorul Constanţa
ASU Politehnica Timişoara – Pandurii Târgu Jiu
Metalurgistul Cugir – CSM Poli Iaşi
CSM Râmnicu Vâlcea – CFR Cluj
Chindia Târgovişte – ACS Poli Timişoara
Dacia Unirea Brăila – Concordia Chiajna
Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – Astra Giurgiu
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – CS Universitatea Craiova
FC Academica Clinceni – FC Voluntari
CNS Cetate Deva – Gaz Metan Mediaş
Metalosport Galaţi – Luceafărul Oradea
Olimpia Satu Mare – CS Mioveni.

Ultimele două dispute sunt între formații din eșaloane inferioare.

La tragerea la sorți, cluburile au fost împărțite în două urne, și anume ”A”, reunindu-le pe cele care au ajuns în optimile Cupei României din sezonul precedent, Astra Giurgiu, FCSB, Pandurii Târgu Jiu, Dinamo Bucureşti, Viitorul Constanţa, ASA Târgu Mureş, CSM Poli Iaşi, FC Botoşani, CFR Cluj, Concordia Chiajna și ACS Poli Timişoara, respectiv ”B”, inclusiv cu cele care s-au calificat în faza şaisprezecimilor de finală: CS U Craiova, FC Voluntari, Gaz Metan Mediaş, FC Academica Clinceni (Liga 2), ASU Politehnica Timişoara (L2), Foresta Suceava (L2), CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic (Liga 3), Olimpia Satu Mare (L2), CS Baloteşti (L2), Luceafărul Oradea (L2), Metalosport Galaţi (L3), CNS Cetate Deva (L3), Dinamo Bucureşti II (L3), Metalurgistul Cugir (L3), Dacia Unirea Brăila (L2), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (L2), CS Afumaţi (L2), Chindia Târgovişte (L2), Unirea Tărlungeni (L2), CS Mioveni (L2) și CSM Râmnicu Vâlcea (L2). Totodată, echipa din urna B care elimină echipa din urna A va face parte din urna A la tragerea la sorţi pentru următoarea fază a competiţiei.

În faza naţională, în toate jocurile se pot efectua maximul trei înlocuiri de jucători pe toată durata jocului. Echipele din Liga 1, Liga a 2-a şi Liga a 3-a, participante la jocuri din Cupa României, sunt obligate să respecte dispoziţiile privind numărul minim de jucători sub 21 de ani, respectiv 19 ani pentru cluburile de Liga a 3-a pe tot parcursul competiţiei, astfel:

– echipele din Liga 1 sunt obligate să respecte condiţiile mai sus menţionate în toate jocurile din cadrul Cupei României;

– echipele din Liga a 2-a şi Liga a 3-a sunt obligate să respecte regulile anterior menţionate dacă joacă cu echipe din aceeaşi categorie competiţională. În situaţia în care cluburile din Liga a 2-a şi/sau Liga a 3-a joacă în cadrul Cupei României cu o echipă de nivel superior ambele echipe vor trebui să respecte regulile respective astfel cum sunt acestea prevăzute pentru clubul de categorie superioară (de ex. dacă o echipă din Liga a 3-a joacă cu o Liga a 2-a, atunci ambele echipe vor trebui să folosească pe toată durata partidei numărul minim de jucători prevăzut pentru cluburile din Liga a 2-a).

Între grupările de eșalon inferior calificate marți și miercuri din faza a IV-a s-au aflat așadar și 5 cluburi de ”C”, lista formațiilor pătrunse în 16-imi fiind FC Academica Clinceni, ASU Poli Timişoara, Foresta Suceava, Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, Olimpia Satu Mare, CS Baloteşti, Luceafărul Oradea, Metalosport Galaţi, CNS Cetate Deva, Dinamo Bucureşti II, Metalurgistul Cugir (la masa verde), Dacia Unirea Brăila, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, CS Afumaţi, Chindia Târgovişte şi Unirea Tărlungeni, completată astăzi de CS Mioveni, printr-un 2-0 (1-0) la divizionara D prahoveană CS Păulești, și CSM Râmnicu Vâlcea, după 7-6 la lovituri de departajare la ACSO Filiași, 1-1 fiind scorul la capătul a 90 respectiv 120 de minute.

Ieri se înregistrau rezultatele: Sepsi Sfântu Gheorghe – FC Brașov 5-1, Viitorul Domnești – Unirea Tărlungeni 2-3, SCM Pitești – Chindia 1-4, CS Afumați – ACS Berceni 3-1 și Știința Miroslava – Dacia Unirea Brăila 1-3 după prelungiri (1-1 după 90 de minute).

Miza jocurilor din 25/27 octombrie o constituie calificarea în optimile de finală din jurul datei de 14 decembrie.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1, Liga 2, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: