299 de goluri și 84 de jocuri în… 12 de ore de fotbal pentru copii de 2005/2006, la startul ediției a II-a în Vest Liga. Ganea: ”Viitorul echipelor noastre de copii ține de participarea la turnee internaționale!”

O semnificativă desfășurare de forțe a marcat în acest weekend, sâmbătă și duminică, lansarea celei de-a doua ediții a competiției fotbalistice pentru copii ”Vest Liga – 2015”, rezervată generațiilor 2005 și 2006, la care au răspuns prezent pe baza sportivă ”Colterm” din sud-vestul Timișoarei nu mai puțin de 28 de echipe, 11 cluburi trimițându-și garnituri la ambele categorii de vârstă.

Pornită la drum în primăvara lui 2014, ”Vest Liga”, o inițiativă a celor de la FC Juventus Timișoara, în colaborare cu FC Colterm Timișoara, a programat la finele săptămânii primele două etape din noul sezon, însumând câte 6 ore de fotbal pe zi la fiecare categorie de vârstă, cei mai mari, de 2005, în primul an ca juniori E, evoluând pe două terenuri într-o întrecere cu 12 echipe, iar copiii de 2006 pe alte trei terenuri, într-un campionat cu 16 echipe.

Debutul noii ediții a fost onorat de prezența fostului internațional Ionel Ganea, care a dat simbolic lovitura de începere a sezonului 2015 în Vest Liga. Au urmat 24 de ore de fotbal, sâmbăta și duminica de la 10 la 16 la două grupe de vârstă, rezultând un număr de 84 de partide, dintre care 48 la categoria 2006, și un total de 299 de goluri. Ca o primă concluzie, după două cincimi din competiția acestui an, Electrica Timișoara conduce cu punctaj maxim din 6 apariții la grupa de vârstă 2005 iar Viitorul Arad, reprezentată numai la categoria mai mică, are tot 18 puncte în fruntea ierarhiei la 2006.

Ediția a doua din Vest Liga a reunit la start copiii de la 17 cluburi din zonă, mai precis din 6 județe din vestul țării, și anume Timiș și limitrofele Arad, Caraș Severin și Hunedoara, dar chiar și Bihor și Mehedinți, conducătorul grupării FC Juventus, Antonio Bădescu, precizând că nu este exclusă completarea pe parcurs a numărului de participante la categoria 2005, eventual chiar și de peste graniță, din fotbalul sârbesc respectiv maghiar.

De fapt, duminică, după terminarea primelor două runde de jocuri ale copiilor de 8-9 ani, grupa 2002 a celor de la FC Juventus Colterm și-a măsurat forțele cu vizitatori de peste hotare, o formație de 2002 a Academiei Tosic, din Serbia, timișorenii impunându-se cu 4-1.

În prima zi, sâmbătă, cele 18 jocuri disputate la categoria 2005 au oferit și 6 remize respectiv un total de 57 de goluri, Electrica instalându-se deja în frunte, cu golaverajul 9-0 din 3 victorii, urmată cu câte 7 puncte de Juventus Colterm, golaveraj 15-0, Viitorul Oradea (11-1) și Luceafărul Severin (3-0), în vreme ce CSȘ Lugoj, CFR Timișoara și Unirea Sânnicolau Mare înregistrau câte o victorie, o remiză și un eșec iar CS FC Hunedoara chiar 3 remize, golaveraj 4-4.

Pe celelalte terenuri, numerotate 3-5, s-au implicat 16 garnituri de 2006, rezultând 24 de meciuri numai în prima zi, cu 3 rezultate de egalitate și 97 de goluri înscrise. Viitorul Arad (golaveraj 11–1), CS FC Hunedoara (11-2) și CS Unirea Sânnicolau Mare (9-0) au deținut un procentaj maxim de puncte după prima zi, neînvinse sâmbătă la cei mici rămânând și Luceafărul Severin (golaveraj 11-5), cu două victorii și un egal, dar și gazda Juventus Colterm, cu două remize și un succes.

Prezent în calitate de invitat de onoare la inaugurarea celei de-a doua ediții, după ce lansarea din 2014 avea parte de descinderea la Timișoara a lui Miodrag Belodedici și Ilie Balaci, Ionel Ganea a salutat inițiativa organizatorilor, reliefând importanța educației prin sport dar și a sprijinului autorităților locale pentru asemenea evenimente. Ganea a specificat și necesitatea ca asemenea cluburi ”pepinieră” să evolueze în cât mai multe confruntări cu grupări din străinătate: Viitorul echipelor noastre de copii ține de participarea la turnee internaționale!”

Deși lansarea celei de-a doua ediții n-a mai beneficiat de același număr sporit de formații precum la inaugurarea turneului în martie 2014, foarte multă lume a fost prezentă în weekend pe ”Colterm”, sute de copii participanți și însoțitori, ceea ce a conferit o bună notă evenimentului, susținut de AJF Timiș prin delegarea a șase arbitri, la conferința de presă fiind prezent însuși conducătorul forului județean, Dănuț Lața, însoțit, inedit, de Ioan Râpa, omologul său de la cârma Asociației Județene de Handbal Timiș. Au existat și ușoare întârzieri, în cazul celor de la Luceafărul Severin, grupare călătorind de la cea mai mare distanță și prezentându-se la start cu două grupe, dar și a unuia dintre invitați, Romulus Buia, încă fotbalist activ la nivelul Diviziei D Timiș.

Desigur, peisajul din jurul cochetei baze sportive Colterm este dezolant, o pecete a jafului organizat postdecembrist, dar frumosul weekend n-a fost umbrit cu nimic, minifotbalul printre ruine fiind un câștig pentru sportul juvenil. O părere de rău a fost manifestată de organizatori în privința absenței de la start a principalelor cluburi cu grupe de copii și juniori din oraș, și anume ACS Poli și LPS Banatul, care au ales să nu înscrie nici o echipă în concurs, dar pe de altă parte a fost salutată prezența unor grupări descinse și de la distanțe considerabile.

Iar oaspeții au avut motive de satisfacție, arădenii de la Viitorul, înscriși doar la 2006, încheind duminică pe primul loc, cu 18 puncte și 3 avans față de hunedoreni și cei din Giarmata. În a doua zi de jocuri la categoria inferioară de vârstă s-au marcat în 24 de partide 82 de goluri, 5 întâlniri încheindu-se la egalitate și alte 5 la un gol diferență, scorurile fiind în general strânse, fără rezultate categorice. Ierarhia după câte 6 meciuri pentru fiecare participantă la 2006 este: 1. Viitorul Arad 18 puncte, 2. Hunedoara 15p, 3. CS Leu Giarmata 15p, 4. Unirea Sânnicolau Mare 13p, 5. Luceafărul Drobeta Turnu Severin 11p, 6. CSM Reșița 11p, 7. ACS Dumbrăvița 10p, 8. CFR 9p, 9. Muncitorul Reșița 8p, 10. Electrica 6p, 11. FC Juventus Colterm 6p, 12. Pobeda 5p, 13. AFC Băban Marcel Jimbolia 5p, 14. CSȘ Lugoj 4p, 15. CS Ineu 1p, 16. Atletico Timișoara 0.

La primul an de juniori E, categoria 2005, 63 goluri s-au adăugat în a doua zi de jocuri, rezultând și două remize albe între scoruri altfel mai mari.

Orădenii de la Viitorul, înscriși numai la 2005, talonează pe podium gruparea cu punctaj maxim după 6 apariții: 1. Electrica Timișoara 18 puncte, 2. Viitorul Oradea 14p, 3. CFR Timișoara 13p, 4. Juventus Colterm 12p, 5. Luceafărul Severin 10p, 6. Unirea 9p, 7. CS FC Hunedoara 8p, 8. CSȘ Lugoj 7p, 9. Dumbrăvița 4p, 10 Ineu 4p, 11. Pobeda 0, 12. Muncitorul Reșița 0.

Așadar 7 cluburi din Timișoara și județul Timiș care s-au înscris la Vest Liga 2015 cu câte două echipe, și anume timișorenele Electrica, CFR și gazda FC Juventus Colterm, precum CSȘ Lugoj, CS Unirea Sânnicolau Mare, Pobeda Dudeștii Vechi și ACS Dumbrăvița.

Etapa a treia va avea loc weekendul viitor iar ultimele două în lunile de primăvară ce urmează.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × 9 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: