2G marți, 6G într-o săptămână, G for G. Ghighilicea gâdilă într-una plasele porților adverse. Giarmata peste Internațional: 3-0. Leucă: ”Ne-au fost anulate alte două, unul din 11 metri!”

Claudiu Ghighilicea este de neoprit, iar precisa sa impetuozitate ofensivă a insuflat tinerei garnituri a Giarmatei timișene o traiectorie pozitivă cum rareori mai avea Millenium în noul mileniu, fie și în zilele sale mai bune. La mijlocul săptămânii trecute marca de 3 ori în deplasare, în repriza a II-a, într-un fulminant 3-7 triumfător la Cermei, în weekend aducea victoria și sub Cetatea Devei, 0-1, iar astăzi a semnat alte două goluri.

Claudiu Ghighilicea

Acasă, pe arena ”Nicu Moraru”, împotriva nou-promovatei gorjene din Bălești, rămasă astfel la zero la rubrica golurilor marcate în 2018, după un 0-0 la Deva, 0-1 acasă cu liderul ACS Șirineasa, 3-0 pentru ACSO Filiași în Dolj și 0-1 în weekend pe teren propriu cu Șoimii Lipova.

În formă și prinzând curaj, CS Millenium s-a și revanșat astfel în fața oltenilor după ce cei din Bălești câștigau în tur primele lor puncte în C4 printr-un 2-0 pe 16 septembrie în etapa a 4-a, prin care îi depășeau în clasament pe învinșii lor din Timiș.

Vecini superiori în plan ierarhic la finele turului, ceva mai distanțați înaintea meciului de astăzi de la ora 17, CS Millenium abordându-l de pe locul 12 iar Internațional de pe 14, penultima, cu numai 11 puncte și la 9 în urma gazdelor din Timiș.

Neînvinse în noul an, 3-3 acasă cu ”satelitul” Sibiului, 2-2 la Sebiș, 7-3 la Cermei și 1-0 la Deva, semn că Millenium a semnat și întâiul triumf acasă din 2018: Giarmata – Internaţional Băleşti 3-0 (1-0).

Claudiu Ghighilicea a marcat în minutul 42 și în prelungiri, 90+4, așadar pe finalurile reprizelor, completat fiind de George Beloescu, în minutul 89: CS Millenium, 3-0 cu Internaţional Băleşti.

După numeroase ocazii clare, mai ales cele ale lui Ştefănescu din minutele 12 şi 27, dar și prin Rosenblum în minutele 19 și 36 respectiv Ghighilicea în minutele 22, 30 și 37, gazdele au spart în cele din urmă gheaţa cu trei minute înaintea pauzei, la o incursiune pe dreapta a lui Michel Rosenblum, care a plecat glonţ spre poartă și a nimerit stâlpul buturilor, mingea revenind în teren iar de la 6 metri același Ghighilicea expediind-o să gâdile plasa: 1-0.

După pauză, la două minute de la reluare, Rosenblum a marcat un gol iar gazdele s-au bucurat, dar arbitrul l-a anulat pentru ofsaid, chiar dacă asistentul nu a indicat aşa ceva.

Au urmat aceleaşi ratări din situaţii favorabile, iar pentru a fi tacâmul complet, în minutul 86, timișenii au marcat din nou, din lovitură de la 11 metri, prin George Beloescu, dar, stupoare!, arbitrul a anulat golul şi a acordat lovitură liberă indirectă, motivând că executantul s-a oprit iar abia după aceea a marcat…

G de la golgheter pentru Giarmata: Claudiu Ghighilicea

În sfârşit, gazdele s-au desprins în minutul 88, când același Beloescu a dublat avantajul pentru echipa sa, și nu de la punct fix. Au urmat cinci minute de prelungiri iar în adiționalul 90+3 același Ghighilicea a ridicat scorul la 3-0, reuşind ”dubla”, prin care a ajuns la ”cota” de 13 goluri, 7 înscriind în patru meciuri dintre cele 5 jucate în retur.

Este a patra victorie acasă a timișenilor, după un 3-2, 2-1 și 2-0 în tur, respectiv a treia apariție pe teren propriu în care să atingă un maxim de 3 goluri marcate pe ”Nicu Moraru”, dar două din două în 2018, luând în calcul și acel 3-3 cu sibienii…

Ca date statistice de ordin general, nu le este ușor divizionarelor C în aceste săptămâni cu multe etape în prea puține zile, însă CS Millenium chiar se descurcă de minune, având un nesperat de bun bilanț în retur: 5 3 2 0 16-8 11 puncte din 15 posibile.  

Dacă gazdele din C4 nu s-au prea descurcat în general pe tronsonul acestei prime treimi din retur cu întreruperi și etape amânate, dar mai nou și cu runde înghesuite în ritmul atipic pentru Liga 3 marți – vineri – marți – vineri, CS Millenium Giarmata a reușit în schimb să câștige detașat și acasă, după ce o făcea și mai clar afară, în intermediara de săptămâna trecută.

Și să mai notăm că bilanțul etapelor din 2018 în C4 a fost 1-4-2, din nou 1-4-2, 2-0-5, 3-0-4 și 3-1-3 astăzi, iar pe goluri 17-11, 10-10, 12-20, 6-10 și 9-11 în această zi de marți, în total 10-9-16, 54-62…

*

Leucă: neînvins cu Millenium în 2018

Răzvan Leucă: ”A fost un meci la discreţia noastră, iar pe lângă cele trei goluri validate de arbitru, ne-au fost anulate alte două goluri. Nu pot să înţeleg de ce… La primul a marcat Rosenblum dar asistentul nu a ridicat nimic, întrucât departe să fi fost ofsaid, iar la cel de-al doilea jucătorul meu a marcat din 11 metri dar cică s-ar fi oprit, și s-a acordat lovitură liberă indirectă. Am avut o sumedenie de ocazii… Mă bucură forma bună în care se află echipa în acest nou an și sperăm ca și în continuare să reuşim să practicăm acelaşi fotbal plăcut”.

 +

CS Millenium: Miklos jr. – Sporin, Buzdugan, Stupu, Cherecheş (min. 88, Rus), Codrea, Rosenblum (min. 93, Grunţă), Călin (min. 89, Pricop), Ştefănescu (min. 75. Ferţu), Ghighilicea, Beloescu.

Antrenor: Răzvan Leucă.

Pe bancă: Nariţa – Domşa.

CS Internațional Băleşti: Opriţa – Dinu, Frățilescu, Lupulescu, Sitoianu, Miroiu, Almic, Amariei, Cojocaru, Şemen, Popescu.

Antrenor: Gabriel Răscol.

Pe bancă: Jianu şi Budica.

Au arbitrat: Cristian Vieru – Emeric Tocai şi Alina Voiaides (toţi trei din Sibiu). Observator de arbitri, Ioan Pirtea, iar delegat de joc Petru Boroş (ambii din Oradea).

CS Millenium Giarmata va juca și în Vinerea Mare tot acasă, cu ACS Șirineasa, pe când Internațional Bălești la CS U Craiova SA 2.

*

Rezultatele și marcatorii zilei în etapa a 19-a din C4, a 5-a din returul pe 2018:

Millenium Giarmata – Internaţional Băleşti 3-0 (1-0): Claudiu Ghighilicea (42, 90+4), George Beloescu (89)

ACS Ghiroda – Gloria Lunca Teuz Cermei  2-0 (1-0): Alexandru Baranyi (13), Darius Neamțu (90+1)

CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – ACSO Filiaşi 0-6 (0-4): Nicholas Chivu (3), Alexandru Catrici (5 – autogol), Ionuţ Dinu (30, 41), Cosmin Calu (65 – pen.), Fabian Cruşoveanu (73)

CSM Şcolar Reşita – CSM Lugoj 1-0 (0-0): Marius Staicu (90)

CS U Craiova 2 – AFC Hermannstadt II 1-2 (1-1): Raul Baicu (27) / Petrişor Petrescu (16), Robert Bratu (56)

Şoimii Lipova – Naţional Sebiş 0-1 (0-1): Dragoş Săulescu (11 – pen.)

ACS Şirineasa – CNS Cetate Deva 2-2 (0-1):  Daniel Cocină (77), Cătălin Ţîră (88) / Robert Cristian (25), Petruţ Chirlejan (83)

Centrul Naţional de Pregătire Timişoara a stat.

Rezultatele zilei în C4, clasamentul la zi și programul viitor, etapa a 21-a, de vineri de la ora 17, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: