6-3 în trialul Ripensiei: 23 de jucători, 2 autori de hattrick, 7 absenți. Pelici: ”Trebuie o cât mai mare implicare”

Acum două săptămâni pe vremea asta, Ripensia se străduia și reușea pe lapoviță să învingă pe arena ”Dan Păltinișanu”, prim triumf dintr-o serie de trei în Timișoara prin care urca pe locul 12 la finele sezonului de toamnă. Completat astăzi pe arena din Ciarda Roşie, la 4 zile după ultimul joc oficial din 2018, de un trial organizat de clubul din Liga 2 pentru fotbaliştii din judeţ. La care s-au prezentat 23 de jucători din eşaloane inferioare, în condițiile în care, chiar dacă s-au înscris, alți 7 sportivi nu s-au mai prezentat. Iată amănuntele, câteva fotografii și declarațiile lui Alexandru Pelici…

Sub îndrumarea lui Călin Mada, cei prezenţi au efectuat un antrenament de 15 minute pe terenul moale din Ciarda Roșie, ca apoi să formeze două echipe, care au jucat două reprize a câte 30 de minute. La finele cărora ”roşii”, în tricoul Ripensiei, i-au învins cu 6-3 pe ”verzi”, cei care au purtat maieuri peste tricourile roșii, după ce au fost conduşi cu 0-2.

Claudiu Barb a marcat 3 goluri, Alex Mateieş două iar Mida Nobil unul, respectiv Adrian Butura, tot cu 3 goluri. Cele două reprize au fost urmărite de principalul Alexandru Pelici şi secundul Iulian Muntean, meciul fiind arbitrat de secundul Călin Mada, sub privirile jucătorilor Ripensiei, care ieri au efectuat ultimul antrenament din această iarnă şi au intrat în vacanţă până pe 14 ianuarie 2019.

Cei prezenţi la acest trial au fost Adrian Butura – în vârstă de 21 de ani, Claudiu Barb (19), Denis Casian (19), Alexandru Mateieş (21), Mida Nobil (19), Adrian Costea (23), Simin Vilcinschi (26), Leonard Mihai Balica (23), Laurenţiu Tudor (21), Flavius Lucica (18), Ionuţ Mitran (23), Alexandru Ciubotaru (24), Valentin Cerna (19), Mihai Udrea (19), Alin Mihali (23), Raul Rosuş (21), Raul Simian (21), Mircea Ardelean (20), Gabriel Iovi (19), Florin Dobie (19), Daniel Ropotă (19), Răzvan Mohorâta (17) și Petre Andreşoiu (16).

Au jucat formaţiile:

”Roşii”: Balica – Iovi, Mihali, Rosuş, Casian, Udrea, Tudor, Lucica, Nobil, Ciubotaru, Barb.

”Verzii”: Ardelean – Mohorâta, Cerna, Andreşoiu, Mateieş, Şimian, Vilcinschi, Costea, Butura, Dobie, Ropotă. A mai jucat şi Mitran. Iar Mateieş a trecut la ”roşii”, înlocuind un jucător care nu a mai putut continua după pauză. Iar la trial a asistat omniprezentul Gheorghe Chimiuc.

După trial, antrenorul principal Alexandru Pelici a spus că ”a fost un joc la care am invitat tineri talentaţi din judeţ şi nu numai, care doresc să joace pentru Ripensia, să vină să facă pasul spre liga a doua. Rămâne să analizăm, să vedem. Sunt câţiva care au ieşit în evidenţă şi pe care probabil o să-i mai chemăm în continuare, în momentul în care o să începem pregătirea, şi să vedem care vor fi cot la cot cu jucătorii care joacă în liga a doua”.

– După ultimul meci aţi spus că veţi face o analiză şi ne spuneţi cine va pleca şi cine va rămâne, ţinând cont că vă bazaţi pe partea tânără…

A.P.: ”Avem nevoie şi de jucători tineri, dar şi în vârstă, foarte buni, şi sub vârstă – foarte buni, pentru că asta este viitorul, nu doar pentru momentul acesta, ci şi pentru viitor!”

– Aţi vizat câţiva jucători din acest trial…

”Da, într-adevăr, în funcţie de lotul care se va reuni, vor fi 2-3-4 jucători care vor veni şi în ianuarie, să înceapă pregătirea cu noi, iar apoi, pe parcurs, om vedea dacă ţin pasul cu ceilalţi, la ceea ce ne dorim noi”.

– Când veţi relua pregătirile, dacă aţi fixat vreo dată?

”Da, pe 14 ianuarie. După care vor urma un cantonament de pregătire centralizată pentru partea de pregătire fizică şi apoi încă unul, pentru jocuri amicale. Primul, cu siguranţă va fi un meci local, iar al doilea sperăm să se rezolve ca să putem pleca în afară, om vedea dacă se va reuşi…”

– Cum caracterizaţi aceste ultime etape, în care aţi ieşit foarte bine… În afară de puncte, de ce sunteţi mai mulţumit?

”Vă mulţumesc pentru aprecieri! Aşa cum am mai spus-o, era cu dus întors. Putea să iasă bine, putea să iasă rău. Ce mă bucura foarte mult, că jucătorii au înţeles mesajul, pentru că schimbarea stă în ei. Putea să vină orice antrenor sau oricâţi antrenori ar fi schimbaţi… Aveau de înțeles că trebuie să-şi schimbe atitudinea, trebuie o implicare cât mai mare şi să pună cu toţii osul la treabă. Asta mă bucură cel mai mult, au făcut-o cu toţii, şi asta este ceea ce mă bucură foarte mult. Pe de altă parte s-au acomodat relativ repede la modul nostru de a munci şi rezultatele s-au văzut. Am avut şansă să jucăm cu echipe din subsolul clasamentului, trebuie să fim realişti şi să vedem adevărul în faţă, pentru că erau multe puncte puse în joc şi de multe ori jocurile cu echipele astea sunt mai grele decât cu echipe care nu au nici o problemă, nici cu promovarea nici cu retrogradarea…”

– Cum caracterizati prima parte a sezonului incluzând şi cele două etape din retur pentru echipele timişorene, având în vedere că sunt în partea a doua a clasamentului? Şi cum vi se pare că primele două clasate sunt Snagov şi Clinceni?

”Sunt locuri în clasament care nu fac cinste Timişoarei, cu care Timişoara nu ar trebui să se mulţumească. Timişoara merită mult mai mult, Timişoara trebuie să se întărească cât mai mult, indiferent, din cele trei echipe, decât să se afle în mediocritate şi la subsolul clasamentului. În partea a doua ar trebui să se facă o rânduire dacă vreţi, sau să se pună ordine în ceea ce se întâmplă şi să se creeze o echipă competitivă şi care să atace promovarea, pentru că Timişoara are potenţă să aibă echipă în liga întâi. În ceea ce priveşte Snagovul şi Clinceniul, şi-au făcut loturi bune şi omogene, ele joacă destul de mult împreună, au antrenori tineri, valoroşi, ambiţioşi, reușite pentru care ţin să-i felicit, îi cunosc, împotriva Clinceniului am jucat şi anul trecut, şi în Cupa României anul acesta. La Snagov, felicitări pentru ceea ce fac, mult succes în retur, dar nu ştiu dacă vor avea anvergura să ţină trena până la sfârşitul campionatului, m-aş bucura, dar am văzut că Snagovul se va muta la Mangalia. Va fi greu cu acomodarea dar depinde de jucători, cât de repede se vor adapta când vor juca acolo. Eu cred că echipele de tradiţie vor promova, mă refer la U Cluj, Petrolul, Chindia, astea trei, nu neapărat în ordinea aceasta…”

– O ultimă întrebare… Aţi avut un 2018 plin. Care ar fi cea mai mare bucurie?

”Finala de Cupa României este clar o mare performanţă. Și apoi au fost meciuri importante, meciuri frumoase, pe care am reuşit să le câştigăm. Una peste alta, mergem înainte şi le luăm pe toate pas cu pas. Vreau pe această cale să vă mulţumesc pentru interesul dumneavoastră și vă doresc Sărbători fericite, sănătate, şi să ne vedem sănătoşi în anul care vine, cu bine…”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: