6-9 la ”cazuri”, ce mai constrângeri din joben, dar fotbalul n-a cedat teren. Și bine a făcut: 7 goluri, reprize de prelungiri… CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – ASU Politehnica Timişoara 3-4 (3-3, 1-2)

Numai de reprize de prelungiri n-aveau nevoie divizionarele ”C” și ”B” timișene la mijlocul săptămânii între meciuri de campionat, cu atât mai mult cu cât răbdarea angelică și limitele le sunt puse la grea încercare de protocoalele ingineriilor sociale ca ambalaj al aperitivului cu gust de dictatură pseudo-medicală, dar magnetizant este farmecul inedit al întâlnirilor eliminatorii, lăsându-se cu o egalare în minutele adiționale, izbutită de ”violeții” din eșalonul superior, strecurați apoi în turul 5. Spre mâhnirea ”buturugii mici” care a scăpat o rară oportunitate: CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – ASU Politehnica Timişoara 3-4 (3-3, 1-2). Un duel sportiv bănățean sub povara suferinței induse de inacceptabila manipulare la care este supusă prin sabotare lumea arenelor, subminată precum societatea în întregul său la cheremul normativelor unei ”Plandemii” în toată urâțenia sa. Mulţi jucători în izolare, 6 la gazde, 9 la oaspeţi, numai și numai bătăi de cap în loc de savurarea vieții. Celor ”de sus” cu planurile mârșave, să le stea în gât, ajungând prin ale lor subterfugii să împotrivească omologi de suferință din aceeași breaslă. Ăsta le e obiceiul, a diviza și controla. 

Fotbalul însă totuși mai respiră, cu tot cu spectatori în tribune, sîc pe adresa călăilor bucuriei de a trăi, și a tras bine aer în piept, cu 7 goluri și 30 de minute suplimentare. A fost miercurea fotbalului, nu ziua tragerii pe tușă a unui duel timișean. Sportul n-a cedat teren în fața ”sperietorii” înfipte insistent pe gât cobaiului de serviciu din Carpați.

Ca joc în sine, sfert de oră de tatonare, completat altfel, la al treilea corner al oaspeţilor, executat de Munteanu, Ionuţ Coadă deschizând scorul cu capul de la 6 metri: 0-1.

Zece minute mai târziu, în urma unei lovituri libere de la 25 de metri, așadar o altă fază fixă, centrare a lui Cosmin Saizu în careu, Mircea Stupu a șutat din 7 metri lateral dreapta la colţul lung: 1-1. Dar şi cu largul concurs al portarului Fişteag, care a ieşit inoportun.

Avea să fie 1-2 imediat mai apoi, în minutul 27, la un contraatac pe stânga purtat de Axente, care l-a văzut pe Ivanovici singur pe flancul drept, intrat în careu, marcator de la 14 metri. Scor cu care se încheia prima repriză. ”Violeții” în grafic, doar că în minutul 30 Sergiu Popovici părăsea terenul accidentat, fiind înlocuit cu juniorul Mircea Marco. O nouă bătaie de cap în plus pentru elevii lui Octavian Benga…

În partea secundă, garda jos. Cei care dominau erau gazdele, ratând egalarea în minutul 61 la şutul violent de la 25 de metri al lui Bîte. Nimerea sub transversală, mingea cădea pe linia porţii și era lovită cu capul de Velici, Fişteag respingând, ca apoi același ex-polist Velici şi Sofran să se ciocnească grav, accidentându-se.

Primul, cu buza spartă şi sângerând, al doilea cu capul spart. Li se acordau îngrijiri medicale, astea da necesități reale, iar după două minute reintrau în teren.

După aceste accidentări pica şi golul doi al trupei din Liga 3, reuşit de Vlad Bâte, după o pasă excelentă în careu a lui Răzvan Piţigoi. Gazdele vedeau că se poate iar în minutul 73 Mancaş prindea o torpilă de la 24 de metri, fără însă a-l învinge pe Fişteag, care respingea în extremis în corner.

Zece minute mai târziu va fi 3-2, lovitură liberă de la 20 metri executată magistral de Velici în dreapta lui Fişteag, care a rămas spectator. Putea fi și 4-2 în minutul 87, la lovitura de cap a lui Velici din 7 metri, după centrarea lui Popa, respinsă fiind de Fişteag.

Se prelungea cu 4 minute iar în cel de-al treilea ”Poli” egala la trei prin Axente, cu capul, în urma unui contraatac purtat de Ivanovici. Dar în faza premergătoare Stupu a fost faultat în careu iar arbitrul a lăsat faza să continue, căzând golul la poarta adversă.

Se încheia 3-3 după 94 de minute, iar în cele două reprize a câte 15 minute oaspeţii reuşeau golul 4, în cel de-al doilea minut din prima repriză de prelungiri, autor Petre Ivanovici, scăpat singur cu portarul Gîrlea, învins cu un şut pe lângă el de la 12 metri. 

În minutul 115, Petre Ivanovici a fost eliminat pentru al doilea ”galben”, o exagerare din partea arbitrului, care a nemulţumit ambele tabere la unele decizii.

*

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: 44. Victor Gîrlea – 14. Răzvan Ghinescu, 10. Cosmin Mancaș (cpt.), 20. Samuel Costea (min. 55, 5. Vlad Bâte), 17. Mahadi Kayondo, 77. Adrian Popa, 10. Cosmin Saizu (min. 55, 11. Gelu Velici), 26. Lucian Șimedru, 29. Flavius Vlădia, 97. Mircea Stupu, 21. Răzvan  Pițigoi (min. 114, 19. Cristian Grancea).

Antrenor: Vlad Bura.

Pe bancă: 12. Raul Golban, 30. Adrian Poparadu, 18. Andrei Precup.

ASU Politehnica Timișoara: 23. Emanuel  Fișteag – 15. Nicolae  Sofran, 4. Tudor Moțiu, 19. Ionuţ Coadă, 16. Doru Andrei (min. 55, 2. Luchian  Gologan), 22. Alexandru Munteanu, 26. Sergiu Popovici (min. 30. 17. Mircea Marco), 5. Denis Radu, 20. Petre Ivanovici, 8. Bogdan Vasile, 9. Mircea Axente (cpt).

Antrenor: Octavian Benga.

Pe bancă: 1. Otto Hindrich, 25. Sabin Iosif, 10. Daniel Olariu, 11. Ionuţ Spulber.

Au arbitrat: Claudiu Ștef (Târgu Mureş) – Gabriel Boncz (Făgăraş) și Bogdan Gireadă (Oradea). Arbitru de rezervă: Dumitru Robert Mormeci (Braşov). Observator de arbitri: Aron Huzu (Sibiu) , delegat de joc  Florian Mierea (Timişoara).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Liga 3 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + = 16

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: