A doua oară în avantaj afară la pauză, ASU Politehnica ratează desprinderea iar ocupanta locului 2 întoarce scorul în 5 minute: 2-1 Sepsi

ASU Politehnica s-a ținut vineri după-amiază de scenariul său favorit, probat, testat, verificat și repetat, de a juca bine și a pune probleme favoritelor dar de a se alege cu mai puțin în ceea ce privește rezultatul final, rămânând în schimb cu părerea de rău a ratării aproape la mustață a unei lovituri pe terenul unei trupe situate pe locul secund de promovare directă în liga 1.

politehnica-timisoara-logomic4-50x50

În mai bine de jumătate din meciurile jucate de la promovarea în Liga 2 timișorenii nu izbuteau în acest campionat să înscrie până la pauză, mai precis în nu mai puțin de 15 partide, și cu atât mai puțin au reușit să conducă după primele 45 de minute ale confruntărilor din eșalonul secund, însă astăzi au intrat în avantaj la vestiare în confruntarea inaugurală a etapei cu numărul 30, programată de la ora 16 dar și serios amenințată de zăpezile căzute zilele acestea în județul Covasna, fără însă a și conserva acel 0-1 în partea a doua: ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – ASU Politehnica Timişoara 2-1  (0-1).

Vinerea trecută, pe căldură, alb-violeții izbuteau doar pentru a doua oară în întregul campionat să marcheze deja de două ori până la pauză, 2-0 cu CS Afumați, păstrând apoi toate cele 3 puncte pe ”Știința” grație unui 2-1, tot așa cum au reușit și în tur pe ”Dan Păltinișanu” într-un 2-0 (2-0) cu Metalul Reșița, iar astăzi au marcat a zecea apariție în Liga 2 în care au înscris o dată în repriza I, fiind însă și pentru a doua oară când minimul avantaj fără gol încasat s-a conturat în primele 45 de minute ale unei apariții în deplasare.

Un antecedent cu sfârșit fericit s-a derulat tot în 2017, la Buftea, unde acel 0-1 la pauză semnat de Blănaru s-a dublat la reluare într-un 0-2 completat de Bădăuță, dar dacă în fief-ul circumstanțial al codașei au avut câștig de cauză, în schimb pe frigul de astăzi și pe terenul secund clasatei cu aspirații la Liga 1 n-au mai ținut de rezultat.

Cu două noutăți în 11-le de start față de formula de debut de vinerea trecută, și anume Stancu și Ghinescu în locul lui Gorovei și Vucea, ASU Politehnica a semnat a unsprezecea deschidere de scor din actuala campanie și a fost la un pas de a se desprinde chiar și până la 0-3 de favorita Sepsi, însă a primit din nou goluri în succesiune rapidă, pentru a șasea oară în acest sezon, de această dată după mijlocul reprizei a II-a, ratând astfel încurcarea planurilor secund clasatei.

La Sfântu Gheorghe a nins ca-n poveşti la mijlocul acestei săptămâni, în urmă cu 48 de ore, iar un strat de zăpadă cu o grosime de peste 30 de centimetri s-a aşternut pe dreptunghiul verde, organizatorii solicitându-le suporterilor să le dea o mână de ajutor în lupta cu neaua. Este vorba despre anticamera elitei Ligii 1 și despre un club care peste 3 luni ar putea juca deja în primul eșalon, dar asemenea lucruri se întâmplă inevitabil în vitregitul fotbal carpatin, așa încât azi-dimineaţă de la ora 9 peste 30 de susținători ai covăsnenilor au primit uneltele necesare iar cu două ore înainte de fluierul de început al jocului verdele gazonului a ieșit în cele din urmă la iveală. Este vorba așadar despre un meci care a fost la un pas să nu se joace din cauza ninsorii, eforturile gazdelor dinaintea întâlnirii fiind completate pe final de meci de sârguința cu succes a amfitrionilor de a răsturna scorul. Glonțul le-a trecut pe la ureche, tras de golgheterul oaspeților, Blănaru, care n-a plasat însă și lovitura decisivă.

Timișorenii și-au păstrat până acum de 4 ori avantajul avut la pauză, de două ori chiar dublându-l, 2-0 (1-0) acasă cu Unirea Tărlungeni și în sus amintitul meci de la Buftea, însă uneori l-au și risipit, de fiecare dată pe teren propriu, 1-3 de la 1-0 cu Luceafărul și 1-1 de la 1-0 cu CSM Râmnicu Vâlcea, ceea ce s-a întâmplat în premieră și în deplasare, și tocmai pe arena deszăpezită a trupei de podium Sepsi.

Prima acţiune a disputei televizate de două canale de sport a aparținut oaspeților, pe flancul stâng, Ghinescu şutând de la 14 metri în plasa laterală, dând speranțe încă din minutul 3 celor circa 35 de fani viola încurajându-și favoriții în Covasna. Minutul 4 a adus primul şut al gazdelor, peste transversală, de la 16 metri, în contul lui Ghinga. Iar după numai un alt minut Minciună a centrat tare din lovitură liberă de la 25 metri lateral stânga, în faţa porţii, de unde Teuţ a respins cu capul, întepărtând pericolul. Sepsi a beneficiat apoi și de prima lovitură de colţ, prin același Minciună, în minutul 7, și acest balon fiind respins, de către Mera, cu capul.

În replică, violeții au avut o oportunitate, și ce mai ocazie!, în minutul 19, când Stancu l-a lansat în diagonală pe dreapta pe Teuţ, care a intrat în careu și a şutat la colţul scurt, mingea respinsă de fundaşul central Damian fiind deturnată apoi cu piciorul și de portar, pe fază.

A urmat și primul cartonaș galben, care l-a primit Ghinescu pentru un fault tare la centrul terenului asupra lui Greu, după care în minutul 34 Hadnagy l-a faultat pe Stancu la 17 metri de propria poartă şi poliștii au avut parte de o poziție bună, însă nefructificată.

Gazdele au atacat apoi mai insistent şi au avut o nouă ocazie în minutul 38, când Greu a şutat de la 16 metri însă Gakos a reţinut fără probleme, dar deschiderea de scor a aparținut timișorenilor, în minutul 41, semnată fiind de Blănaru, care a profitat de gafa lui Ursu, marcatorul din tur, și a plecat nestingherit spre poartă, șutând de la 16 metri la colţul lung: 0-1 cu a 12-a sa reușită în Liga 2 2016/7. Tot marcatorul putea dubla avantajul la 0-2 după ce a scăpat din nou singur spre poartă dar portarul Niczuly a reţinut şutul telefonat al timişoreanului, în cel de-al doilea minut de prelungiri al primei reprize, spre ușurarea relativ restrânsei asistențe partizane amfitrionilor. Per total, o repriză dominată de gazde dar adjudecată de elevii lui Brîndescu.

Repriza secundă a început cu câte o mare ocazie de gol pentru ambele echipe, în minutul 49 Hadnagy precipitându-se în faţa porţii iar pe contraatac Blănaru scăpând singur cu doi fundaşi în spate dar, în loc să şuteze, a preferat să paseze în lateral lui Teuţ, care nu a ajuns mingea. Ocaziile pe care le-a ratat aveau să se răzbune…

A ieșit Bogdan Minciună şi a intrat Dragoş Huiban în minutul 52 iar primul cartonaș galben al reprizei a II-a l-a văzut Motreanu în minutul 54, pentru un fault asupra aceluiași Huiban. Hadnagy a avut apoi o ieşire nervoasă la adresa lui Nicolescu, semn că gazdele resimțeau strânsoarea neprevăzutului 0-1, dar a scăpat fără ”galben”, după ce Mera a trimis mingea în afara terenului. Minutul 60 aducea prima schimbare și la oaspeţi, Stancu fiind înlocuit de Bădăuţă, iar minutul 65 a consemnat tentativa lui Manole, şut de la 16 metri la care, din nou, Gakos s-a remarcat respingând în corner.

N-a mai avut însă ce face și nici replică în fața lui Greu și greu le-a fost timișorenilor să înghită în sec că în loc de 0-2 sau 0-3 erau egalați. Oportunitatea se risipise. Trezit singur în careu după ce rezerva Huiban i-a pasat excelent, Răzvan Greu a şutat fără replică pentru portarul grec: 1-1 după mijlocul reprizei a II-a, în minutul 70.

Minutul 73 a adus înlocuirea autorului reușitei timișorene, Blănaru, care mai înscria în 2017 și la Buftea respectiv vinerea trecută din penalty, arătându-și acum nemulţumirea cel mai probabil pentru schimbare și substituit fiind cu Neamţu.

Și tot gazdele au înscris prin același Huiban și în minutul 75, 2-1, cu capul din 7 metri, la o centrare de pe flancul drept, a lui Ene. Sepsi reuşea în cinci minute să întoarcă rezultatul prin a-i taxa pe timișoreni aproximativ în același minut în care smulgea trei puncte și în tur pe ”Știința”, 0-1.

Mai apoi, în minutul 77, Damian a văzut cartonașul galben pentru un fault asupra lui Bădăuţă iar în minutul 78 Teuţ i-a lăsat locul lui Birău, așadar revenit, dar şi golgheterul veteran al gazdelor, Hadnagy, lui Burlacu. Taub a încasat şi el cartonașul galben pentru faultul asupra lui Greu din minutul 85 iar în primul dintre cele 4 minute de prelungiri Motreanu l-a faultat în careu pe Huiban, acordându-se corect lovitură de la 11 metri, pe care a apărat-o însă portarul Gakos, prin a respinge de la rădăcina barei, în corner, şutul slab pe jos al lui Daniel Ene, imediat înlocuit de Vereş.

Greu a primit și el ”galben” dar Sepsi era redresată, păstrându-și implicit intacte speranțele de a accede direct în elită deși în calitate de nou-promovată, pe când ASU Politehnica a înregistrat întâia înfrângere la limită în deplasare în Liga 2 dar a șasea de acest gen cu tot cu cele de pe teren propriu, pierzând așadar tur-retur de puțin în fața secund clasatei: 0-1 și 2-1.

Pentru învinsa în 4 din ultimele 5 apariții urmează miercuri la ora 15 găzduirea pe ”Știința” a liderului Juventus București iar weekend-ul viitor ieșirea la Satu Mare.

*

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe: Niczuly – Răduţoiu, I. Ursu, Damian, Olteanu – Greu, Ghinga, Minciună, Manole – Hadnagy (cpt.), Ene.

Rezerve: Fejer – Burlacu, Jakab, Huiban, Dumbravă, Veres, Iovu.

Antrenor: Valentin Suciu.

ASU Politehnica: Gakos – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub – Nicolescu – Teuţ, Stancu, Ungureanu, Ghinescu – Blănaru.

Rezerve: Gârlea – Telescu, Gălan, Bădăuţă, Birău, Ţugui, Neamţu.

Antrenor: Sorin Brîndescu.

Au arbitrat: Florin Dan Dreve (Cluj Napoca) – Ciprian Iovu şi Iulian Brânză (ambii din Botoşani). Arbitru de rezervă: Valentin Iugulescu (Tîrgovişte). Observatori: Traian Marcu (Sibiu) şi Silviu Crângaşu (Ploieşti).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: