A făcut și FRF ceva bine! Centrul Național de Pregătire Timișoara – CNS Cetate Deva 2-1 (0-1). ”E un frumos proiect care poate aduce mari beneficii”

Juniorii Centrului Național de Pregătire Timișoara au mai dat încă o binemeritată palmă cârcotașilor și căutătorilor de nod în papură ”de la centru”, care repetitiv au ținut neapărat să arunce cu noroi în ceea ce se dovedește a fi printre puținele inițiative ca o rază de soare în negura fotbalului intern din primul mandat federal post-Mircea Sandu, elevii lui Cristian Petcu izbutind pentru a doua oară în sezonul de primăvară legarea a două victorii și ajungând astfel la nu mai puțin de 6 succese în returul primei ediții disputate între seniori, la nivel divizionar, în Seria a IV-a din Liga 3.

Într-o primă rundă a oaspeților după 7 etape dominate în seria vestică de gazde, juniorii Centrului Național de Pregătire au dispus marți seară pe terenul ”LPS Banatul” de a șasea clasată la finele ediției anterioare, a noua și cu patru poziții mai sus înaintea intermediarei de la ”borna” cu numărul 27, o formație de sub Cetate care se alinia pe malurile Begăi după un favorabil 11-1 acasă dar și în urma unei recente remize în apropierea Timișoarei, 1-1 la Ghiroda, precum și a unui valoros 2-2 la Petroșani, luna trecută, în fief-ul liderului invincibil iar de-acum virtual promovat în Liga 2, ACS Șirineasa.

Juniorii s-au revanșat astfel pentru cea mai drastică înfrângere din acest campionat, 5-0 în favoarea celor de la CNS Cetate în partida tur, izbutind semnarea celei de-a șasea victorii pe teren propriu în campionatul în curs, prin care au mai urcat un loc în ierarhie: Centrul Naţional de Pregătire Timişoara – CNS Cetate Deva 2-1 (0-1).

 

Mult s-au mai străduit anumiți ”Gică Contra” să tot creioneze nefavorabil inițiativa federală legată de Centrul Național de Pregătire, sub fosta sa denumire ”de Excelență”, dar pe undeva deloc de mirare, dat fiind îngustimea viziunii multora precum și neînțelegerea în profunzime a fenomenului sportiv și a necesităților stringente ale fotbalului românesc, iar Florin Burghele și Vlad Chera le-au mai oferit respectivilor refractari încă un motiv de meditație prin răsturnarea de scor izbutită în jocul de miercuri de la ora 18 în minutelșe 62 și 75, după ce Robert Cristian deschidea scorul pentru CNS Cetate în minutul 21.

A fost un bun început de repriză pentru oaspeţii de sub Cetate, care au reuşit primii să înscrie, spre mijlocul reprizei I, după ce în prima fază portarul Dobre a respins mingea.

La reluare, juniorii antrenați de Cristian Petcu și staff-ul său tehnic au înmulţit atacurile la poarta apărată de Apostol iar în minutul 62 au reușit egalarea, după o acţiune pe flancul drept, purtată de Peter, care a centrat la marginea careului de 16 metri şi Florin Burghele a marcat cu un şut pe jos.

Cu 15 minute înainte de final, gazdele au beneficiat de o lovitură liberă de la 20 metri, executată foarte bine de Vlad Chera, care a înscris cu un şut pe jos, pe sub portarul vizitatorilor: 2-1 pentru ”junii” în stagiunea debutantă la seniori.

Un succes cu atât mai semnificativ cu cât a fost conturat într-o nouă rundă intermediară, nu puține fiind etapele peste săptămână cu care au fost nevoiți să se confrunte sportivii din generațiile 2000 și 2001 în acest sezon de primăvară din C4, așadar implicit mai solicitant în plan fizic dar nu numai. Progresul acestor juniori A este incontestabil din toate punctele de vedere de la lansarea inițiativei destinate centrelor juvenile federale din țară, cel de la Timișoara dovedindu-se a fi poate cel mai răsărit și chiar un succes, ceea ce demontează toate aprecierile negative lansate aproape din capul locului pe seama demersului prin marea presă centrală campioană.

Cea mai mare ocazie de gol dintre oportunitățile create de juniori i-a aparţinut lui Patrick Peter în minutul 85, când l-a driblat şi pe portarul vizitatorilor dar de la nici 10 metri nu a croit calea spre plasă, şutând pe lângă poarta goală.

Cristi Petcu a semnalat după victorie că ”se confirmă ceea ce s-a lucrat cu copiii, este un lucru deosebit! Și chiar le oferă o perspectivă frumoasă pentru viitorul lor, este un proiect frumos, care poate aduce mari beneficii”. Subscriu, dar întotdeauna se găsesc în biata bătătură mioritică cei interesați de capra vecinului. De și-ar vedea mai bine de puținătatea gândirii și viziunii lor dar și de ciorba acră pe care interesat o mănâncă.

*

CNP Timişoara: Dobre – Kovari, Ţiereanu, Stoianovici, Şimăndan, Jurj, Coroiu, Trip, Peter, Burghele, Chera.

Antrenor Cristian Petcu.

Au mai jucat: Popa, Casian, Gîdea, Filip.

Pe bancă: Pădure, Goţa, Pop.

CNS Cetate Deva: Apostol – Chirleşan, Moţ, Coteţ, David, R. Cristian, Bedea, Doboş, Șoit, Kelemen, Cornea.

Au mai jucat: Bărculeţ, Boldea şi Lupu.

Pe bancă: Gîrlea, Bogdan, Tornai, Voineag.

Rezultatele etapei a 27-a, programul antepenultimei runde în C4 și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice. Marți s-au consemnat câte două victorii acasă respectiv remize, precum și 3 succese în deplasare, raportul golurilor marcate fiind 10:15.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: