A început circul

După aproape trei luni de întrerupere, s-a reluat campionatul diviziei A.

De fapt, au mai rămas de disputat paisprezece etape. În această lungă perioadă nu s-a spus sau nu s-a scris altceva decât de transferul lui Sânmărtean la Steaua, respectiv de al lui Mutu și al lui Zicu la Petrolul. Celelalte evenimente au trecut neobservate, mai mult sau mai puțin voit. Dacă Sânmărtean și-a găsit oarecum locul în echipa Stelei, în schimb Mutu și Zicu au dezamăgit în prima partidă cu FC Brașov.

Nu trebuie să vă surprindă nici un rezultat. A învins Viitorul Constanța (Voluntari) pe Dinamo la București? Rezultat normal și scontat. Va urma victoria Viitorului cu Steaua și totul va reintra în normal. Am susținut într-un articol anterior ca ACS Poli să fie foarte atentă, deoarece nu are aliați puternici în campionat care ar putea să o scoată din încurcătură. Echipa trebuie să-și ia soarta în propriile mâini și să răzbească singură. Desigur, victoria de la Mediaș entuziasmează multă lume. Dar jocul prestat de Poli trebuie să constituie un semnal pentru cei care se ocupă de destinele echipei. Cu o asemenea manieră de joc nu va putea face față unei competiții de uzură cum este campionatul nostru. Nu va fi de fiecare dată beneficiara unui asemenea noroc sau Nuno Claro nu va prinde mereu o zi cum a prins Napoleon la Austerlitz.

Cele două lovituri de pedeapsă acordate împotriva lui ACS Poli au avut gradul lor de îndoială, în schimb, în prima repriză a fost un penalty clar în careul timişorenilor. Dacă va învinge echipa din Năvodari, atunci Poli îşi va consolida oarecum poziţia în clasament, lucru dorit și aşteptat de toată lumea.

Zilele trecute au trecut în nefiinţă doi foşti fotbalişti ai echipei Politehnica: Costică Filip şi Ioan Ciosescu. La Arad, la înmormântarea lui Ciosescu au fost prezenţi timişorenii Gheorghe Popa, Nicolae Secoşan şi Ionel Bungău. Au fost prezenţi şi patru suporteri din gruparea Peluza Sud, care, prin atitudinea lor demnă, au impresionat.

În altă ordine de idei, România este din nou într-o grupă preliminară cu Grecia şi Ungaria. În general, cei de la noi sunt mulțumiți de grupă. Culmea e că atât grecii, cât și ungurii se bucură mult de sorţi.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × 3 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: