Abonat la 1-1 acasă, al patrulea în tur, al treilea prin a egala și cu două bare: Avântul Periam – Progresul Ezeriş 1-1 (0-1)

Clubul Sportiv Avântul a ratat și a cincea și ultima încercare de a câștiga la Periam în turul Seriei 8 din Liga 3, timișenii fiind nevoiți să se mulțumească în schimb cu a patra remiză acasă, și tot cu 1-1, smulsă abia în prelungirile unicului joc de sâmbătă din grupa vestică, duel al nou-promovatelor în care au fost conduși rapid și au avut două bare: CS Avântul Periam – ACS Progresul Ezeriş 1-1 (0-1).

Fără gol marcat în înfrângerile la minimum două goluri diferență din primele 3 etape și cu singurele puncte adjudecate în prima sa deplasare în Timiș, 0-2 la Becicherecu Mic, nou-promovata din Caraș-Severin a bifat sâmbătă de la ora 15 și cea de-a patra ieșire în același județ din luna octombrie, risipind printre degete în prelungiri un al doilea triumf după eșecurile cu 4-3 la Ghiroda și 2-0 la ACS Poli, de astă dată remiză, cu noul antrenor Lucian Dobre pe banca tehnică, fostul jucător la CSM Reşita înlocuindu-l pe Adrian Enășescu, eliberat de atribuții după înfrângerea de pe teren propriu din etapa trecută, 2-3 cu cei din Cermei.  

Gazdele în schimb și-ar putea reproșa că nu s-au conectat din start la meciul din etapa a opta în C8, Progresul reuşind deschiderea scorului încă din minutul 5, prin Sergiu Rimovecz, după care Avântul a alergat după egalare, și cu neșansă, ochind de două ori transversala, strădaniile fiind totuși răsplătite, dar abia la potou.

De fapt, cei din Periam au fost cel mai adesea conduși în partidele acasă din Liga 3, din minutul 43 la debutul contra lui ACS Poli, Paulevici egalând atunci în minutul 87, și din minutul 55 în etapa a II-a de fruntașa CS Șoimii Lipova, pe care Tismonar a egalat-o în minutul 68, istoria repetându-se astăzi, la ultima reprezentație pe teren propriu din tur, gol primit rapid, egalare semnată de o rezervă în cel de-al doilea din 4 minute de prelungiri, în urma unei aruncări de margine, executată de Robert Artimon tare în careu, unde, din apropiere, Antonio Rareş Blaga a înscris cu latul… 1-1.  

A fost pe de altă parte al treilea meci cu suspans pe final la Periam, în care redistribuția punctelor s-a făcut la spartul târgului, dacă reamintim și acel 1-1 din etapa a IV-a în care Paulevici deschidea scorul deja în minutul 10, Avântul fiind egalată de CSC Dumbrăvița în cel de-al șaselea minut de prelungiri, gol Drăghici.

După acele trei remize acasă venea și eșecul la scor pe teren propriu, 1-4 (1-1) cu cei din Chișineu Criș, care egalau în minutul 23 al partidei din urmă cu două runde și treceau la timonă abia după prima oră de joc, Avântul deschizând rapid scorul și de acea dată, prin Gălățan, în primele zece minute.

Crișul a stat astăzi, deplasarea la Pecica fiind amânată pe 11 noiembrie din motive pe care mai bine nu le mai amintim din nou, efecte ale dictaturii pseudo-medicale cu vânătoare de ”cazuri”, pescuit de guvizi, așa încât s-a mai jucat sâmbătă în C8 doar la Periam, Avântul reușind cea mai bună captură după promovare în două etape succesive, patru puncte, completând victoria de la Becicherecu Mic, ce-i drept în compania necăjitelor de pe ultimele poziții.  

Altfel, dacă ar fi conservat rezultatul, Progresul ar fi egalat-o la puncte pe Avântul, dar disputa nou-promovatelor cu câte 7 goluri înscrise în primele tot atâtea etape s-a încheiat la egalitate, băieţii lui Marius Stanache, astăzi fără Paulevici, suspendat, dar tot fără Trandu și Steop, rămânând abonați la acest 1-1 acasă.

Le putea fi mai bine dacă egalau încă din minutul 14, dar şutul puternic al căpitanului Mager, de la 18 metri, a nimerit transversala. Timpul s-a tot scurs iar localnicii au fost cel mai aproape de gol abia cu 10 minute înainte de final, când mingea a lovit din nou transversala, cu o altă ghiulea din afara careului, expediată de rezerva Olteanu de la 20 de metri. Blaga, intrat și el pe parcurs pe teren, salva situația, risipind iluziile Progresului în privința stopării seriei de 3 eșecuri printr-o victorie…

Rezultatele etapei a VIII-a în C8 și programul viitor, pe coloana clasamentelor, cu mențiunea că Avântul va încheia turul vineri de la ora 14 la Becicherecu Mic, în compania junilor codași depășiți vineri cu 7-0 de liderul Șoimii, cei din Periam urmând a începe returul la ACS Poli, peste două săptămâni, la încheierea stagiunii de toamnă în Liga 3.

Urmează de fapt 3 ieșiri la rând pentru Avântul, două în 2020 și prima din 2021, la CS Șoimii, iar abia apoi primirea pecicanilor, în jur de 20 martie, cu rezervele de rigoare dat fiind planurile sforarilor, nu de alta dar prin 20 martie 2020 altele deveniseră preocupările românilor și europenilor în general, conectați la ”urgența” de a consimți și încuviința un obedient da cu frica în sân, fără rost și justificare…

Marius Stanache (antrenor CS Avântul): ”Am avut şi ghinion astăzi, două bare şi de două ori unu la unu cu portarul advers… Am ratat chiar nemilos. Arbitrajul a fost mediocru, sub nota jocului. Repet, am avut ghinion. Doresc să-l felicit pe Robert Artimon pentru prestaţia foarte bună pe care a avut-o în acest joc, mai ales pentru faptul că nu a jucat pe poziţia lui, fiind fundaş lateral stânga. Mergem mai departe, am făcut şapte puncte şi mai avem două meciuri în deplasare”.

*

CS Avântul Periam – ACS Progresul Ezeriş 1-1 (0-1): Rareș Blaga (90+2) – Sergiu Rimovecz (5).

CS Avântul Periam: Ciui – Tismonar, Mager (cpt), Artimon, Bobu – Gavruţă, Mânecan, Muscă – Stănilă, Galătan, Dobie.

Antrenor: Marius Stanache.

Au mai jucat: Blaga, Olteanu, Andrei Ciobănică, Claudiu Ciobănică şi Laza.

Pe bancă: Ulmet, Viașu, Vidican şi Taşcă.

ACS Progresul Ezeriș: Birăescu (cpt.) – Margan, Zamfir, Marian Musteța, Marius Musteța – Ciurea, Jivan, Lolea, Beloescu – Rimovecz , Cheda.

Antrenor: Lucian Dobre.

Pe bancă la start: Simion, Marinescu, Chiurtu, Petruţ, Secula, Dragomir, Derbac şi Kawagoe.

Au arbitrat: Aurelian Cătălin Flonta (Cluj) – Bogdan Gireadă (Oradea) şi Sergiu Duma (Zalău). Observator de arbitri Silviu Mocanu (Arad), delegat de joc Florin Oglindoiu (Drobeta Turnu Severin).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: