AC Belinţ răstoarnă pe final de la 2-3 şi stopează o serie de 5 eşecuri: 5-3 cu Real

Şase săptămîni a aşteptat AC Belinţ să stopeze o serie neagră de 5 eşecuri şi doar 3 goluri marcate, de la un ultim succes cu 2-1 în 16 septembrie, cu făgeţenii, şi iată că nou-promovata a înscris duminică 5 goluri, revenind de la 2-3 în doar ultima pătrime a jocului cu Real Dragşina, de care a dispus cu 5-3 (2-2), şi pe fondul erorilor din final ale portarului Raul Cozacu, oaspeţii scoţînd aşadar mingea din plasă în ultimele lor 4 deplasări de 3, şase din nou 3 respectiv de 5 ori.

Dafin Danciu, antrenor Bega Belinţ

Real rămîne între cele 5 divizionare D încă fără victorie în deplasare, capitol la care figurează şi nou-promovata din Belinţ. Astăzi a fost de la 2-0 la 2-3 iar apoi la 5-3.

Pe o vreme de toamnă, ploioasă, cu vânt, suflînd pe tot parcursul jocului, ambele echipe au depus eforturi considerabile pentru a oferi un fotbal curat puţinilor spectatori prezenţi în tribună, lucru pe care l-au şi realizat, oferind asistenţei nu mai puţin decît 8 goluri, cu o victorie meritată pentru gazde, din nou victorioase, după aproape o lună şi jumătate: AC Bega Belinţ – FC Real Dragşina 5-3 (2-2).

Gazdele au deschis rapid scorul, deja în minutul 2, prin Teletin, Mena deviind balonul în propria poartă, iar în minutul 27 au reuşit să-l majoreze, în urma unei mingi lungi, prin Ripan: 2-0. Se părea că totul va curge liniştit pentru cei de pe Bega, pentru un al patrulea succes stagional. Dar n-avea să fie chiar aşa uşor, ci cu mari emoţii…

Pentru că oaspeţii din Dragşina au redus din diferență după doar 10 minute, datorită reuşitei lui Roşu, cu un şut de la aproape 30 de metri, pentru ca în penultimul minut al primei reprize Cerna să restabilească egalitatea, cu un şut de la marginea careului: 2-2 la pauză.

Ba mai mult, vizitatoarea Real a reuşit să preia conducerea în minutul 54, cînd Abu Faur Amal a adus speranţa că echipa sa va smulge cele trei puncte, graţie unui alt şut dinafara careului, de la aproape 25 de metri: 2-3.

Bucuria drăgşinenilor a fost însă de scurtă durată, pentru că după doar 6 minute Bărbulescu a egalat la trei, în urma unei lovituri libere de la 17 metri. „Ultimele 3 goluri primite au fost toate de portar, căruia nu vreau să-i pun în cîrcă înfrîngerea dar adevărul este că n-a fost pregătit pentru acest joc. La lovitura liberă executată pe jos a scăpat balonul în poartă şi a devenit 3-3. Apoi, pe o centrare lungă, n-a ieşit de pe linia porţii şi vîrful lor a reluat din doar cîţiva metri, cu capul. Iar ultimul nici n-a mai contat, în ultimul minut…”, a oftat la final Gheorghe Ilici, antrenorul Dragşinei.

Belinţenii au preluat din nou conducerea în minutul 76, prin reuşita lui Ilie, pentru ca în finalul meciului să se desprindă din nou la două goluri diferenţă, prin acelaşi Ripan, care a reuşit dubla în minutul 90.

De menţionat că în minutul 86 Anghel a văzut cartonaşul roşu, pentru lovirea arbitrului cu mingea. „Vîrful Anghel a primit cartonaş roşu la 5 minute după ce l-am introdus în joc, după ce a aruncat mingea spre arbitru. Bobu a scăpat spre poartă, fundaşul lor, care avea un cartonaş galben, l-a împiedicat, şi nu a mai primit încă un cartonaş galben, arbitrul doar avertizîndu-l, şi Anghel a reacţionat. Era la 4-3. Ca de obicei, greşelile personale ne-au costat, deşi am ajuns să conducem cu 3-2”, a mai explicat Ilici.

AC Belinţ: Costinean – Horia Onae, Terek, Pădurean (min. 62, Guțiu), Mihăescu, Teletin, Grozoni, Bărbulescu, Tudor Onae (min. 86, Foale), Ilie, Ripan.

Antrenor: Dafin Danciu și Adin Buză.

Real Dragşina: Cozacu – Rigo, Severin, Mena, Roşu – Sîrb (85, Racoţi), Boangheş, Costescu, Bobu – Abu Faur Amal (80, Anghel), Cerna (90, Micluţ). Pe bancă: Tcaciuc.

Antrenor: Gheorghe Ilici.

Arbitri: Cătălin Gaitin – Petru Gașpar și Mihai Cârlea. Observatori: Cornel Avram și Lazăr Pârvu.

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = douazeci

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: