Academica, altă remiză pe Bega. Ilie Poenaru: ”Am revenit cu tărie de caracter, dar în rest, nimic. Nemulțumit!”

Precum în 10 martie, când egala pe ”Știința” în fiecare repriză, 2-2 la ASU Politehnica, Academica Clinceni a mai egalat și astăzi la Timișoara tot de două ori, dar strict în repriza a II-a, 2-2 și 3-3, scor final, remizând așadar din nou după nici 4 săptămâni în capitala Banatului, de astă dată în fief-ul nou-promovatei Ripensia. Ceea ce l-a nemulțumit mai ales ca prestație pe Ilie Poenaru, tehnician al ilfovenilor de pe locul 6…

Academica a rămas astfel neînvinsă în deplasările din 2018 și după cel de-al patrulea hop, abordat în sud-estul Timișoarei cu 5 modificări în 11-le de start după eșecul acasă cu Luceafărul din etapa trecută.

Poenaru, a cărei formație nu s-a impus afară în noul an doar la Timișoara, triumfând în schimb la Șiria și Suceava, a remarcat că ”jocul a fost foarte alert, în condițiile în care cam știam ce joacă Ripensia, cu plusurile și minusurile ei. Nu mă așteaptam însă din partea noastră la maniera în care am evoluat. Sunt nemulțumit de prestație, ceea ce o spun pentru prima oară, iar dacă am reușit să revenim de la 2-1 și 3-2, asta este foarte bine, însă doar atât, tăria de caracter, atât am reușit, căci în rest, nimic. Sunt nemulțumit de ei!”

Caz valabil pare-se și pentru jucătorii ilfovenilor, ei înșiși dezamăgiți după acest 3-3, Răuță vărsându-și nervii pe propria piele, tăiată după ce a spart cu pumnul un geam. ”Sunt frustrari acumulate la niște jucători care s-au obișnuit cu victoriile și nu pot accepta altceva, ori în sport trebuie să știi să și pierzi, să o faci cum trebuie. Ne cerem scuze pentru această situație și vom rezolva problema! Sunt jucători încă fără mare experiență, nu atât de maturi…”

Poenaru a mai explicat că ”nu jucăm pe nici o primă, dar suntem la zi cu salariile, însă pe noi tot ceea ce ne interesează este să creștem, să câștigăm de la meci la meci, inclusiv la capitolul experiență.”

3-3… ”Pentru public a fost un joc plăcut, alert, dar m-au nemulțumit, iar ceea ce am declarat la fiecare conferință de presă o și repet, că pentru mine este inacceptabilă remiza, nu accept egalul, mai bine prefer să pierd decât să remizez, căci niciunde nu merg să mă apăr, ci mă duc să câștig. Numai așa putem crește, și trebuie să-i creștem pe tinerii fotbalului românesc într-un mediu OK, cu mentalitate bună”.

În fine, Poenaru a explicat și pe marginea imposibilității de a onora cu prezența invitația inițiatoarei ASU Politehnica, care pune în scenă o reprezentație a generaţiei din sezonul 2002-2003 a lui Poli AEK, a 14-a în Divizia A la acea vreme, într-un joc demonstrativ programat peste două săptămâni pe ”Dan Păltinișanu”, vineri 20 aprilie, cu actualul efectiv al ”violeților” din Liga 2, la momentul respectiv în pauză competițională dat fiind excluderea Olimpiei din întrecere: ”Nu pot să vin, am discutat și cu șefii galeriei, și credeți-mă că sufăr pe chestia asta, dar noi vom fi atunci în plin campionat, la Brăila, și chiar îmi pare rău că nu pot ajunge. Am încercat să le spun să pună meciul cumva mai spre finalul campionatului, dacă se putea, dar asta este, însă chiar și așa voi aștepta și urmări evenimentul cu mare interes, mă voi bucura alături de ei de acea zi. Ma bucur că au reușit acest lucru, și chiar le-am dat o soluție, să zic așa, o părere. De ce să nu joace generația de 2002 d Timișoarei cu UTA, ar fi fost mult mai spectaculos cred eu. Sunt anumite momente în care lumea trebuie să înțeleagă că suntem cu toții oameni, iar atât în fotbal cât și în sport în general ar fi bine să fim mai altfel și noi românii, cu o educație mult mai bună, cel putin fotbalistică…” UTA încheia atunci a 16-a și ultima elita Diviziei A. Jocul ASU Politehnica – Poli AEK 2002/3 se va derula însă cu Peluza Sud și sectoare adiacente acesteia din tribuna a II-a închise dat fiind deteriorarea arenei.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = saisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: