ACS: Bocşan şi Ştirbu, gol la juniori A, cei mici, egalaţi la puncte

ACS Poli Timişoara şi-a continuat şi duminică, pe terenul „Mircea Chivu” din Reşiţa, marşul fără puncte risipite de juniorii A ai alb-negrilor, pentru care au marcat din nou fundaşii centrali Bocşan şi Ştirbu, într-un 4-1 la FC Municipal 2012, juniorii B cedînd ulterior pe seama unei erori defensive şi a ratărilor şi fiind egalaţi la puncte, pe locul 4, de cărăşenii din Caransebeş şi Reşiţa.

Denis Radosav, golul redesprinderii la Reşiţa pentru juniorii A de la ACS Poli Timişoara

A fost aşadar 1-4 (0-1) la juniori A, succes în care încă de la început timişorenii au acţionat dezinvolt, tonul dîndu-l Cristian Bărbuţ, care, în minutele 4, 6 şi 9, singur cu portarul, a şutat o dată în acesta, apoi în bară respectiv pe lîngă buturi.

Nu s-a mai întîmplat însă aşa în minutul 10, cînd fundaşul central Cristian Bocşan a reluat din 14 metri, fără nici o replică din partea portarului reşiţean, cornerul lui Duţu: 0-1. A urmat însă o perioadă de relaxare a timişorenilor, punctată şi de mingile aruncate la bătaie pe un teren greu, desfundat, pe o ploaie măruntă, ca soluţie de evitare a jocului combinativ, mai greu de pus în aplicare pe o asemenea suprafaţă.

Pe acest fond, gazdele au iniţiat astfel unele acţiuni ofensive dar care au fost stopate de linia de fund timişoreană sau portarul Gârlea. Şi totuşi, egalarea a survenit la începutul reprizei a doua, mai exact în minutul 49, după o fază care nu prea anunţa mare lucru, în care mingea s-a plimbat prin careul mare al alb-negrilor, fiind în cele din urmă catapultată din vole, în vinclu: 1-1. Elevii lui Dan Potocianu egalau…

Mobilizarea timişoreană a generat apoi o foarte frumoasă evoluţie a elevilor lui Contescu, care au reuşit una dintre cele mai reuşite reprize din acest an.

Astfel, Radosav a repreluat conducerea în minutul 65, cu capul, din centrarea aceluiaşi Duţu, iar pe fondul dominării fizice a timişorenilor scorul a luat în cele din urmă proporţii, dar abia după ce alb-negrii de pe Bega au fost autori ai mai multor ratări, prin Bărbuţ, Popa, Opriş sau Aniţoiu.

Bărbuţ avea însă să se revanşeze, driblînd totul pe dreapta şi finalizînd în minutul 87, 1-3, iar timişorenii n-au lăsat pedala de acceleraţie nici în cele 3 minute de prelungiri, insistenţa fiindu-le răsplătită prin frumoasa reuşită a celuilalt fundaş central, Ştirbu, cu o execuţie din foarfecă: 1-4.

Opriş, Radosav, Mureşan, Popa şi Bărbuţ le-au lăsat locul pe final unor colegi de-ai lor.

ACS Poli Timişoara (juniori A; antrenor Cristian Contescu): Gârlea – Moja, Bocşan, Ştirbu, Mureşan – Bărbuţ, Popa, Duţu, Opriş – Aniţoiu, Radosav. Au mai jucat, în ultima pătrime a meciului, Scheau, Lihoni, Miheţ, Ciobanu şi Todorov. Pe bancă: Triţoiu.

***

ACS Poli cu ocaziile, reşiţenii lui Leo Doană cu golul, din penalty

La juniori B n-a fost însă după-amiaza Timişoarei, pe un teren al Reşiţei şi mai greu între timp… 1-0 (1-0). Iar gazdele i-au egalat astfel la puncte, 13, pe oaspeţii lor timişoreni.

După un început bun al celor de la ACS Poli, avea să apară şi prima ocazie, cînd Simionov a fost faultat la 25 metri de poartă iar lovitura liberă executată de Gligorovici cu stîngul a fost deturnată de sub bară de portarul reşiţean.

Minutul 15 a adus o recuperare la mijlocul terenului, Vâlceanu fiind angajat perpendicular pe poartă dar şutînd puţin pe lîngă bară dintr-o bună poziţie.

Timişorenii au dominat mijlocul terenului şi astfel s-au înteţit şi ocaziile la poarta reşiţeană, pe fondul unui joc influenţat de terenul destul de greu. Balaure a ieşit apoi în evidenţă cu o cursă pe cont propriu, în minutul 25, cînd a trecut de 2 adversari, centrînd de pe dreapta pînă la Nicoară, care, singur de la 6 metri, a trimis pe lîngă…

Apoi, alte şi alte oportunităţi, de exemplu în minutul 27, cînd Gligorovici, pătrunzînd de pe stînga, a intrat în careul mare, aşezîndu-i lui Vâlceanu, care a ajuns însă prea târziu la „întîlnire”, sau în minutul 28, cînd Balaure, scăpat singur pe dreapta, a trimis şi el în careu, dar atacanţii s-au dovedit din nou a fi uşor defazaţi şi în urmă…

Iar după ce, în minutul 31, Nicoară a pătruns pe stînga dar şi-a prelungit prea mult balonul, ratînd o bună oportunitate, minutul 32 a adus unicul gol al partidei, contrar cursului jocului, şi în urma unei aruncări de la margine, fază la care Yazji a faultat în careu, dictîndu-se 11 metri. 1-0 Reşiţa lui Doană…

La reluare, în minutul 42, Mărghitan s-a complicat în careu, generînd o mare ocazie în contul Reşiţei, care însă n-a profitat. În replică, elevii lui Roberto Ivan au revenit în atac prin Dalea, care a şutat de la 25 de metri dar apărarea adversă a respins, în minutul 46.

Şi Vâlceanu şi-a încercat tirul, în minutul 50, cînd a tras din poziţie favorabilă, dar portarul cărăşean a reţinut balonul. Minutul 72 a mai oferit o oportunitate Reşiţei, tot pe o bîlbîială defensivă a alb-negrilor lui ACS Poli, mingea respinsă de Kovacs nefiind însă fructificată de gazde.

Minutul 75 l-a rescos la rampă pe Balaure, pe flancul stîng, cu un balon pentru Vâlceanu, FC Municipal 2012 acordînd corner, cu ochii la cronometru…

Iar minutul 77 a mai adus o situaţie favorabilă Reşiţei, cu o lovitură de cap, dar învingătoarea nu a majorat diferenţa.

Timişorenii au cedat aşadar în urma unui joc mai puţin bun în repriza secundă, dar acest 1-0 nu reflectă neapărat realitatea din teren, în condiţiile în care juniorii B pregătiţi în Valea Domanului de Leo Doană s-au rezumat la a se apăra şi a degaja baloanele cît mai departe de propria poartă, în speranţa unor oportunităţi pe contraatac sau speculînd greşeli adverse, cum a fost cazul erorii lui Yazji, din care a survenit penalty-ul departajant.

Una peste alta, rămîne însă rezultatul, care nu-i ajută pe alb-negri să-şi consolideze locul 4, ultimul de calificare în play-off, mai ales după o etapă în care alte două grupări, printre care şi cea reşiţeană, au atins punctajul timişorenilor. Acesta era un joc pe care cei de la ACS Poli îl puteau tranşa încă din prima repriză, cînd au avut mai multe ocazii de a marca, dar pe care le-au ratat cu prea multă uşurinţă.

În perspectiva unei alte deplasări, la Rovinari, în penultima rundă a turului, se doreşte o îmbunătăţire a jocului şi implicit o eficacitate mai bună a echipei mai ales în jocurile din deplasare.

ACS Poli Timişoara (juniori B; antrenor Roberto Ivan): Rusu – Lupăştean (Miculaş), Mărghitan, Kovacs, Gligorovici – Dalea, Yazji (Sorescu), Balaure, Simionov, Stolojescu, Vâlceanu, Nicoară (Iambor). Pe bancă: Bercuci – Pîrvulescu, Jivcovici.

***

Rezultate, ierarhii…

FC Municipal 2012 Reşiţa – ACS Poli Timişoara 1-4 (la juniori A) şi 1-0 (la juniori B), FC Hunedoara – LPS Banatul 0-6 (A) şi 1-4 (B), CSŞ Caransebeş – Energia Rovinari 3-1 (A) şi 5-1 (B), Centrul Naţional Sportiv Cetate Deva – CSŞ Drobeta 0-0 (A) şi 4-0 (B), Minerul Motru – CSŞ Lugoj 4-0 (A) şi 2-0 (B), Pandurii Lignitul – CS Turnu 8-1 (A) şi 5-0 (B).

Clasament (juniori A): 1. ACS Poli 27 puncte (9 9 0 0 44-8), 2. Pandurii 20p, 3. CSŞ Drobeta 19p, 4. FC Municipal Reşiţa 17p / 5. Minerul Motru 17p, 6. LPS Banatul 14p (9 4 2 3 25-14), 7. Energia Rovinari 13p, 8. FC Hunedoara 12p, 9. CSŞ Caransebeş 8p, 10. CNS Cetate Deva 4p, 11. CS Turnu Severin 4p, 12. CSŞ Lugoj 0.

Clasament (juniori B): 1. LPS Banatul 27 puncte (9 9 0 0 45-6), 2. Pandurii Lignitul 27p (9 9 0 0 33-4), 3. FC Hunedoara 22p, 4. ACS Poli Timişoara 13p (9 4 1 4 18-11) / 5. CSŞ Caransebeş 13p, 6. FC Municipal Reşiţa 13p, 7. CSŞ Drobeta 12p, 8. CNS Cetate Deva 10p, 9. Minerul Motru 7p, 10. CS Turnu 5p, 11. CSS Lugoj 3p, 12. Energia Rovinari 3p.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = saisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: