ACS Dumbrăvița câștigă a treia oară în deplasare

Cu numai 4 puncte din precedentele 15 posibile, ACS Dumbrăvița a lăsat o ultimă bună impresie la reprezentația finală pe 2018, câștigând pentru a treia oară în totalul celor 7 deplasări din tur și îmbunătățindu-și parcursul din ultima treime a sezonului de toamnă, în descrescendo după ce pe 20 octombrie, în urmă cu șase runde, încheia weekend-ul la egalitate de puncte cu liderul Șoimii Lipova. Însă alb-verzii s-au impus astăzi printr-un unic gol pe terenul echipei de mijlocul clasamentului ACS FC Avrig și au încheiat un tur în ansamblu remarcabil pentru o nou-promovată, la 5 puncte în urma fruntașei și în imediata apropiere a podiumului.

ACS Dumbrăvița a stopat astăzi în Ardeal o serie invincibilă de 4 apariții a celor din Avrig, ce data din 26 octombrie, când gruparea sibiană ceda cu 2-1 la Deva, după care a completat succesele acasă, cu 1-0 cu cei din Ghiroda și 5-2 cu codașa din Ocna Mureș, cu punctele adjudecate în deplasări dificile în județul Arad, 0-0 la Sebiș și mai ales 1-2 la Pâncota vinerea trecută cu Șoimii Lipova.

Bănățenii erau așadar cât se poate de bine avertizați, aplicându-le sibienilor întâiul eșec pe teren propriu din 13 octombrie, atunci cu 1-3 cu AFC Metalurgistul 1939 Cugir, și rotunjind un bilanț pozitiv la capătul celor 7 ieșiri din tur, 3 2 2 9-12 11 puncte, cu dezavantajul de a avea mai multe deplasări în programul sezonului de primăvară.

Iar cu acest succes pe terenul ocupantei locului 11 la finele sezonului trecut în Seria a V-a ardeleană câștigată de AS FC Universitatea Cluj, timișenii au încheiat la egalitate de puncte, 29, cu a treia clasată pe podium, CS Crişul Chişineu Criş, autoare a unei remize 1-1 ieri la Alba Iulia și deținătoare a unui golaveraj superior: ACS FC Avrig – ACS Dumbrăvița  0-1 (0-1).

Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 30 cu o lovitură de cap de Dacian Bîrză, din careul de 16 metri, servit de Silaghi, care a driblat doi adversari aproape de centrul terenului şi a trimis mingea peste apărarea gazdelor, omul potrivit ivindu-se la locul potrivit.

Puțin mai apoi, până la pauză, ambele echipe au nimerit pe rând barele, mai întâi ”verzii” prin Bogdan Centea cu un şut în transversală de la 17 metri, în minutul 35, iar ulterior ardelenii, zece minute mai târziu, prin Simion, stâlpul din dreapta al porţii apărate de Miklos Jr.

Mai mari emoții pentru bănățeni și din minutul 73, când au rămas în 10 jucători, Centea fiind eliminat de arbitrul vâlcean Olaru pentru cuvintele ”ăsta nu este fault”, însă chiar și așa gruparea mai bine clasată a izbutit să încheie fără a primi gol pentru prima oară după 8 etape, și tot de la un victorios 0-1 în deplasare, respectiv pentru a treia oară în tur, conservându-și avantajul minim chiar pe terenul învingătoarei în deplasare a liderului săptămâna trecută.

Alb-verzii s-au mai impus afară în tur în etapa a șaptea la Cermei, cu 0-1, iar în runda a noua la Lugoj, cu 1-2. Sorin Bălu, antrenor principal al dumbrăvițenilor, ne-a spus după victorie că ”a fost un meci foarte greu, în compania unei echipe bune, care joacă foarte bine acasă, și să ținem cont mai ales de faptul că a reuşit și o victorie în etapa trecută chiar pe terenul liderului. Echipa noastră a făcut un pressing foarte bun în prima repriză, când am reuşit numai un gol, însă chiar puteam să ne desprindem după marile ocazii pe care le-am avut. În repriza a doua am avut o organizare foarte bună, am jucat pe contre, dar fără să mai reuşim să înscriem, însă rezultatul este meritat. A fost un tur bun de campionat pentru o nou promovată, care a încheiat la egalitate de puncte cu o echipă de podium, tot nou promovată, despărţite la golaveraj. Iar cu această ocazie doresc tuturor sportivilor şi oamenilor de fotbal Sărbători fericite şi La Mulţi Ani!”

*

Gazdele din Avrig au început în următoarea alcătuire: Samoilă – Simion, Natea, Condrea, Cornea, Lascu, Stelea, Bărculeţ, Codrea, Macrea, Cîrstean.

Au mai jucat: Gombar și Coșovan. Rezerve: Baică şi Chirică.

ACS Dumbrăviţa: Robert Miklos – Eduard Soare, Laurenţiu Telescu, Cristian Gălan, Cristi Podină (min. 55, Adrian Ştefan), Mihai Udrea (min. 46, Sorinel Jinga), Bogdan Centea, Raul Briciu, Răzvan Rus (min. 50, Denis Casian), Dacian Bîrză, Dan Perju (min. 70, Deian Pecarov).

Rezerve: Sebastian Ureche, Alin Pricop, Adrian Scrob.

Au lipsit: Florin Nanu, Alin Liuba şi Mădălin Stancu.

Rezultatele etapei a XV-a și clasamentul turului, pe coloana datelor tehnice.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × = douazeci opt

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: