ACS Dumbrăvița câștigă și mai clar returul barajului, 0-6 la Șimian, și promovează în Liga 3 cu bilanțul general 11-0

Campioana Diviziei D Timiș a promovat la pas în eșalonul trei prin a învinge și mai clar sâmbătă seară în deplasare la Dunăre, după triumful cu 5-0 de pe teren propriu, din manșa I a barajului play-off: ACS Viitorul Șimian – ACS Dumbrăvița 0-6 (0-2).

”Verzii” vor avea o vacanță ceva mai scurtă în perspectiva pregătirii abordării campaniei în seria vestică a Ligii 3, însă acceptă cu mare bucurie acest inconvenient, grație unei promovări en fanfare, cu scorul general de 11-0, astfel binișor rotunjit sâmbătă în județul Mehedinți.

După ce în meciul tur, disputat în urmă cu o săptămână pe terenul campioanei din liga a IV-a Timiș, echipa bănățeană a rezolvat practic ecuația promovării, 5-0 după 3-0 la pauză, făcându-și astfel returul mult mai uşor, elevii pregătiţi de Sorin Bălu le-au dovedit și mai elocvent oltenilor de la Viitorul, și pe stadionul „Ion Floricică” din Șimian, de ce își merită locul în Liga 3.

Chiar dacă gazdele au abordat revanșa în pressing, oaspeții din Timiș au înscris sâmbătă în retur încă din primele minute, prin Centea, reușită anulată însă pe motiv de ofsaid. Nici un bai, căci după numai patru minute ”verzii” lui Bălu au obţinut o lovitură de la 11 metri pentru faultul comis în careu de către portarul Nedelcea asupra lui Nanu, tot acesta executând: 0-1 în minutul 10.

În minutul 17, primul cartonaş galben, lui Pătraşcu, pentru proteste, după ce arbitrul a acordat o lovitură liberă de la 25 de metri de poartă. Lovitura a fost executată de Nanu înalt în careu iar Telescu a marcat dar și acest gol a fost anulat.

Prima ocazie a gazdelor a survenit în minutul 22, prin Măzăreanu, din lovitură liberă de la 20 metri, şutând puţin pe lângă poarta apărată de veteranul Miklos. Următoarea, pe fondul pressing-ului, prin Enea, în minutul 29, când a trimis mingea spre plasă dar Szalkai a respins de pe linia porţii şi l-a pus pe contraatac pe Dacian Bîrză, care a plecat glonţ spre careul amfitrionilor şi a înscris din careu: 0-2.

După pauză, alb-verzii din Dumbrăviţa au continuat să joace precum au făcut-o și în tur, respectându-și blazonul fără a stinge motoarele și implicit fără a lăsa nici o speranţă gazdelor, astfel încât în minutul 72 au mai făcut un pas spre un nou triumf detașat.

Silaghi a fost faultat în careu iar arbitrul a acordat o nouă lovitură de pedeapsă, transformată cu sânge rece de căpitanul echipei, Laurenţiu Telescu: 0-3. Și victoria în retur era deja ca și asigurată. Dar bănățenii aveau chiar să-și dubleze acest avantaj, în ultimul sfert de oră.

Mai întâi, noul intrat în teren Deian Pecarov a înscris golul patru în minutul 76, dedicându-i-l rezervei Adrian Scrob, care a împlinit 41 de primăveri. Iar cu cinci minute înainte de final Raul Briciu a semnat 0-5.

Şi totuşi, scorul final a fost stabilit ulterior, de tânărul Ovidiu Oancia, în minutul 90. 0-6, ca în tenisul de câmp. Iar apropo de tenis, chiar dacă sfârșitul primăverii a consemnat cedarea de către Dumbrăvița a titlului național în Superliga pe echipe feminine de tenis de masă, după 4 ediții câștigate consecutiv dar și o finală pierdută luna aceasta în fața Farului, începutul verii a adus o reușită la pas a fotbaliștilor din comuna timișeană, promovarea în Liga 3 fără să primească gol în cele două manşe. Salutată de Sorin Bălu, antrenor principal al celor din Dumbrăviţa, prin a spune după returul câștigat cu 0-6 că ”obiectivul este realizat sută la sută după două meciuri în care noi am fost echipa superioară iar promovarea noastră este pe deplin meritată. Și Pecarov a marcat astăzi, mă bucur pentru el, căci nu a mai reuşit un gol de la sfârşitul turului, când suferea acea accidentare. E un jucător de mare valoare, cu adevarate calităţi. Doresc să felicit băieţii, sunt de mare calitate umană şi fotbalistică!”

*

Viitorul  Şimian: Adrian Nedelcea – Mădălin Lăcustă, Adelin Pătraşcu (min. 38, Constantin Bologa), Costinel Stanciu, Mădălin Mătăsăreanu, Andrei Enea, Raul Zamfir (min. 78, Mihai  Zaharescu), Mihai  Schintee – cpt., Robert Văcuţă, Relu Ţurai (min. 54 Cătălin Dudău), Daniel Ciobanu.

Antrenor: Constantin Marin. Gabriel Boştină, pe bancă în tur, nu a fost prezent.

Pe bancă: Andrei Dicu, Laurenţiu Prundeanu.

ACS Dumbrăviţa: Arpad Miklos – Andrei Ştefan, Laurenţiu Telescu – cpt., Cristian Gălan, Robert Szalkai, Bogdan Centea, Mădălin Stancu (min. 58, Ovidiu Oancia), Raul Briciu, Florin Nanu (min. 70, Brian Filimon), Dacian Bîrză (min. 65, Răzvan Rus), Dan Silaghi (min. 70, Deian Pecarov).

Antrenor Sorin Bălu.

Pe bancă: Alin Puiu – Valeriu Şofronea şi Adrian Scrob. A lipsit Eduard Soare, accidentat.

Au arbitrat: Dragoş Piriu (Argeş) – Răzvan Tudor şi Romeo Popa (ambii Craiova). Observator de arbitri Marius Zgovancu (Târgu Jiu) iar delegat de joc Călin Orbanaş (Hunedoara).

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = zece

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: