ACS Dumbrăviţa – CSM Lugoj 3-3 (0-1). Declarații Bălu, Cojocaru

Penultima clasată a condus mai întâi aproape 50 de minute pe terenul ”verzilor” de pe podium, iar apoi chiar și cu două goluri avantaj pentru alte aproape 25 de minute, dar în cele din urmă s-a văzut nevoită să înghită în sec, egalată fiind în prelungiri de pe punctul cu var: ACS Dumbrăviţa – CSM Lugoj 3-3 (0-1).

O eventuală surpriză nu era chiar imposibilă în această după-amiază pe arena ”Ștefan Dobay”, chit că a treia clasată se alinia acasă după o serie de 3 meciuri fără înfrângere și cu un procentaj maxim al punctelor adjudecate pe teren propriu în 2019, și asta prin prisma revirimentului vizitatorilor lugojeni, învinși o singură dată în precedentele aceleași trei runde, o adevărată reușită pentru penultimii clasați după cele 5 eșecuri la rând din debutul returului.

Iar odată ce oaspeții au deschis scorul încă din primul sfert de oră, păstrând avantajul până la pauză, surpriza a început să plutească în aer. CSM Lugoj dovedise săptămâna trecută că putea juca de la egal la egal cu o formație de pe podium, remizând 2-2 acasă cu CS Șoimii Lipova, și a repetat isprava la Dumbrăvița, încurcând socotelile fruntașei care ar fi putut depăși la puncte liderul în cazul unui triumf.

Cristian Onţel a făcut viața grea alb-verzilor, marcând în minutul 12, iar apoi și aproximativ în aceeași perioadă a părții secunde, în minutul 61, replică imediată la egalarea semnată de Raul Briciu.

Surpinzător, lugojenii învinși de 7 ori în deplasare în sezonul de toamnă și de încă 4 ori afară și în 2019, nu s-au mulțumit cu atât, Andrei Cărăbaş majorând diferența în minutul 63, 1-3. Era pentru prima oară în acest campionat ca formația de pe malurile Timișului să înscrie mai mult de două goluri într-un meci… 

Pe de altă parte, nici dumbrăvițenii nu erau obișnuiți să scoată atât de des balonul din propria plasă, cu excepția acelui dezastruos 7-2 încasat în tur în județul Arad mai având parte de numai două partide cu mai mult de două goluri încasate, 1-3 acasă cu CS Hunedoara și 4-1 pentru CSC Ghiroda și Giarmata Vii pe ”Emilian Pavel” la reluarea returului.

Semnelor bune le-a urmat unul mai nefast în tabăra vizitatorilor, în minutul 70, când cel mai bun jucător al penultimei clasate, Onțel, s-a accidentat în apropierea careului de 16 metri într-un duel aerian cu Telescu şi a fost nevoit să părăsească terenul, având capul spart. Medicul nu i-a mai permis să continue jocul…

Iar CSM Lugoj n-a mai rezistat pe final, nereușind menținerea avantajului, anihilat de același Albert Voinea care egala pentru ”verzi” și sâmbăta trecută la Chișineu Criș, tot de pe punctul cu var și tot la finele minutelor adiționale. Astăzi, Voinea a redus din handicap în minutul 86 al meciului din etapa a XXIV-a în Liga 3, iar apoi a egalat în cel de-al patrulea minut de prelungiri din lovitură de la 11 metri, contestată de oaspeți… 3-3. Câte un punct smuls la potou de nou-promovați prin precizia lui Voinea de la punct fix.

Oricum, răbufnire de orgoliu a unei grupări total neobișnuită în campaniile anterioare cu penultima poziție în seria vestică, și care și-a vândut foarte scump pielea, meritând să spargă gheața afară prin a stopa șirul eșecurilor în deplasare, pe când ”verzii” n-au sărit în clasament peste liderul reșițean, resimțind eforturile disputelor tari din săptămâna cu intermediară. 

Iar dumbrăvițenii urmează a merge la Hunedoara, după care vor primi și vizita timișenilor din Giarmata, pe când CSM Lugoj, care poate regreta că s-a trezit abia la mijlocul returului, va juca pe teren propriu cu Industria Galda și va ieși apoi la Cermei.

*   

Sorin Bălu (antrenor ACS Dumbraviţa): ”A fost un meci pe care trebuie să-l uităm repede şi să ne concentrăm pe etapele următoare…” Până la final ”verzii” mai au de jucat pe rând și la Alba Iulia, aici cu Metalurgistul Cugir, la Reșița și acasă cu cei din Avrig.

Călin Cojocaru (antrenor CSM Lugoj): ”Nu-i nici o glumă, a fost un joc la discreţia noastră! Pot spune că am jucat foarte bine. Pentru mine, astăzi noi am câştigat acest meci. Dar nu putem juca 11 contra 14, cum s-a întâmplat azi. Avem un lot restrâns, cu foarte mulţi jucători născuţi în anul 1998 în teren, plus un veteran, Eugen Miculescu, care ne ajută foarte mult. Noi aveam şansă să ne ducem la 1-4, dar repet, nu meritam acest rezultat. Nu este posibil ca la acest nivel să dai un asemenea 11 metri… Vrem respect! Îi felicit pe băieţi pentru modul cum au jucat astăzi. Eu nu am criticat niciodată arbitrii dar astăzi, sincer, au fost contra noastră şi nu mai spun nimic…”

*

ACS Dumbrăviţa: Miklos – Udrea, Telescu (cpt.), Jinga (min. 60, Nanu), Birău – Soare (min. 80, Bârză), Briciu (min. 70, Ştefan), Stancu, Silaghi (min. 60, Podină) – Rus, Voinea.

Antrenor: Sorin Bălu.

Pe bancă: Smaranda, Kis, Rareş Putnic.

CSM Lugoj: Iovicin – David, Giuga, Miculescu (cpt.), Mihoc (min. 75, Daniel Filip) – Kim, Folarin – Maier (min. 82, Kiala), Onțel (min. 70, Raţiu), Ankomah, Bubakar (min. 56, Cărăbaş). 

Antrenor: Călin Cojocaru.

Pe bancă: Andrei Filip, Cracunjel.

Au arbitrat: Tudor Jurcă (Arad) – Vlăduţ Gaşpar şi Balint Albu (ambii din Târgu Mureş). Observator de arbitri Cornel Făniţă (Timişoara), iar delegat de joc Teodor Biriş.

Rezultatele zilei în C4 și programul rundelor 24-25, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 8 = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: