ACS Dumbrăvița răstoarnă scorul la mijlocul reprizei a II-a prin jucători intrați în minutul 50

Nou-promovații alb-verzi din Dumbrăvița și-au conservat astăzi cu succes procentajul maxim de puncte pe stadionul ”Ștefan Dobay” de la lansarea în seria vestică a Ligii 3, câștigând și pentru a patra oară acasă în cele 6 etape ale noului campionat, dar în premieră doar la limită, după ce au pornit practic de la… 0-1. Dar schimbările efectuate au dat roade: ACS Dumbrăviţa – ACS Industria Galda 2-1 (0-1). 

Dumbrăvițenii și-au păstrat norma de două goluri înscrise în cel de-al doilea meci consecutiv pe teren propriu în Seria a IV-a, disputat astăzi de la ora 17 în ziua inaugurală a rundei a șasea, adăugând astfel victoriilor în localitate cu 4-2 cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, 7-1 cu CS Ocna Mureș și 2-0 săptămâna trecută cu devenii. Implicit, ”verzii” au urcat provizoriu pe locul secund în C4, la 5 puncte în urma liderului cu punctaj maxim CS Șoimii Lipova.

Bănățenii au asudat însă pentru a răsturna soarta partidei în disputa cu antepenultima clasată, formație din județul Alba care încheia a cincea trecuta ediție de campionat în seria Universității Cluj și aborda deplasarea în Timiș cu doar 3 puncte în cont, adjudecate în precedenta ieșire, 0-5 la nou-promovata CS Ocna Mureș, o conjudețeană.

Amfitrionii au avut o primă repriză ştearsă, începută sub semnul golului reuşit de vizitatori în minutul 3 prin Alecu Cioară, suficient pentru ca ”Industria” să intre în avantaj la vestiare. Pierzători în prima deplasare a sezonului la Ghiroda, cu 2-0, oaspeții din Ardeal căutau să mai recupereze din cele nu mai puțin de 9 puncte din tot atâtea posibile risipite în noul campionat pe teren propriu, însă celor din Galda de Jos nu le-a mai mers la fel de bine și în repriza a II-a, în care gazdele și-au împrospătat binișor rândurile.

După ce efectua o primă înlocuire la mijlocul reprizei I, antrenorul Sorin Bălu a mai apelat la alte două schimbări în minutul 50, iar tocmai cei proaspăt intrați au semnat reușitele alb-verzilor, concretizând o dominare tot mai accentuată.

Golul egalizator a venit în minutul 68, marcat de Florin Nanu, care a transformat o lovitură de la 11 metri acordată de centralul medieșean Lazăr în urma unui fault comis de portarul oaspeților asupra lui Silaghi, iar cel al victoriei cinci minute mai târziu, prin reuşita lui Bogdan Centea cu un şut din marginea careului de 16 metri, la colţul lung: 2-1.

Antrenorii Sorin Bălu şi Călin Mada au folosit următorii jucători: Robert Miklos – Udrea (min. 25, Casian), Telescu, Podină, Liuba, Rus, Stancu (min. 50, Centea), Briciu, Ştefan (min. 50, Nanu), Bîrză (min. 65, Soare), Silaghi.

Pe bancă: Udrea, Pecarov şi Jinga.

Sorin Bălu: ”A fost un meci foarte greu, cum sunt aproape toate în liga a treia, dar sunt foarte fericit că am reuşit să întoarcem rezultatul şi să obţinem toate cele trei puncte. Schimbările efectuate după pauză au fost de folos, întrucât doi dintre acei jucători au marcat golurile”.

Iar pentru ”verzi” urmează dispute cu cluburi arădene, la Cermei și acasă cu Crișul Chișineu-Criș. Rezultatele zilei în C$, programul etapei și al celei viitoare plus clasamentul, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × 3 =

 


Alte articole legate de acest subiect: