ACS Ghiroda încheie în avans primul sezon în Liga 3 cu un eșec la limită la Reșița

Printr-un gol marcat în prelungiri, nou-promovata timișeană ACS Ghiroda a pierdut la limită reprezentația finală în sezonul de debut în seria vestică a Ligii 3, încheind astfel primul ei parcurs la acest nivel prin două eșecuri consecutive la un gol diferență în deplasare, așa cum turul sezonul de toamnă îl încheia cu identice remize albe pe arena ”Emilian Pavel” cu aceleași oponente din Filiași respectiv Reșița.

Într-adevăr, ediția 2017-2018 s-a încheiat deja pentru formația din comuna limitrofă Timișoarei, o campanie nici prea, prea, nici foarte, foarte, ACS Ghiroda intrând în vacanță prin a avea ultimul cuvânt, însă nu și suficient, în confruntarea din etapa a 29-a a Seriei a IV-a din Valea Domanului: CSM Şcolar Reşiţa – ACS Ghiroda 2-1 (2-0).

Ghirozenii au suferit astfel a patra înfrângere consecutivă pe terenuri adverse spre sfârșitul acestui campionat respectiv a șasea afară în sezonul de primăvară, în care puncte au smuls la Jimbolia pe 27 martie, 0-2 echivalând cu al treilea lor triumf în deplasare, respectiv Bălești în 14 aprilie, 1-1 la Internațional, linia de plutire fiind menținută în schimb prin bilanțul pozitiv din propriul fief, cu 4 victorii și o remiză în 6 reprezentații acasă în 2018.

Reșițenii în schimb au profitat în această seară a penultimei etape și de înfrângerea acasă a lugojenilor, care doar au redus din handicap după pauza primirii liderului neînvins ACS Șirineasa, triumfător cu 1-2, astfel încât elevii lui Daniel Oprița au revenit pe podium prin a trece de CSM-ul de pe Timiș, plasându-se la un punct în coasta secund clasatei CS Național Sebiș înaintea rundei finale, ce le scoate în cale deplasarea la ACSO Filiași.

Daniel Ene a marcat în minutele 17 şi 40 pentru cărășeni iar Claudiu Matiş în prelungiri, în cel de-al treilea minut din timpul adițional, dintr-o lovitură de la 11 metri.

Vlad Bura, antrenor principal al oaspeților, a spus: ”A fost un meci bun de Divizia C, s-a jucat în condiţii foarte bune, însă din păcate nu am reuşit să câştigăm, chiar dacă am avut momente în care am controlat jocul. Am tratat însă greşit unele faze şi, în loc să marcăm, noi am fost cei care am primit două goluri”.

După ce în tur, cu Paul Codrea la cârmă, ACS Ghiroda a obținut 12 puncte din opt partide acasă și 6 puncte în deplasare, returul cu Vlad Bura la timonă le-a mai adăugat la zestre 13 puncte în 6 meciuri pe teren propriu și încă 4 pe cele adverse.

Antrenorul Vlad Bura a trimis în teren jucătorii: Gakos (min. 46, Barbu) – Semeniuc, Gavriluţă, Mureşan, Popescu (min. 65, Totic), Berivoescu (min. 75, Holovcici), Constantin Popa, Saizu, Mancaş, Baranyi (min. 46, Ciobanu), Matiş.

Rezultatele etapei a 29-a în C4, clasamentul la xi și programul rundei finale, pe coloana datelor tehnice. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: