ACS Poli, 1-0 prin Podină și 2-2 (0-2) în Liga Elitelor U19 și U17, acasă cu SCM Râmnicu Vâlcea

Deși nu mai deține fotbal secund-divizionar de seniori în Zăvoi, Râmnicu Vâlcea are printre foarte puținele grupări din țară care s-au calificat și rulează în sezonul în curs la ambele categorii de vârstă ale Ligii Elitelor, atât la juniori A cât și B, iar cum în această bună postură este și ACS Poli, programul din etapa a III-a a turului în întrecerea celor câte 10 trupe care au acces la acest nivel a oferit o dublă confruntare în Complexul Sportiv ”Dan Păltinișanu”.

Victor Collins

În Liga Elitelor U19, ACS Poli a primit de la ora 12 vizita liderului cu punctaj maxim în Seria de Vest, oaspeții de pe Olt venind pe valul succeselor cu 1-2 la CFR Cluj și 1-0 runda trecută acasă cu CSȘ2 Baia Mare.

În ceea ce-i privește pe timișorenii antrenați de Victor Collins – foto, prima apariție acasă se încheia la egalitate, 2-2 cu AFC Hermannstadt, însă juniorii mari ai clubului de Liga 1 au întors foaia și au spulberat invincibilitatea celor de pe malurile Oltului, 1-0 (0-0) prin golul marcat de Podină cu capul după un corner spre mijlocul reprizei a II-a.

A fost un meci în general echilibrat, deschis, cu ocaziile mai mari în contul lui SCM Râmnicu Vâlcea, dar cu un plus la capitolul consistență în dreptul timișorenilor.

Care s-au impus în alcătuirea Trifon – Andreca, Cochințu, Demenescu, Podină – Dorobanțu – Ursu, Iseini, Ochea, Bonda – Sîrbu, pe parcurs mai intrând Sevici, Găvrilă și Horvath, în vreme ce Iovanovici, Popeț și Mihai au rămas pe banca de rezerve.

Iar ACS Poli U19 va juca și în runda a IV-a tot acasă, cu Academia de Fotbal Gică Popescu.

În continuarea cuplajului cu SCM Râmnicu Vâlcea a avut loc de la ora 14 partida din runda a III-a a Seriei de Vest în Liga Elitelor U17, remizată 2-2 după ce vizitatorii din Zăvoi se desprindeau la 0-2.

ACS Poli U17, care începea parcursul cu un succes acasă cu 2-1 cu FC Star Sport, pe când vâlcenii printr-un eșec cu 4-0 la UTA, a căutat să se reabiliteze după înfrângerea cu 3-0 de săptămâna trecută la Sânicolau Mic, tot în fief-ul roșu-albilor arădeni, însă elevii majoritari din generația 2002 ai lui Alin Paleacu n-au răsturnat scorul contra celor de la SCM, care și-au adjudecat primul punct la acest nivel, în urma unui eșec și în Zăvoi, 0-1 în runda a II-a cu FC Viitorul Mihai Georgescu.

S-a încheiat 2-2 (1-2) de la 0-2, vâlcenii înscriind în urma unui corner, cu o lovitură de cap de la 6 metri, deja în primele minute, iar apoi și spre mijlocul primei părți, după o incursiune pe stânga, finalizată cu un șut pe sub portar: 0-2.

ACS Poli a redus din handicap printr-o lovitură de la 11 metri, obținută de Toboșaru și transformată de Dobrincu în minutul 32, timișorenii egalând nu mult după pauză prin Țârțău, cu un șut în vinclu din colțul careului de 16 metri: 2-2 în minutul 50.

După o primă repriză dominată de vâlceni, ACS Poli a preluat frâiele partidei în partea secundă, jpocul menținându-se frumos, atractiv, cu o dominare tot mai accentuată a amfitrionilor spre final, însă fără concretețe.

ACS Poli a solicitat în zadar un penalty în repriza a II-a, la incursiunea lui Vancea, iar Toboșaru și Dobrincu au ratat mari oportunități, și SCM Râmnicu Vâlcea având șansa golului trei, însă punctele au rămas împărțite.

ACS Poli U17: Moșoarcă – Foca, David – cpt., Bain, Codrea – Tașcă, Românu, Țârțău, Cesckes, Toboșaru, Dobrincu.

Au mai jucat: Chiriac, Grosu, Buga, Periat, Vancea.

Rezerve: Daminescu și Badaood.

Și juniorii B ai prim-divizionarei vor juca în etapa a IV-a din Liga Elitelor U17 tot acasă, cu CS U Craiova SA.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 35

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: