ACS Poli: importuri de mii de euro, juniori localnici salvînd situația pe 180 ron lunar și artizani de 24 ani ai promovării Recașului trimiși la… juniori

Dacă Timișoara joacă fotbal de liga a doua și e deja cu un pas în elită, asta se datorează și lui Amarinei, unul dintre artizanii promovării Recașului, portar de 24 de ani trimis însă la antrenamente cu juniorii, apropo de care Cristian Bărbuț este pe 180 de ron lunar salvator de dată recentă al secund-divizionarei cu achiziții de mii de euro și avînd la echipa mare cu 2 portari în plus față de Steaua. Ca mici exemple ale îngăduinței față de experimentele pe bani publici și lipsa de responsabilitate a unui management incompetent…

Vali Velcea se îndreaptă cu fiecare pas spre o a doua promovare la rînd în Liga 1, dar lipsită de glorie și mult prea costisitoare în raport cu nevoile reale de a evada din acest slab eșalon doi

 

În ciuda aparențelor că alb-negrii navighează ferm și siguri pe ei spre apele Ligii 1, aparențe salvate de niște victorii trase de păr în dauna unor adversari foarte modești, realitatea este că Valentin Velcea, antrenor principal, și Călin Rosenblum, manager sportiv, au scăpat de a fi trași la răspundere pentru cacofonia de pe piața transferurilor pentru simplul motiv că politrucii care i-au investit și mandatat n-au cu sportul nici în clin nici în mînecă, și nici cu conceptul de responsabilitate. Nu sunt banii domniilor lor în joc, ai nicicăruia dintre dumnealor, așa încît se poate merge pe încercate…

Mai exact, conform celor două minți mult prea luminate și după vâlva și datul în stambă – pe banii celor ce contribuie la buget – cu aducerea la echipă a lui Goge, Gherasim, Dina, Petre sau Pap, remarcăm fără prea mari eforturi că în majoritatea cazurilor s-a bătut încet dar sigur în retragere, pentru a nu mai repeta, referitor la bani, că respectivele mutări se dovedesc a fi niște blufuri mai mult sau mai puțin costisitoare din cale afară.

Alungarea lui Goge, întrebîndu-ne oare cine l-a adus și de ce, sau îndepărtarea lui Dina, care nu vrea păcăleală, noi îndrebîndu-ne din nou cine și de ce l-a adus, sunt exemplele admiterii faptului că s-a greșit din capul locului.

Mai nou, după două testări ca titular a portarului Pap, ocazii cu care, dacă stăm strîmb și judecăm drept, goal-keeper-ul jimbolian nu a prea rupt gura târgului cu intervențiile sale în urma sosirii din Divizia D Timiș, de la școala de fotbal Marcel Băban, juniorul a ajuns să fie marginalizat, adică nu a mai intrat în grațiile lui Valentin Velcea, astfel încît ”speranța” la care făceau referire granzii din conducerea lui ACS Poli cu ocazia prezentării din pauza competițională a fost trimisă să ia puțin aer din Campionatul Republican de juniori A, chiar acum, la spartul târgului, pe terenul din Vânju Mare, duminică, în dauna lui CSȘ Drobeta!

Orice club cu scaun la cap și avînd deja în curte destui portari, în cazul Timișoarei pe Kirev, Coca, Gherasim și Amarinei, pentru a nu-i mai aminti pe marginalizații juniori localnici, nu ar fi titularizat un junior deja cu prima ocazie după achiziția sa la mijlocul sezonului, și încă într-o deplasare la un rival de decenii al celor de pe Bega, ci l-ar fi indus treptat în ambianța seniorilor secund-divizionarei, și aruncat cam pe-acum în valurile competiției ligii a doua. Dar din dorința de a impresiona și a distrage la vremea respectivă atenția de la alde dandanale cu iz de incompetență managerială, acesiștii au grăbit debutul focului în cazul unui junior căruia probabil i s-a acrit deja de acest modus vivendi la clubul-”proiect”, rămînînd de văzut în ce condiții ar mai semna după apropiata expirare a înțelegerii, la finele junioratului.

Se poate spune fără frica de a greși că amintitul cuplu de gânditori – Velcea & Rosenblum – a încurcat așadar rău oalele, inclusiv în privința ”Centrului”, în a cărui activitate nu se poate abține să nu intervină printr-o păguboasă imixtiune, probabil pentru a fi clar cine este mai deștept și cine este mai manager în club. Mutările executate de Rosenblum și Velcea, cel puțin 6 pînă acum, s-au dovedit nu doar costisitoare, dar și ineficiente…  Cât au costat cei patru?! Ba chiar șase, dacă-i adăugăm la capitolul cheltuieli anapoda, ”marca Rosenblum”, pe încă aspirantul la debut Gherasim (plătit degeaba din vara trecută!) și Amarinei, înnebunit de cap la cît a tot fost plimbat, dar și plătit aiurea, iar acum trimis la antrenamentele juniorilor, deși are 24 de ani!

Cazul Amarinei este de fapt exponențial în ceea ce privește desconsiderarea inițială a nou-promovaților Recașului, atît ca valoare individuală sau colectivă cît și ca reușită a trupei lui Petruescu, dar care alb-verzi au ajuns să fie de fapt artizani ai unei noi promovări: Szekely și Trandu au marcat de cîte 4 ori, iar Enciu, Șeroni și Nanu cîte un gol, în vreme ce, cu excepția golgeterului Boldea și a fostului alb-violet-galben-negru Boștină, mai nimeni dintre noile achiziții n-a punctat: Bălace și Petrovic cîte două, Goge unul. Așadar tot recășenii au cam scos castanele din foc, și nu achizițiile pe contracte mai umflate ale celor doriți la echipă de duetul Stan și Bran.

Decât să se fi aruncat cu banii pe Bega, ar fi fost mult mai dinamic, mai sănătos și mai eficient pentru ACS Poli și orașul Timișoara să se fi adus lângă echipă trei-patru juniori din ograda proprie, care și așa sunt plătiți cu 180 de lei pe lună! Dar mai bine (căci oricum Velcea și Rosenblum nu dau socoteală nimănui) s-au făcut mai întîi oarecare experimente, pentru a se ajunge la mijlocul returului ca tocmai un junior din ”Centru” să culeagă cioburile sparte și să salveze situația…

Juniorii din cadrul ”Centrului” sunt duși câte două zile la antrenamentele echipei mari iar apoi retrimiși la bază. Iar dacă nu ar fi insistat latura impresarială în cazul lui Bărbuț, nici până acum șansele ”piticului” nu ar fi surâs! La ACS Poli, plătită din banii publici și ghidată din păcate după ideile izvorâte din puțul gândirii lui Rosenblum și Velcea, este nevoie de cinci portari plătiți boierește, pe când la Steaua, viitoarea campioană a României, sunt doar trei:  Tătărușanu, Stanca și juniorul Cojocaru, născut în 1995.

Continuînd vorba despre managementul defectuos și chiar dizgrațios, reamintim că încă se mai pune batista pe țambal în cazul lui Ovidiu Petre, un alt import păstrat pe bani mulți dar care, dacă vorbim de randament, este o umbră a unui fost jucător de fotbal… Și asta pentru că la Timișoara este posibil ca principalul Velcea să îi caute mereu loc în echipă, și ba îl luxează pe Trandu, ba pe Poparadu, jucători care ar trebui să nu lipsească din primul ”11”.

Dar se va promova, va fi vară și cald și va veni marea Steaua, iar lumea va uita din păcate cât a costat promovarea. Velcea va fi infatuat nevoie mare, Rosenblum va arunca cu ”kipa” peste cap, iar apoi ambii vor scoate pieptul prin oraș, grăind spre tribunele goale că și-au îndeplinit misiunea!

Dar probabil că, uitîndu-ne la ce prim edil și inițiator de ”proiect” are Timișoara, capitala Banatului își merită soarta. Este un veritabil lanț al slăbiciunilor, putîndu-se estima că investitorii, și nu cei investiți, au ales greșit. În cazul Robu, iar prin dumnealui, indirect și implicit, în cazurile Velcea dar mai ales Rosenblum. Bine că într-un oraș cu străzi și mai ales trotuare desfundate și mizere din cale afară sunt fonduri cu sutele și sutele de mii de euro pentru a fi risipite pe alde Goge, iarăși și din nou.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

9 răspunsuri la ACS Poli: importuri de mii de euro, juniori localnici salvînd situația pe 180 ron lunar și artizani de 24 ani ai promovării Recașului trimiși la… juniori

 1. titi trancota spune:

  Mai mult decât adevărat! Din păcate starea de imbecilitate s-a instalat definitiv la rădăcinile acestui proiect. Lumea nu-i proastă! Nici tâmpită! Oare de ce nu se orientează către acest proiect și îngroașă rândurile înspre POLI – Liga V? Pentru că acolo, dincolo de toate este dragoste și nu minciună! Nici bătaie de joc. Acolo merge lumea din plăcere. După cum bine ați precizat, cuplul de manageri – Velcea și Rosenblum – sunt chitiți numai pentru interesul lor propriu. De departe, prin infatuarea și lipsa de respect față de ceea ce mai este la centrul de juniori, în curând puțini copii și părinți vor mai accepta să rămână la mâna așa-zis-ului manager Rosenblum. Și au mare dreptate! Vezi cazul Balaure! deocamdată! Acum, după multă tevatură când Rosenblum a vrut cu forța să-l ducă la LPS Banatul, vezi, Doamne, s-a trezit și Velcea să-l plimbe pe la antrenamentele celor mari… Vor mai fi cazuri, stați liniștiți. Iar Robu, un habarnist, Bungău, un ploconagiu – care suge la două oi (Poli și Răducanu!!) vor da socoteală oadată și odată… și asta în fața acestui oraș care încă este în amorțire.

 2. sorin spune:

  de promovat …promovam dar greu
  dar cu conducerea si atitudinea asta vom avea 3 puncte in tot turul din I
  mai bine se forma o echipa de juniori 16-22 ani , se mai astepta un an pana la promovare, se indepartau capetele destepte – patrate din conducere si aveam o sansa
  asa o sa ne facem de cacao prin liga 1

 3. sorin spune:

  acel 1-8 cu steaua va deveni un scor normal daca folosim fofilele astea de jucatori

 4. ctm spune:

  Bani astea aruncati pe o echipe de liga 2, mai bine se investea pentru viitor si nu pentru moment.
  Chiar daca Timisora lipsea din primele 2-3 ligi ale tari pentru o scurta perioada, tot mai bien era ca acesti bani sa fie cheltuiti pe infrastructura sportiva din oras, momentan total deficitara.

  Lipsa infrastructuri si degradarea celei existente, respectiv subfinantarea centrelor si cluburilor de copii/juniori din oras, ASTEA ERAU CLAR MAI IMPORTANTE (astea odata relizate s-ar fi creata o baza solida sa vedem acolo sus pe Poli, Ripensia, CFR … si restul sporturilor: baschet, handbal, volei, rugby, chiar polo pe apa, si restul sporturilor individuale)

 5. radu spune:

  Exact. Așa trdebuia început. Cu investiția în infrastructură, nu aruncarea banilor pe geam pentru Roesmblum și moftul lui Robu. Și dacă promovează ce șmecherie s-a făcut?! Nu era mai bine cu bani mai puțini să investim în ceea ce spunea ctm și alții? Cu ce o să ne încălzească o promovare în care s-a depășit bugetul unei echipe de mijlocul clasamentului de divizia A iar la vară va urma o altă investiție cu manager de trei parale Rosenblum pentru aducerea de jucători! Acum se ignoră activitatea juvenilă, iar la vară, când mulți vor fi pe picior de plecare se va da iarăși din umeri. Acum cu toții sunt interesați de echipa mare, copiii dă-i încolo…

 6. EL MONUMENTAL spune:

  CE TAMPENII !~!! CE ABSURDITATI !!!??!!! Se vede ca sunteti doar politruci si nu va obliga si sa mergeti la meciuri!!! Cica ingroasa randurile la asu ???!!!??? Pai sunt tot mai putini acolo !!!!! Mergeti sa-i numarati!!! Iar pe El monumental tot mai multi !!! Va platesc partidele DEGEABA !!!! Si TOT DIN BANII NOSTRI !!!! Voi vreti sa fiti smecheri, dar vai de capul vostru, mancati si voi un langos cald de pe la partide!

 7. radu spune:

  EL MONUMENTAL de prostie! Asta am văzut mai sus izvorât din mintea unui idiot. La mijloc nu-i n uimeni, ci doar un cretin ca tine, care se num ește Rosenblum! Atât!

 8. HA-HA-HA-HA spune:

  @radu ce mare tantalau, nu ma mir ca te-a primit cu aplauze drukeria

 9. alinA spune:

  Si boldea,tot de la recas e,domnule…deci cam recasu reprezinta tm acum.pacat,rusinos ca totu e politic,dar asta e adevaru.felicitari jucatorilor veniti de la recas si domnului petroesc,nu si lui miculas care nu are nici un merit si ia vreo 2000 lei pe luna din bani publici fara sa ajute cu nimic pe nimeni.rusine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + 3 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: