ACS Poli, 8 marcatori la juniori B: 11-0! ”Banatul”, egalare acasă de la 0-2 cu o neînvinsă în afara Aradului

Contrast evident între rezultatele înregistrate sâmbătă de la ora 14 pe teren propriu de reprezentantele fotbalului timișorean în Seria 5 a Campionatului Național de juniori B.

Având o misiune destul de facilă, liderul ACS Poli Timișoara, unică grupare neînvinsă în primele 9 runde, a reușit scorul turului, depășind cu două goluri maximul pe care îl atingea în această toamnă.

Elevii lui Robert Frușa au trecut grație reușitelor a 8 marcatori de o ocupantă a locului 9 cu rezultate contradictorii, 3 succese dar și 5 înfrângeri, însă care n-a pus mari probleme defensive primei clasate.

ACS Poli s-a impus așadar la juniori B cu remarcabilul 11-0 (5-0) în dauna lui CSȘ Lugoj, patru dintre cele 5 goluri ale primei părți survenind în urma unor cornere.

Astfel a marcat Sturz în minutele 3 și 10, dar și Cochințu în minutul 20, respectiv Sîrbu în minutul 36, balonul revenindu-i atunci în cale din bară.

Oprea a mai marcat în prima parte, mai exact în minutul 27, și a majorat diferența în minutul 51, după ce, tot în partea a doua, mai marcau Marin, în minutul 45, din penalty, și Sîrbu, în minutul 46.

Autori ai ultimelor reușite au fost Dincă, în minutul 55, Andreici (60) și Codrean (70), cu un vole cu dreptul de pe stânga, la colțul lung, în urma unei centrări de pe flanc: 11-0.

ACS Poli, juniori B: Mîndrea – Haruț, Cochințu (46, Popa), Sturz, Podină (53, Istrate), Dincă (56, Găvruță), Oprea, Marin, Popan (46, Codrean), Totic (46, Andreici), Sîrbu.

Pe bancă: Contra – Lazăr.

CSȘ Lugoj a beneficiat în primul sfert de oră al părții secunde de un penalty acordat în urma faultului comis de Sturz, pe care însă l-a ratat, șutul fiind mult peste transversală.

Bilanțul timișorean înaintea deplasării din ultima etapă, la Pâncota, e 10 9 1 0 54-3 28 puncte.

Fără Velcotă, care are mâna în ghips, ACS Poli a reușit o evoluție foarte bună, Robert Frușa atingându-și în mare măsură scopul de a le oferi jocuri în picioare tuturor componenților, fie în garniture juniorilor B, fie prin unele convocări la echipele clubului de juniori A sau din Campionatul Județean: ”Sunt mulțumit de faptul că mă pot baza pe tot lotul, indiferent de statutul lor anterior, și aceasta îmi și doresc în fazele finale, să pot să mă bazez pe toți cei 24 de juniori, aproape toți să fie la același nivel. Este așadar importantă și evoluția lor individuală, și sunt mulțumit că oferim 5 juniori de 1999 la echipa națională, 3 de 1998, și probabil că la următoarea convocare vor mai fi solicitați și alții de 1998. Sunt Motreanu, Velcotă și Fridrich la 1998, Cochințu, Podină, Popan, Dragomir la 1999, ceea ce nu poate decât să ne bucure, fiind meritul lor că se pregătesc serios, al antrenorilor cu care au lucrat, meritul clubului, că reușim să îi ținem, să fie lângă noi. Sunt cluburi care se arată interesate și prin prezențele lor la loturi atrag atenția! Mă bucur pentru reușita de a câștiga ca expr colectivă, ca echipă!”

*

Juniorii B de la LPS Banatul Timișoara au fost nevoiți să se mulțumească cu un draw pe teren propriu, 2-2 (0-1) cu Șoimii Pâncota, după ce elevii profesorului Tiberiu Brândescu s-au văzut conduși la reluare și cu 0-2. Muj, din penalty, și Saizu, spre final, au marcat golurile gazdelor, ajunse la cel de-al 3-lea meci la rând fără victorie, după 3-4 acasă cu CNS Cetate Deva și 1-1 la Lugoj.

Notabilă însă seria oaspetei CS Șoimii Pâncota, grupare cu un singur eșec în întreg turul, și acesta în etapa inaugurală, 3-2 la Arad pentru Bătrâna Doamnă. Apoi însă, nouă meciuri fără înfrângere pentru Șoimii, inclusiv în deplasări la Deva (1-1), Reșița (3-3) și Simeria (0-0).

Cei din Pâncota vor primi sâmbăta viitoare vizita liderului ACS Poli, pe când elevii lui Tiberiu Brândescu vor încheia turul la Reșița.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + 8 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: