ACS Poli are banca scurtă. Delegat al clubului de Liga 1 la alegerile AJF Timiș este Ionel Poclid, totodată candidat la funcția de vicepreședinte AJFT

Deși ar trebui să dea un alt exemplu în calitate de club prim-divizionar, unicul din județul Timiș în Liga 1, ACS Poli a optat pentru a-l delega în calitate de reprezentant al grupării la alegerile de sâmbătă din Adunarea Generală Ordinară a AJF Timiș tocmai pe unul dintre candidații la funcția de vicepreședinte în viitorul mandat, Ionel Poclid.

Interpelată în acest sens, conducerea clubului timișorean a răspuns prin vocea președintelui Radu Birlică sugerând să se întocmească o contestație pe adresa prim-divizionarei pentru delegarea lui Poclid, un fel de a explica aspectul că gruparea de Liga 1 nu dă înapoi în ceea ce privește opțiunea sa și nu este dispusă să trimită un alt reprezentant la vot.

La precedentul scrutin organizat de AJF Timiș în anul 2014, pe-atunci tot prim-divizionara ACS Poli îl avea ca reprezentant delegat pe Alexandru Dumitrașcu, între timp trecut la gruparea de liga a III-a ACS Ghiroda, de astă dată mergând pe mâna lui Ionel Poclid, într-o notă de lipsă de organizare din partea clubului de pe ”Dan Păltinișanu”.

Poclid se numără între cei 7 candidați pe cele 3 posturi de vicepreședinte în viitoarea conducere a AJF Timiș, dar unicul club din județ aflat în eșalonul de elită intern a optat să fie reprezentat la ora alegerilor de una și aceeași persoană, Ionel Poclid, astfel în dublu rol, de candidat dar și de votant, deși se cuvenea ca gruparea din Liga 1 să delege un alt reprezentant.

ACS Poli este implicată în competițiile organizate de AJF Timiș prin echipe ale Centrului de copii și juniori al clubului, iar dat fiind tocmai faptul că gruparea de pe ”Dan Păltinișanu” a trâmbițat la cumpăna dintre ani reorientarea pe promovarea talentelor din propria ”pepinieră”, s-ar fi cuvenit să ia ca atare în considerație momentul alegerilor de la forul județean, derulate odată la 4 ani, și să facă distincția între calitatea de candidat a unuia dintre aspiranții la funcțiile puse în joc și cea de reprezentant delegat la scrutin. Ionel Poclid a fost implicat în ultimul mandat în activitatea AJF Timiș, în calitate de secretar al Comisiei de copii și juniori a AJFT.

Gruparea prim-divizionară poate eventual invoca implicarea vineri seară în meciul în deplasare în Liga 1 la Craiova, dar explicația nu poate sta în picioare la așteptările pe adresa unui club din eșalonul întâi, obligat a oferi altceva prin puterea exemplului. Implicit, și alte formații timișene din eșaloane inferioare ar putea proceda la fel la ora alegerilor, dacă mai sunt cumva cazuri aidoma, ceea ce n-ar fi exclus, apărându-se prin a arăta cu degetul înspre cei care preferă aceleași abordări.

În locul unui exemplu pozitiv, de așteptat din partea unui club de Liga 1, din nefericire unul negativ, adăugând o notă în plus de neseriozitate unor alegeri care sunt bântuite de tot felul de aspecte discutabile, stârnind controverse și chiar suspiciuni.

Astfel, în ceea ce privește candidaturile la funcția de vicepreședinte, unicul aspirant dintre cei 8 al cărui dosar a fost respins, Nicolae Tanasoglu, care a activat ca vicepreședinte în Comisia de Disciplină, a insistat atrăgând atenția AJF Timiș că și majoritatea celorlalte dosare n-ar fi de fapt eligibile, caz în care Comitetul Executiv al AJFT a decis strâmb  aprobând hotărârea Comisiei de validare a dosarelor candidaţilor la funcţiile de vicepreşedinte. Aprig dezbătute sunt aspecte legate de criteriul deținerii de către candidați a unei funcții de conducere într-un club timp de 2 ani, necesar pentru eligibilitate, respectiv de incompatibilitatea între activitatea derulată la ora actuală în fenomenul fotbalistic și calitatea de candidați a unor aspiranți la funcția de vicepreședinte. De fapt, în cadrul emisiunii televizate în direct luni seară de TeleEuropaNova, unul dintre candidații la șefie, Ioan Mureșan, a punctat mai multe aspecte problematice legate de alegerile din weekend, incluzându-le pe cele din disputa pentru cele 3 posturi de vicepreședinte și semnalând că doar două dosare de candidatură ar fi eligibile, fără a și menționa numele celor care le-au depus, mai precis Ciprian Trancă și Wiliam Harasim.

În ceea ce privește cursa pentru adjudecarea ștafetei cedate de Dănuț Lața, cel puțin un reprezentant al cluburilor afiliate și cu drept de vot sâmbătă a semnalat sub mantia anonimatului că a fost abordat de către unul dintre candidații la fotoliul de președinte cu oferta de a recepționa un cadou, ca formă de persuasiune în ceea ce privește opțiunea la urne.

În ceea ce privește convocarea pe rând săptămâna trecută la AJF Timiș a delegaților cluburilor din eșaloanele inferioare, din Divizia D Timiș și mai mici, în cazul celor din liga a IV-a chiar efectuându-se deja alegerea membrilor respectivului nivel în viitorul Comitet Executiv, unele voci inclusiv dintre candidați susțin că procedura nu își găsea locul premergător alegerilor.

Iar semnele de întrebare nu se limitează nici pe departe strict doar la aceste aspecte, ceea ce conferă o notă negativă modului în care AJF Timiș a ales să pregătească alegerile de sâmbătă, tocmai la ieșirea din scenă a fostului președinte Dănuț Lața, chiar și ultimul său mandat scurgându-se așadar cu probleme organizatorice până la capăt, sub povara unei credibilități limitate. Și capac la toate, opțiunea prim-divizionarei Timișului în Liga 1 de a-l delega la alegeri tocmai pe unul dintre cei 7 cu rolul de candidat la vicepreședinție…

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × 7 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: