ACS Poli cade în ultimul sfert de oră și pierde din nou la 5 diferență la Ghiroda. Declarații Benga, Bălace

Însuflețiți de depășirea grupării de podium Flacăra Horezu, junii alb-violeți de pe penultimul loc în Seria a IV-a din Liga 3 au sperat în premieră în acest sezon să lege două apariții fără eșec, însă, cedând pasul în ultimul sfert de oră al celei de-a treia deplasări în Timiș în noul campionat, s-au ales cu încă o înfrângere tot la 5 goluri diferență pe aceeași arenă ”Emilian Pavel”, precum în 27 august în turul 3 al Cupei României. Codașii au pierdut astfel afară și pentru a treia oară la rând, pe când gazdele în bleumarin au revenit pe căi victorioase: ACS Ghiroda şi Giarmata Vii – ACS Poli Timişoara 5-0 (2-0).

Astăzi de la ora 15, în continuarea etapei a VII-a din seria vestică în Liga 3, pe stadionul „Emilian Pavel” s-a disputat ultimul duel direct timișean al turului, adjudecat categoric de gazdele mult mai bine clasate, dar și avide de puncte după insuccesele din ultimele etape.

După cum se știe, la sfârșitul lunii august, formația pregătită de Octavian Benga aplica o severă corecție tinerilor ”violeți” în faza a III-a națională din Cupa României, eliminându-i cu scorul de 6-1. Apoi, după un debut în forță de campionat, în care a câştigat trei jocuri consecutive, CSC Ghiroda și Giarmata Vii a cedat tot atâtea, pierzându-și cadența.

Recăpătată astăzi pe seama unei noi lecții aplicate ”mânjilor” lui Silviu Bălace, chit că prima repriză a fost cât de cât echilibrată, marcându-se totuși două goluri. Sebastian Budur a deschis scorul după un sfert de oră iar Dan Silaghi a marcat în minutul 17… 2-0 la pauză.

Desprinderea decisivă s-a conturat abia în ultimul sfert de oră, Sebastian Budur înscriind și în minutul 76, cu capul din centrarea lui Baranyi, ca apoi tocmai Alexandru Baranyi, un nume familiar pe lista marcatorilor și revenit așadar în cadru, să puncteze în minutele 80 şi 89, în ultimul caz cu o lovitură de cap.

Rezultat prin care ”galbenii” lui Octavian Benga au luat-o din nou în sus pe treptele ierarhiei, pe locul 4 în Seria a IV-a a Ligii 3, cu 12 puncte. Și îi așteaptă un alt meci acasă, cu CS Viitorul Dăești, pe când ecuația lui ACS Poli s-a complicat și mai mult, ”violeții” pregătindu-se de primirea hunedorenilor.

*

Octavian Benga (antrenor principal CSC Ghiroda și Giarmata Vii): ”Am aşteptat o victorie după o serie neagră. Îmi păstrez echilibrul, ca şi după cele trei victorii pe linie, când am spus că mai avem de muncit. Pot să mă uit la înfrângerile din urmă şi să spun, invers, că, deşi nu am prestat un joc extraordinar, cel puţin două dintre ele au fost nemeritate. Încă acuzăm lipsa unor jucători accidentaţi sau nerefăcuţi complet. Am jucat cu doi mijlocaşi centrali, Poparadu şi Jichici, nerefăcuţi, şi s-a văzut. Că dacă au reuşit o primă repriză bună, apoi au căzut fizic şi a trebuit să improvizez, ca în ultimele etape. În multe momente jocul a avut de suferit. Felicit totuşi echipa noastră pentru că e o victorie meritată! Suferim la finalizare, pe lângă golurile marcate am avut o sumedenie de ocazii, puteam să marcăm mult mai multe goluri. De asemenea puteam să şi încasăm, încercăm să corectăm problema aceasta, facem cadouri adversarilor. Poli putea să marcheze în două ocazii dar portarul nostru, Barbu, a fost într-o formă bună. Scorul, după numărul de ocazii, trebuia să fie 8-2 sau 8-3. Dar e bine şi-aşa! Îl felicit pe Silviu Bălace, care e şi prietenul meu, pentru că echipa arată mult mai bine faţă de meciul din Cupa României. Sunt copii talentaţi şi în multe momente azi ne-au pus în dificultate. Le urez succes în continuare!”

Silviu Bălace (antrenor ACS Poli): ”O înfrângere foarte usturătoare, iar rezultatul anulează tot ce au făcut bine băieții în acest meci. Le-am și spus la pauză să aibă încredere, să dea drumul la minge cum au făcut în prima parte. Am avut o posesie destul de bună, abordarea a dat roade în primele douăzeci de minute ale reprizei secunde, când am avut și ocazii de a înscrie. Ce s-a întâmplat, să iei patru goluri pe patru centrări identice între fundașul central și cel lateral, este incredibil. Nu se poate așa ceva! Digerez foarte greu acest scor, este prea mare pentru ce s-a întâmplat pe teren, dar nu poți să mai spui nimic când pierzi cu așa un scor. Lotul este firav ca vârstă, dar nu vreau să mă plâng, aceasta este situația, mergem înainte!” 

*

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: Barbu – Şofran (minutul 81, Andreca), Bocşan (min. 46, Sabău), Goţa, Liuba – Ghinescu (min. 64, Baranyi), Poparadu (min. 64, Semeniuc), Jichici – Mancaş (cpt.), Silaghi, Budur.

Pe bancă: Gakos, Bâte, Pițuc.

Antrenori: Octavian Benga (principal), Alexandru Chiu (secund).

ACS Poli Timişoara: Mosoarcă – Dincă, Oprea, Ochea, Popa – Sporin, Dorobanțu – Ochea (min. 72, Pădurariu), Velcotă, Iseini (min. 84, Toboșaru) – Daminescu (min. 79, Sevici).

Antrenori: Silviu Bălace (principal), Răzvan Ionilă (secund).

Pe bancă: Popeţ, Iovanovici, Mitre, Buga. Au lipsit: Românu, Podină, Cochinţu.

Au arbitrat: Florin Tudor Jurcă (Arad) – Alexandru Ilie (Bocşa) şi Adrian Căşuţ (Arad). Observator de arbitri Cosmin Danciu (Hunedoara), delegat de joc Victor Radu (Bucureşti).

Rezultatele etapei a 7-a în C4, programul viitor și clasamentul, pe coloana dreaptă.

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × = 28

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: