Juniori E: ACS Poli câştigă finala Campionatului Judeţean Timiş. CFR Timişoara o însoţeşte la zonal

Juniorii E de la ACS Poli Timişoara, alcătuind un grup de elevi născuţi exclusiv în anul 2004, au câştigat astăzi de la ora 10, pe terenul LPS Banatul Timişoara, finala Campionatului Judeţean Timiş al categoriei 2004/5, calificându-se astfel de pe primul loc la turneul zonal, fază a doua a competiţiei în care vor fi însoţiţi de concitadinii de la CFR Timişoara, învinşi ai lor în ultimul act, cu 3-1 (1-0). Cosmin Huminic a marcat primele două goluri ale finalei iar Luchian Gologan l-a adăugat pe cel de-al treilea, 3-0, după care alb-vişiniii au înscris punctul de onoare prin Daniel Olariu.

Cosmin Huminic: două goluri în finala Campionatului Judeţean Timiş de juniori E, pentru ACS Poli 2004

Cosmin Huminic: două goluri în finala Campionatului Judeţean Timiş de juniori E, pentru ACS Poli 2004

 

ACS Poli şi CFR erau deja calificate pentru faza zonală în baza adjudecării semifinalelor în dublă manşă din competiţia timişeană, disputate în cursul săptămânii. Timişul numărându-se printre cele câteva judeţe din ţară care reuneşte la startul campionatului mai mult de 14 grupări de această categorie, are două locuri de calificare în faza zonală 4, laolaltă cu reprezentantele din Arad, Caraş Severin, Hunedoara, Mehedinţi şi Gorj.

Antrenor al campionilor judeţeni de 2004 este fotbalistul divizionar D Mircea Şchiopu, care a preluat această grupă din vara anului trecut, astăzi aliniindu-i la startul finalei pe Velcea – Bălace, Lengyel, Koszo, Huminic, Gologan, Popescu şi Roşu, după care au mai intrat şi Andrei, Furdea, Boiborean şi Zetu, în vreme ce Ţurcaş a fost indisponibil.

Turneul zonal va avea loc în perioada 2-5 iunie, în localităţi ce urmează a fi desemnate la şedinţa tehnică de la sediul FRF, în 25 mai, cu menţiunea că vor fi alcătuite 8 grupe a câte 5 sau 6 formaţii, în care se va juca în serii triunghiulare iar doar prima clasată va accede în faza semifinală naţională, reunind 8 cluburi.

ACS Poli şi-a asigurat practic locul la zonal graţie unui 6-1 reuşit marţi în meciul tur al semifinalei cu LPS Banatul, care s-a revanşat în manşa secundă, vineri, cu 2-0, dar insuficient pentru elevii lui Claudiu Arba în ideea răsturnării calificării.

„Vişiniii” de la „Gara Mare” au obţinut biletele la zonal dispunând în semifinale de concitadinii de la „Gara Mică”: Electrica – CFR 1-4 (goluri: Marco Mircea – 3 goluri şi Răzvan Petrescu) şi 0-1 (Marco Mircea), cele două garnituri fiind instruite de Cătălin Rumega şi Marius Nichitearespectiv Alin Ionescu.

Ionescu i-a aliniat astăzi în finală pentru CFR pe Cuzmanovici – Laiu, Moţiu, Bălănescu, Pureca, Olariu, Mircea şi Petrescu, mai intrând Schmidt, Petcov, Bundău, Popovici şi Picek. Finalistele au primit fiecare din partea Comisiei de copii şi juniori a AJF Timiş câte o diplomă şi o minge.

Ulterior, turneele semifinale vor avea loc în perioada 11 – 14 iunie iar finala, în 17 iunie 2015.

Tot astăzi, în finala mică, LPS Banatul – Electrica 2-2 (1-1) şi 5-4 după lovituri de departajare, ierarhia finală la vârf a sezonului fiind: 1. ACS Poli; 2. CFR; 3. LPS Banatul; 4. Electrica.

Caracteristicile de bază la categoria juniorilor E, născuţi după 1 ianuarie 2004, sunt, în ceea ce priveşte suprafaţa de joc: lungime 50 – 54 metri; lăţime 34 – 38 m; careul: 10 metri de la linia de poartă înspre interiorul terenului; 20 m linia paralelă cu linia de poartă; dimensiunea porților: distanța între stâlpi 5 m; înălțimea porților 2m; mingea de joc: numărul 4; lovitura de pedeapsă se execută dintr-un punct aflat la 7 metri de la mijlocul porții și la distanță egală de stâlpii porții; lovitura de colț se execută dintr-un punct marcat printr-un sfert de cerc în fiecare colț al suprafeței de joc.

Durata jocului: două reprize a câte 25 de minute fără prelungiri (timp efectiv după cronometru); – durata fiecărei reprize se va prelungi numai pentru executarea unei lovituri de pedeapsă; – pauza între reprize va fi de 10 minute.

Număr de jucători: fiecare echipă este formată din 7 jucători de câmp și un portar = 8 jucători; – un joc nu mai poate continua dacă una dintre echipe are 3 jucători eliminați. Înlocuiri de jucători: – pe raportul de arbitraj se pot trece maxim 5 (cinci) jucatori de rezervă; – se pot efectua când mingea este în joc sau în afara jocului; – un jucător care a fost schimbat se poate întoarce pe teren ca înlocuitor pentru alt jucător; – numărul schimbărilor într-un joc este nelimitat. Jucătorul care intră în teren nu poate face acest lucru până când jucătorul care părăsește suprafața de joc nu a trecut complet de linia de margine a terenului. Oricare dintre jucătorii de rezervă poate înlocui portarul avându-se în vedere următoarele condiții: a) arbitrul trebuie informat înainte de efectuarea înlocuirii; b) schimbarea poate fi făcută numai când jocul este întrerupt; c) jucătorul de rezervă care a înlocuit portarul trebuie să poarte un tricou care să-l deosebească de toți ceilalți jucători.

Dacă în timpul efectuării unei schimbări jucătorul de rezervă intră în teren înainte ca jucătorul înlocuit să părăsească complet terenul: a) Jocul este oprit; b) Jocul se reia printr-o lovitură liberă indirectă executată de echipa adversă din locul unde s-a aflat mingea în momentul întreruperii jocului. Dacă mingea se află în interiorul suprafeței de pedeapsă, lovitura liberă indirectă se execută de pe linia suprafeței de pedeapsă în locul cel mai apropiat unde s-a aflat mingea în momentul întreruperii.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × cinci =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: