ACS Poli continuă să spere după egalarea seriei de trei. Cinci goluri marcate în ultimul sfert de oră din ultimele 7 înscrise

A lega pentru a doua oară într-un sezon o serie maximă de 3 apariții fără înfrângere poate trece drept o performanță în darea de seamă a unei penultime clasate care a pierdut și de 8 ori la rând în Liga 2, cele 5 puncte smulse în ultimele jocuri și din două deplasări lăsându-i implicit un licăr de speranță ex-prim-divizionarei ACS Poli, în tentativa sa de evitare a retrogradării. Iar dacă își va prelungi invincibilitatea și miercuri de la ora 15, cu ocazia meciului din runda de la mijlocul returului, pe Electrica, în compania ultimei clasate în prima jumătate a ierarhiei, FC Metaloglobus, atunci licărul va fi menținut… 

Conform clasamentului de la sfârșitul sezonului de toamnă, partida ACS Poli – FC Metaloglobus, din etapa a XXIX-a în Liga 2, intermediară ce începe marți cu jocul ASC Daco-Getica București – AS FC Universitatea Cluj, opune formații care ocupau poziții de retrogradare după 21 de runde, locurile 16 și 20, cu 21 respectiv 10 puncte, însă ambele și-au rotunjit zestrea în 2019, vizitatorii din capitală cu nu mai puțin de 13 puncte, ultimul, obținut acasă sâmbătă într-un 1-1 cu Ripensia, iar ”violeții” lui Răchită cu 9 puncte în 7 meciuri: 2 3 2 8-8. De fapt, un bilanț echilibrat stă în dreptul timișorenilor de pe penultima poziție și prin prisma ultimelor 11 etape, 3 5 3 12-11 și 14 puncte din 33 posibile, un semnificativ salt în comparație cu tronsonul imediat anterior: un punct din 39 posibile…

Iar egalarea seriei record a fost izbutită prin egalarea semnată în ultimul sfert de oră al deplasării de sâmbătă la Târgu Jiu, într-un alt duel cu o formație de la mijlocul clasamentului, rezerva Igor Țîgîrlaș înscriind în ultimul sfert de oră al partidei din etapa a XXVIII-a, după ce gazda CS Pandurii părea stăpână pe situație prin golul înscris de Andrei Blejdea în minutul 6.

Tocmai Țîgîrlaș a fost unicul jucător care a lăsat locul în unsprezecele de start aliniat de Valeriu Răchită în Gorj dintre titularii victoriei din apariția precedentă, 3-1 acasă cu CS Balotești, timișorenii începând în schimb în Oltenia cu Uyi, însă tehnicianul bănățenilor a apelat la fundașul lateral încă din minutul 34 al confruntării de la Târgu Jiu, schimbându-l pe Bilia. Modificare survenită după câteva tentative consistente ale timișorenilor, în urma deschiderii de scor izbutită de Blejdea din preajma careului mic, la centrarea lui Tudoran de pe flanc. Astfel, goalkeeper-ul celor de la Pandurii a deturnat în corner șutul și reluarea cu capul a lui Bădăuță, iar șutul lui Manolache a fost blocat cu prețul unei lovituri în față, timișorenii căutând egalarea până la pauză și prin fundașul Uyi, tot cu o lovitură de cap.

Au izbutit-o în schimb pe sinteticul gorjean când șansele li s-au diminuat, după rămânerea în inferioritate numerică dat fiind eliminarea lui Calugher în minutul 73, pentru două faulturi sancționate cu cartonașul galben în nici zece minute, asupra aceluiași Vodă. Însă, chiar și în 10 jucători, ACS Poli a marcat al cincilea său gol în ultimul sfert de oră al partidelor din ultimele 7 înscrise, rezerva Țîgîrlaș punctând din careul mic, și cu bara laterală.   

Alb-violeții ce se arată a veni din urmă în meciuri caută să reușească pe măsură și în clasament, numai că handicapul de 12 puncte față de ocupanta ultimului loc salvator se menține intact și înaintea ultimelor 11 apariții din această primăvară, precum la finele sezonului de toamnă, atunci în urma celor de la Aerostar Bacău, atunci pe 15, acum în urma Luceafărului Oradea, cu 31 de puncte. 

Pe Jiu, ACS Poli a smuls un punct în alcătuirea Dinu Moldovan – Bilia (34, Țîgîrlaș), Paramatti – cpt., Uyi, Olteanu – Calugher, Munteanu (60, Golda), Manolache – Buzan, Bădăuţă, Sidorenco (83, Chemin), rezerve fiind Began – Oprea, Ghidurea și Stere.

Și FC Metaloglobus a remizat cu goluri în toate deplasările din 2019, la Ploiești, ASC daco-Getica București și Brăila, cei din capitală fiind în schimb egalați la unu înaintea ultimului sfert de oră al jocului găzduit sâmbătă cu Ripensia, tot spre final fiind înscris și unicul gol al întâlnirii tur dintre bucureșteni și ACS Poli, 1-0, în minutul 71.

După ce Pop aducea victoria cu 1-0 în minutul 57 al debutului acasă în 2019 cu Ripensia, ACS Poli a mai marcat și în minutul 80 al jocului de pe ”Electrica” în compania bihorenilor, 1-1 prin Bădăuță, respectiv în minutul 81 al partidei pierdută pe același teren cu Academica Clinceni, 1-3 după ce Golda reducea la 1-2, smulgând apoi și un succes pe final, 3-1 (1-1) cu CS Balotești, prin Paramatti în minutul 89 și Bădăuță în prelungiri.

Iar ACS Poli va mai juca tot săptămâna aceasta și la Târgoviște, duminică de la ora 12, cu Chindia. Clasamentul la zi al Ligii 2 și programul săptămânii, pe coloana dreaptă. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + = zece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: