ACS Poli doboară clar Ceahlăul la Piatra Neamț: calificare în sferturile Cupei României la ”Elite” – U19

ACS Poli a aplicat astăzi de la ora 12 un foarte binevenit pansament steril peste rana ratării calificării în Final4, revanșându-se în cealaltă competiție rezervată juniorilor mari din Liga Elitelor U19, Cupa României, printr-o victorie la scor sub Pietricica și o calificare în sferturile de finală ale întrecerii eliminatorii, programate duminică.

acs-poli-timisoara

 

Timișorenii au debutat în Cupa României a Ligii Elitelor U19 printr-un triumf cu 1-4 la Piatra Neamț, în dauna gazdei Ceahlăul, obținând astfel calificarea pentru sferturile de peste 4 zile, de duminică, în compania învingătoarei dintre Pandurii Târgu Jiu și CS Mioveni.

Gorjenii câștigând pe ”Gilortul” din Târgu Cărbunești cu 4-2 (1-1) optimea de finală cu argeșenii din Mioveni, ACS Poli va găzdui conform regulamentului sfertul de finală de duminică, pe teren propriu cu Pandurii, care-i încurca recent socotelile în campionat, în penultima etapă a seriei vestice, pe 24 aprilie, când se încheia 1-1 la ultima apariție acasă a elevilor lui Contescu, îndepărtându-i astfel de pătrunderea în faza Final4 a Ligii Elitelor U19, adjudecată atunci de clujenele U și Ardealul. Revanșa ar putea surveni însă duminică în Cupa României, miza fiind calificarea în semifinalele de joia viitoare, pentru un loc în finala națională de marți 24 mai.

Până atunci, ACS Poli și-a revenit astăzi în Moldova printr-o mai bună evoluție după finishul de campionat cu un punct adjudecat din ultimele 9 posibile, controlând clar prima parte, în care a mai ratat 2-3 ocazii uriașe. După pauză, timișorenii au forțat din plin și s-au desprins în învingători clari grație a 3 goluri în nici 5 minute.

Învingătorii au apelat la o formulă defensivă improvizată, cu Totic fundaș stânga și un cuplu central Fridrich & Postolache, dar ocupanta locului 3 la finele returului în Liga Elitelor U19 Vest a trecut clar de Ceahlăul, a șasea cu bilanțul 22 11 2 9 45-39 35 puncte în Liga Elitelor U19 – Est, din care Dinamo și FC Viitorul obțineau biletele pentru Final4, turneu final de campionat. La acel nivel, ACS FC Ardealul Cluj a dispus cu 4-2 în semifinale de Dinamo iar FC Viitorul la lovituri de departajare, cu 4-3 după 1-1, în celălalt penultim act, cu U Cluj.

Astăzi, timișorenii s-au detașat prin realizările lui Mailat, marcator din penalty în minutul 15, lovitura de la 11 metri fiind obținută de Velcotă, respectiv Sorescu, tot din penalty, scos în minutul 56 de Popan, același Popan, în minutul 57, dintr-o poziție centrală, cu un lob peste portarul ieșit în întâmpinare, și Velcotă în minutul 59, după o așezare, din careu, cu un șut plasat. Abia la 0-4 au marcat și nemțenii, din penalty, după un fault comis de Sporin în zonă laterală, în minutul 68.

Ceahlăul Piatra Neamț a jucat în inferioritate numerică de la faza celui de-al doilea penalty pentru ACS Poli, când s-a acordat al doilea galben și cel roșu, în minutul 56, pentru o intervenție neregulamentară asupra lui Popan.

ACS Poli: Rusu (46, Filip) – Sporin, Fridrich, Totic, Bîrnoi – Postolache, Mailat (46, Oprea), Popan (75, Gînju), Golda (46, Pădurariu), Sorescu, Velcotă (63, Kokora).

Rezerve: -.

Optimile au constat în jocuri în unică manșă între ocupantele locurilor 1-8 din seriile Est și Vest ale Ligii Elitelor U19, ”în cruciș”, cele mai bine clasate după retur dintr-una dintre grupe cu cele mai modest poziționate din cealaltă serie, și invers: LPS Roman – U Cluj 0-5, U Craiova – Viitorul 1-2, Concordia – Viitorul Mihai Georgescu 1-5, Olimpia – Farul 5-2, FC Voluntari – Ardealul Cluj 1-0 și UTA Bătrâna Doamnă – Dinamo 2-1.

Cu alte cuvinte, luând în calcul și victoriile lui ACS Poli respectiv Pandurii, grupările din Liga Elitelor U19 Vest au obținut calificarea în sferturile Cupei în 6 dintre cele 8 cazuri, excepțiile fiind oferite de FC Viitorul Constanța și FC Voluntari.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: