ACS Poli domină derby-ul Banatului, la Reșița: la câte două diferență contra Metalului, ca și în tur

Echipele de juniori A și B ale timișorenei ACS Poli au repetat și astăzi în Valea Domanului victoriile la două goluri diferență înregistrate în etapa inaugurală a Campionatului Național juvenil FRF, din 30 august, și de astă dată juniorii ”mai mici” (în foto) impunându-se fără să primească gol de la CS Metalul Reșița.

ACS Poli Timișoara, juniori B: neînvinși în Seria 5

 

 

Alb-negrii au început așadar returul așa cum demarau în vară pe ”Colterm”, cu succese contra vecinilor cărășeni, la capătul a două meciuri viu și aprig disputate.

Juniorii A, triumfători în tur cu 4-2, s-au impus în deplasarea din runda a XII-a a Seriei 5 cu 3-1 (1-0), rămânând astfel cu un singur eșec la pasiv, 5-2 la Arad, dar la egalitate de puncte cu LPS Banatul, care are un meci în plus disputat.

Livan, fostul junior al ”Banatului”, a deschis scorul dintr-o lovitură de la 11 metri, în minutul 37, când Bura a fost faultat în careu, după ce își punea inițial pe picior greșit oponentul printr-o fentă de centrare, în urma unei aruncări de la margine. Niță i-a readus pe timișoreni în avantaj, în partea a doua, cu o lovitură de cap, după o centrare de pe flancul stâng, iar Kovacs a marcat tot cu capul, în urma unui corner: 1-3.

CS Metalul egala spre mijlocul mitanului secund, după ce, în prealabil, Livan se lansa singur spre portarul cărășenilor, de care era blocat, pe contraatacul rezultat reșițenii ajungând să execute o aruncare de la margine din preajma liniei de fund, în urma căreia gazdele au expediat o centrare peste cap, fără ca Șimon să-și fi blocat adversarul, Ciucur înscriind din poziție laterală. Ulterior, cu 10 minute înainte de final, Ciucur avea să fie eliminat din joc.

Adrian Stoicov, antrenor al juniorilor A, a spus la finele întâlnirii de astăzi de la ora 12 că ”le explic jucătorilor noștri că mai ușor se ajunge în vârf, dar foarte greu este în schimb să te menții, însă s-a văzut astăzi o mare dăruire a băieților, care au rezistat foarte bine, dominându-și clar adversarul spre final, când Metalul n-a mai putut. Echipa noastră a arătat bine pregătită fizic și creativă în ofensivă, cu multe faze frumoase, chiar dacă multe ocazii foarte mari n-au fost. Pe acest final de campionat, când adversarii tind să pară mai obosiți, se vede superioritatea noastră. Am avut totuși și câteva ocazii destul de clare dar sincer să fiu, nu m-am așteptat la o replică atât de bună a Reșiței, bănuiam că va fi aprigă, dar nu chiar așa, însă și-au dorit mult victoria și cei de la Metalul. Am jucat foarte bine, chiar cu faze frumoase, și ar fi, în ultima perioadă, cel mai bun meci al noastră. Remarc toată echipa dar cu un plus pentru Mărginean, foarte, foarte bine. Bineînțeles, sunt și alți băieți, de exemplu Rus, ca de obicei, cu un efort deosebit, și în apărare, printre cei mai buni de pe teren.”

ACS Poli, juniori A: Rusu – Motreanu, Mărginean, Kovacs, Cherecheș – Livan (Vâlceanu), Șimon, Dragomir, Niță (Yazjy) – Rus – cpt. (Nicoară; banderolă preluată de Dragomir), Bura (Golda).

Pe bancă: Bercuci – Jivcovici.

Stoicov nu i-a convocat, fiind selecționați la echipa a II-a a clubului, pe Simescu, Rotea, Bîrnoi, autor a două goluri în victoria cu 3-2 în dauna Banlocului, egalând la unu și marcând punctul victorios al jocului de liga a V-a, respectiv Mărghitan.

Indisponibili: Dalea, Filip, Simionov, cu toții accidentați.

CS Metalul: Domăneanț – Crina, Banac, Rada, Pintea, Vlaicu, Bloja, Marin, Ciucur, Isarie, Curelea.

Au mai jucat: Ghițoiu – David, Buga, Apostol, Mănduță.

***

Aidoma rezultatului din etapa inaugurală a întrecerii juniorilor B, ACS Poli s-a impus tot cu 2-0 și în returul de astăzi cu CS Metalul, Popan marcând în minutul 28 al derby-ului primelor două clasate, după o acțiune pe partea stângă, cu combinație în preajma liniei de margine, centrarea fiind reluată de Totic printr-un șut respins, la care timișoreanul a fost pe fază. Velcotă, cu un lob reușit în minutul 62, după un atac pe zona centrală, a parafat dublul triumf cu 2-0. Gazdele încheiau în 10 oameni, ca și la juniori A, Păun fiind eliminat în minutul 70.

”Cel mai bun teren de până acum, și juniorii noștri s-au arătat bucuroși de a juca pe un asemenea teren, chiar dacă e unul sintetic. Felicit și echipa adversă, bună echipă, și sper să mergem împreună spre turneul final… Consider că a fost și cel mai bun meci al nostru de până acum, extraordinari au fost băieții astăzi, sperăm s-o ținem tot așa, și îi felicit. Ne-a ajutat, repet, această suprafață de joc, terenul sintetic, jocul a mers bine. S-a văzut pregătirea din ultimele săptămâni și toată echipa a evoluat la superlativ, dar munca noastră nu se încheie aici, mai e mult-mult și drum lung spre fazele superioare, iar mai apoi spre Liga 1 și echipe mari…”, a spus Robert Frușa, care le-a oferit elevilor săi o zi liberă între tur și retur, în lunea imediat următoare rundei a XI-a, ultima din prima parte a sezonului regular.

ACS Poli s-a distanțat astfel la 8 puncte de urmăritoarea CS Metalul Reșița, alb-negrii având doar două puncte risipite în această toamnă, 2-2 acasă cu LPS Banatul.

ACS Poli, juniori B: Contra – Haruț, Cochințu, Lazăr (77, Istrate), Podină – Andreici (48, Marin), Codrean, Popan (72, Sporin), Totic (70, Sîrbu), Oprea (75, Popa), Velcotă.

Pe bancă: Mândrea – Găvruță.

CS Metalul Reșița (juniori B): Curele – Ionel Coviț, Doban, Bona, Szijj, Păun, Muselin, Alexandru Coviț, Dincă, Săndulescu, Jula.

Au mai jucat: Jurja, Iepure, Geambașu.

Pe bancă: David – Holonici, Cîrtilie, Iancu.

Robert Frușa nu i-a avut astăzi la dispoziție pe Motreanu și Dragomir, convocați la juniorii A, Sturz – accidentat, Fridrich, Kokora și Pop, implicați cu echipa a II-a a clubului.

* ACS Poli mai are de jucat în 2014 acasă cu CS FC Hunedoara, la CFR Simeria și acasă cu LPS Bihor.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− patru = 3

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: