ACS Poli ia și mai multă apă la bord în Covasna: 3-0 Sepsi

Semn rău pentru penultima clasată în Liga 1, ACS Poli a schimbat în această seară codul aparițiilor în deplasare, primind în premieră de la drasticul 7-0 din partea lui FCSB pe ”Arena Națională” mai mult decât un gol pe teren advers, chiar 3 din partea nou-promovatei Sepsi, în ciuda faptului că timișorenii au jucat aproape o întreagă repriză în superioritate numerică, aspect care nu i-a împiedicat pe covăsneni să se desprindă în acel răstimp la 2-0. După 3 meciuri găzduite la rând dintre care două câștigate la zero, bănățenii parcă au uitat și mai mult să joace în deplasare, deviind brusc de la îndelungata serie uniformă de 9 ieșiri cu câte un gol primit, din care au strâns 5 puncte din tot atâtea remize, la prima înfrângere clară afară la zero de la cea în București din urmă cu 21 de etape, pe 22 octombrie.

În ciuda unor absențe dar și în pofida aspectelor că strânseseră până acum cel mai mic număr de puncte dintre cele 8 participante în grupa a II-a valorică iar Sepsi al doilea cel mai mare număr de puncte, penultimii clasați s-au deplasat la Sfântu Gheorghe cu oarecare speranțe în perspectiva meciului inaugural din etapa a X-a în play-out, însă socotelile de-acasă într-adevăr nu s-au potrivit cu starea de fapt din județul Covasna, gazdele deschizând scorul în prelungirile primei reprize și înscriind de încă două ori și spre finalul părții a doua, în minutele 80 și 84, mai întâi tot prin Fülöp iar apoi, și în urma eliminării lui Cânu, dintr-o altă fază fixă: ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – ACS Poli Timișoara 3-0 (1-0).  

Trupa lui Neaga, în care au survenit 3 înlocuiri în formula de start de la un joc la altul, Șeroni, Haruț și Oliva preluând ștafeta de la Țigănașu, Artean și Bîrnoi, calculase apropierea la un punct de Sepsi în cazul unui triumf în deplasarea de la ora 18:30, însă ACS Poli a rămas cu unul singur smuls în cele 5 deplasări din play-out, și acela printr-o egalare pe final de meci la Mediaș, ceea ce nu sună deloc încurajator pentru timișoreni în perspectiva ieșirilor la Botoșani și Chiajna în runda finală, pe când elevii lui Neagoe, în pofida faptului că au avut o zi mai puțin de recuperare după succesul de sâmbătă cu 1-2 la FC Voluntari, se pot declara încântați de progresele făcute după sezonul regular dar și de reușitele la zero contra bănățenilor în confruntările considerate pe teren propriu, 1-0 la Ploiești pe 2 februarie și 3-0 astăzi, neînvinși fiind și prin prisma descinderilor pe ”Dan Păltinișanu”, 0-0 în tur și 2-2 pe 2 aprilie în zona locurilor 7-14.

În consecință, oricât ar invoca aspecte contrarii, penultimii clasați tind să stea tot mai mult la cheremul altor rezultate, ochi și urechi la disputa de mâine din play-out, AFC Botoșani – Concordia, de la ora 18:30, dat fiind că ilfovenii de pe locul salvator îi devansează cu un punct, dar mai ales la cea de poimâine de la ora 20:45, Gaz Metan – FC Voluntari, medieșenii devansându-i la golaveraj pe poziția de baraj dar fiindu-le și viitori vizitatori luni de la ora 20:45. Iar de-acum zilele chiar intră în sac…

Conform tiparelor precaute din disputele pentru evitarea retrogradării, în prima jumătate de oră nu s-au consemnat situații realmente periculoase, la acest capitol putând fi oarecum înscrisă lovitura de cap a lui Hamed, profitând în minutul 31 de indecizia din defensiva timișoreană. Grupare care a primit o primă lovitură în minutul 36, și la propriu, și la figurat, tânărul Denis Haruț suferind o accidentare la cap în urma unui duel aerian cu Kuku și sfârșind prin a fi transportat la spital, unde și-a revenit. Fază în urma căreia atacantul amfitrionilor a văzut cartonașul roșu, Sepsi continuând în 10 jucători, ceea ce pare-se i-a priit, Istvan Fülöp scuturând plasa cu expertiza sa din lovituri libere, cea din cel de-al șaselea minut de prelungiri al primei reprize fiind din fața careului: 1-0 la pauză. 

Semn al evidentelor sale slăbiciuni, ACS Poli n-a fructificat în partea secundă avantajului jucătorului în plus, Roman fiind pierdut în spațiu iar Bîrnoi și Ciucur neavând impactul scontat prin introducerile în teren, așa încât același Fülöp și-a luat inima în dinți și l-a țintuit din nou pe Straton, 2-0 în minutul 80, în trecere pe lângă Șeroni.

Brusc debusolați, vizitatorii l-au pierdut puține minute mai apoi, eliminat pentru al doilea cartonaș galben, și pe fundașul veteran Gabriel Cînu, plătind oarece borcane sparte de Roman, iar tocmai acesta a deviat apoi în propria poartă lovitura liberă rezultantă, executată de Ibrahima Tandia: 3-0.

Nimic altceva de făcut, poate cel mult de meditat. Cu accidentați și eliminați dar și fără salarii, neplătite din ianuarie, timișorenii de pe loc de retrogradare se pot teme de primăvara când Dan Alexa se impune în Liga 2 cu o echipă din sudul țării, ACS Poli încheind sub linie în Liga 1 și în 2016, în vreme ce ex-mijlocașul de pe ”Dan Păltinișanu” cucerea pe-atunci cu Rapid un loc în elită.

Acest doar al treilea eșec cu maximul de 3 goluri primite de la acel 7-0 pentru FCSB în capitală, celelalte două fiind însă acasă cu FC Voluntari și de fiecare dată cu 2-3, constituie însă doar o consecință punctuală a erorilor manageriale acumulate în timp, printre ultimele dar majoră numărându-se schimbările ca pe ciorapi a staff-ului tehnic, erori care-și au însă explicația cât se poate de simplă în faptul că prim-divizionara purtând numele Timișoarei este leită după chipul și asemănarea patronului ei spiritual, prim-edilul municipiului cu palmieri la șosea, dar și a aleșilor săi la vârful grupării fotbalistice, niște indivizi care au salvat până la un punct aparențele pe seama abilității unui anumit Ionuț Popa.

*

Sepsi: Niczuly – Dalmau, Viera, Ursu, Sato – Ghinga, I. Fülöp (81, Gorrin) – Oliveira (55, Petrovikj), Tandia, Hamed (88, Dima) – Kuku.

Pe bancă: Jovanovski – Burlacu, Ross, Hadnagy.

Antrenor: Eugen Neagoe.

ACS Poli Timișoara: Straton – Străuț, Cânu, Șeroni, Raț – Haruț (42, Bîrnoi), Vașvari – Munteanu (62, Ciucur), Roman, Oliva (79, Enescu) – Drăghici.

Pe bancă: Smaranda – Oprea, Velcotă, Zaluschi.

Antrenor: Adrian Neaga.

Clasamentul actualizat în play-out, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 6 = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: