Giarmata învinge afară după 12 etape, ACS Poli II dă alt rateu

Echipa a doua a prim-divizionarei ACS Poli a pierdut în Vinerea Mare precum la debutul în retur, pe teren propriu în fața unei periclitate din zona minată a ierarhiei Seriei a IV-a în Liga 3, CS Millenium Giarmata, care s-a impus cu 1-2 (1-1) în meciul jucat de la ora 17 pe arena ”Calor”.

Timișorenii, cu o singură victorie în 2017, 2-0 acasă în urmă cu două săptămâni contra celor de la CS Nuova Mama Mia, n-au repetat însă isprava și în runda ce a marcat astăzi mijlocul returului în C4, pierzând în schimb în fața timișenilor din Giarmata, așa cum ”satelitul” pierdea în Calea Șagului și la prima reprezentație din sezonul de primăvară, prin a încasa atunci două goluri de la UTA Bătrâna Doamnă II.

A fost un duel al formațiilor cu probleme de efectiv, de astă dată chiar mai mari de partea vizitatorilor, care însă fie și așa s-au descurcat mai bine pe gazonul denivelat de pe ”Calor”, preluând de fiecare dată conducerea, mai întâi după mijlocul primei reprize iar apoi în primul sfert de oră după pauză.

Răzvan Leucă n-a putut conta în deplasarea la Timișoara pe Simionov, Semenea, Ciobănică, Mihălceanu și Mihai Olariu, în vreme ce alți componenți s-au alipit efectivului abia joi seară, după revenirea de la Cluj, unde Domșa, Todorov, Florin și Mihai Olariu respectiv Nicoară au contribuit cu succes la triumful Universității de Vest în turneul final național studențesc, dar chiar și în aceste condiții CS Milenium a smuls primul triumf în deplasare după nu mai puțin de 12 etape, profitând și de slăbiciunile evidente ale gazdelor.

Cei din Giarmata au avut parte de o săptămână de pregătiri pe unde scurte, lipsindu-le de la antrenamente mai mulți jucători, fie convocați pentru UPT, fie accidentați ori răciți, însă au fost mai conectați la miza jocului, râvna de a-și îmbunătăți precara poziție în clasament aducându-le în cale și ocaziile mai clare de gol, avute de marcatorii Anagor și Ghighilicea.

Care Ghighilicea avea să deschidă scorul în minutul 28, 0-1, după ce scăpa singur cu Smaranda de la 20 de metri, interceptând balonul la o greșeală a fundașilor adverși și taxându-l pe jos pe goalkeeper-ul gazdelor.

Amfitrioni care au egalat cu 5 minute înainte de pauză dintr-o lovitură liberă executată de Vasi din marginea careului, de pe dreapta, Lazăr reluând cu o lovitură de cap: 1-1.

La rândul lor fără unii componenți, și anume Pădurariu și Fridrich – accidentați, respectiv Velcotă – suspendat după deplasarea din Liga Elitelor U19 în județul Cluj, unde era eliminat, cei de la ACS Poli II au prestat un joc șters și fără nerv, înregistrând deja a patra înfrângere pe teren propriu în actuala campanie, în care în alte două întâlniri acasă n-au câștigat.

CS Millenium a stopat în schimb seria de 3 eșecuri în deplasare în returul din 2017 respectiv de 3 înfrângeri la rând în aparițiile precedente, marcând golul victoriei la 6 minute după pauză, în urma unei pase lungi lansate de Maghici și bine urmărită de Anagor, care l-a lobat pe Smaranda: 1-2. Prim triumf al alb-albaștrilor în returul Ligii 3 respectiv după 7 etape…

Se îngroașă gluma pentru ”satelitul” preluat de Victor Collins, un ”satelit” rătăcit undeva la sol, în vreme ce trupa din Giarmata le-a lăsat momentan puțin în urmă pe codașele Mama Mia și UTA BD II, apropiindu-se în schimb la 4 puncte de învinsa sa de astăzi, la care a revenit cu această ocazie într-o întâlnire oficială Alin Ignea, titular cu 65 de minute la activ.

ACS Poli II: Smaranda – Filip, Lazăr (Cochințu), Murariu, Podină – Ignea (65, Oprea), Andreici (Pop) – Vasi, Popan, Dincă (Iordache) – Totic.

Rezerve: Trifon – Cherecheș.

CS Millenium Giarmata: Miklos jr. – Soare, Maghici, Todorov, Florin Olariu – Artimon Domșa (70, Nicoară) – Stoica (46, Pricop), Codrea, Ghighilicea – Anagor (85, Mandachi).

Rezerve: -.

Cartonașe galbene: – / Artimon.

Răzvan Leucă, antrenor al oaspeților învingători, a remarcat că ”este o victorie foarte important, care ne dă speranțe pentru meciurile următoare, cu UTA și Pandurii. Îi felicit pe jucători pentru atitudinea avută pe tot parcursul deplasării, în ciuda tuturor minusurilor care sunt în momentul de față la clubul nostru”.

ACS Poli II va juca în schimb tot acasă și runda viitoare, cu Pandurii Lignitul II, ulterioară gazdă a celor din Giarmata, care mai întâi vor primi vizita ”satelitului” arădenilor.

Rezultatele complete ale rundei de Paști în C4, clasamentul actualizat și programul etapei a XXI-a, de săptămâna viitoare, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: