ACS Poli II face scor și urcă prima

Echipa secundă a prim-divizionarei ACS Poli a dublat în această seară marja diferenței de scor cu care se impunea în runda inaugurală, plusând de la două goluri avantaj la cele patru izbutite în debutul și pe teren propriu din Seria a IV-a în Liga 3, și astfel s-a cățărat după două etape în fruntea clasamentului.

acs-poli-timisoara

Gazdele timișorene au deschis rapid scorul în jocul disputat pe căldură de la ora 17 pe terenul ”Calor” și s-au redesprins la două goluri diferență printr-o reușită semnată și la începutul părții a doua, după care și-au dublat avantajul prin plasele scuturate de rezerva Popan în ultimele nici zece minute: ACS Poli II – CNS Cetate Deva 5-1.

Învingători cu 2-0 în deplasarea din runda inaugurală la UTA Bătrâna Doamnă II, cei de la ACS Poli II au trecut astăzi la scor de o revelație a returului ediției trecute în C4 care se arată însă a fi în pierdere de turație pe începutul acestui sezon și pe fondul pierderilor de efectiv, înregistrând un nou eșec după cel consemnat acasă în etapa de debut, 1-3 cu ACS Industria Galda, o grupare de locul 3 în Seria a V-a la finalul stagiunii precedente.

Elevii lui Adrian Stoicov, ajutat de Mircea Șchiopu, aflat momentan pe băncile școlii de antrenori, și de Călin Frunză, pun capul pe pernă în calitate de lideri în C4 în urma golurilor marcate de Drăghici, în minutul 4, Pădurariu, în minutul 16, Velcotă în minutul 50 și Popan în minutele 83 și 90+2, după ce Gelu Velici reducea din handicap pentru deveni în minutul 17.

Cu 4 juniori din generația 1999 și alți patru din generația 1998 implicați în disputa din etapa a II-a, în care n-au mai apărut în schimb Bocșan, Mailat și Fridrich, precum și Sorescu, care suferea o fisură de claviculă în deplasarea la arădeni și este ieșit din acțiune pentru garniturile clubului în următoarele circa două săptămâni, ACS Poli II a păstrat linia câștigătoare, apelând de această dată din start la Cochințu, care începea sezonul prin a bifa etapele de deschidere în sistemul juvenil, dar și la Podină, Hăruț – revenit de la deplasarea selecționatei României U19 în Suedia, precum și Neagu, care a și preluat banderola de căpitan.

Primul 11 s-a modificat dar parcursul victorios nu, gazdele deschizând scorul după o minge recuperată de Pădurariu, care a scăpat în flancul stâng, de unde a oferit o pasă în fața porții lui Drăghici, pe fază: 1-0. Din co-autor, Pădurariu a devenit marcator după o nouă recuperare, înscriind pe lângă portar la puțin după un sfert de oră de joc: 2-0.

ACS Poli a fost însă prompt pusă în gardă de un gol care avea să rămână și unicul în contul vizitatorilor, căzut după un balon jucat la întâmplare de deveni dar la care Neagu a optat să intervină direct și l-a lovit greșit în lupta cu un oponent, Velici exploatând oportunitatea ivită și reducând din handicap, rămas singur, cu un lob peste Smaranda, surprins avansat la circa 11 metri și fără reacție imediată în a se mai retrage.

ACS Poli II a început însă cu gol și partea a doua, după o acțiune pe stânga, urmată de o centrare și o așezare, șutul respins revenindu-i pe tavă lui Velcotă, care a readus liniștea în minutul 50: 3-1.

S-a mai înscris apoi abia pe finalul partidei, după un atac pe flancul drept, Narcis Popan ridicând scorul la 4-1 iar tot el finalizând în prelungiri o ripostă timișoreană inițiată din propriul teren. Mai exact, ex-divizionara D a recuperat balonul în propriul careu de 16 metri, pornind pe contraatac printr-o minge care îl viza pe Popan, preluarea acestuia din întoarecere și între 2 oponenți punându-l în situație de gol, semnat la colțul lung cu șiretul interior: 5-1.

Timișorenii au mai fost aproape sau foarte aproape de gol și la bara avută de Cochințu în urma unui corner însă și prin Velcotă, printr-un șut respins de puțin în lateral, respectiv la șuturile lui Codreanu, scăpat singur spre buturi. Putea fi vorba așadar și despre un succes și mai clar, însă chiar și așa ”satelitul” grupării de Liga 1 și-a croit un start lansat în Seria a IV-a, cu victorii la două respectiv patru goluri diferență, care așteaptă însă o confirmare și în dificila deplasare la CS Gloria Lunca Teuz Cermei, programată sâmbăta viitoare de la ora 17 în cadrul rundei a treia.

La final, Adrian Stoicov a explicat că ”mă bucur că am legat două victorii la rând dar și pentru jocul echipei, iar de la meci la meci creștem în joc. Jucătorii și-au intrat încet, încet în ritm și sperăm să o ținem tot așa. Chiar sunt mulțumit de joc și de rezultat! Și la Arad am reușit un joc bun dar, totuși, în partea a doua, dominată de adversar, am tratat unele faze mai cu neseriozitate, pe când astăzi am fost foarte serioși. Le-am spus de fapt dinaintea meciului să se respecte pe sine ca jucători, căci vin de la un alt nivel. Au dat însă dovadă de caracter și i-am felicitat la final pentru victorie. Toată echipa a jucat extraordinar iar atitudinea lor a fost cea dorită”. La oaspeți, eșecurile din primele runde ar putea duce la aruncarea prosopului de către antrenorul principal Marius Sîrbu, CNS Cetate sucombând astăzi pe malurile Begăi după ce în 17 mai, în urmă cu nici 4 luni, răsturna scorul după pauza deplasării pe ”Știința”, 3-2 (1-2) în dauna lui ASU Politehnica.

ACS Poli II s-a impus în alcătuirea Smaranda – Hăruț (n. 1999), Cochințu (99), Neagu – cpt., Podină (99) – Oprea (98), Bîrnoi (85, Kokora – 1998) – Velcotă – 1998 (67, Codreanu – 1998), Pădurariu, Vasi (21, Popan – 1999) – Drăghici.

Vasi, care a recepționat o lovitură în mușchiul coapsei, a fost înlocuit spre mijlocul reprizei I, pentru evitarea unei accidentări.

Rezerve: Contra – Filip, Costinaș, Andreici.

Alte rezultate ale după-amiezii în C4 dar și în Liga 2 și Divizia D Timiș, pe coloana dreaptă, Sporttim urmând a reveni cu foto-reportajul jocului CS Nuova Mama Mia – ACF Unirea 1924 Alba Iulia 0-3, de pe CFR. Național Sebiș, întâiul lider al noului campionat grație unui 3-0 în etapa I în Ciarda Roșie, a câștigat astăzi la rândul ei, 1-0 (1-0) acasă cu CSM Școlar Reșița, dar a fost depășită în frunte la golaveraj de ”satelitul” timișorenilor.

Prima garnitură a clubului, ACS Poli, va juca sâmbătă de la ora 17,30 în etapa a VII-a din Liga 1 la FC Voluntari, iar duminică 18 septembrie de la ora 20 pe ”Dan Păltinișanu” cu Steaua.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: