ACS Poli, în căutarea primelor puncte în deplasare după două ieşiri cedate la zero: “Un atu pentru Câmpina e că a stat în precedenta etapă”

Prima etapă intermediară a alb-negrilor Timişoarei în B2 îi aduce în faţa unui duel de podium, de fapt pentru a doua deplasare la rând când elevii lui Dan Alexa evoluează în fieful unei grupări de pe poziţiile 1-3, iar ACS Poli va fi în căutarea primelor puncte pe alte terenuri după două ieşiri pierdute la zero, examinator fiind o grupare gazdă care n-a mai fost depăşită încă din etapa I.

S-a ajuns în runda a opta a Ligii a II-a, iar după ce în etapa din weekend a urcat două locuri, revenind pe poziţia secundă, ex-prim-divizionara caută să obţină măcar acelaşi rezultat ca şi liderul CS Metalul Reşiţa, care evoluează la Slatina, pentru a micşora eventual handicapul de 5 puncte.

Gazda Fortuna Poiana Câmpina, care are în componenţă mai mulţi tineri din această parte de ţară, şi anume portarul Gârlea, fundaşii Dobrosavlievici şi Birău şi vârful Velici, a câştigat marcând câte două goluri ambele precedente dispute pe teren propriu, 2-0 cu Olimpia Satu Mare şi 2-1 cu Unirea Tărlungeni, intercalate între deplasări fructuoase, în care n-a pierdut niciodată, primul şi ultimul eşec datând chiar de la finele lui august, 1-2 acasă în runda inaugurală, de la 1-0 până spre finele partidei cu CS Metalul Reşiţa, unică neînvinsă a seriei.

Timişorenii în schimb au marcat doar la Piteşti din cele 3 deplasări avute în ultima lună şi jumătate, golgheterul de ocazie Claudiu Belu şi Cristi Bărbuţ (foto) înscriind contra Mioveniului, şi în plus au primit goluri în jumătate dintre apariţiile avute, ceea ce denotă că încă nu s-au reacomodat pe deplin rigorilor eşalonului secund şi nici nu şi-au cristalizat pe îndelete relaţiile de joc, în noua componenţă.

Deplasaţi în premieră pe calea aerului în noul sezon, pentru ceea ce este cea mai îndepărtată destinaţie, în judeţul Prahova, timişorenii şi-au făcut timp în această după-amiază să prefaţeze disputa de miercuri de la ora 11 în faţa presei: ”Vom întâlni o echipă bună a seriei noastre, este o formație care joacă fotbal, are jucători talentați în față.  Au patru fotbaliști valoroși în atac, inclusiv mijlocașul ofensiv, care pot face diferența. Este o formație care îți poate pune probleme. Ne așteaptă un meci greu, Fortuna Poiana Câmpina este o echipă bine organizată, care țintește să fie în față. Este un club serios și cu siguranță vom avea un meci greu. Mergem să jucăm, avem mare nevoie de atitudine, trebuie să ne păstrăm atitudinea din meciul cu FC Bihor. Este un meci împotriva unei contracandidate și trebuie să fim serioși. Câmpina este genul de echipă căreia dacă îi dai multe șanse poate să înscrie. Am imaginea meciului de Cupă cu Dinamo, când au avut și neșansă și chiar puteau să se califice. Dar noi avem posibilitatea să tranșăm meciul în favoarea noastră. E o echipă care joacă fotbal și pune probleme pe faza de atac. E diferită față de multe formații pe care le-am întâlnit în acest start de campionat. Un atu pentru ei este că au stat în precedenta etapă, echipa lor este odihnită, dar mergem să facem un meci bun și să păstrăm evoluția din meciul cu Bihor, prestația de atunci dându-mi încredere”.

”Important e cum ne prezentăm noi, să arătăm o atitudine mult mai bună decât în ultimele deplasări. Din păcate, avem o problemă în jocurile de afară, sper să nu avem și miercuri. Dar i-am văzut pe jucători schimbați, cu altă atitudine, deja cu Hunedoara, chit că a fost meci amical, iar cu Bihorul am continuat pe aceeași linie”, a mai spus Alexa, explicând şi despre situația din lot: ”Ovidiu Petre va fi în lot, pe Duarte încă nu am reușit să îl legitimăm, rămâne poate pentru jocul cu Olimpia de sâmbătă. Încă nu m-am hotărât asupra primului 11. Cât privește portarii, toți cei trei pe care-i avem în lot, Pap, Smaranda și Haidău sunt buni. Pap a avut evoluții apreciate, este un portar de mare viitor și am încredere în el, Smaranda a intrat bine cu Bihorul și a avut o intervenție importantă. Toți trei sunt importanți pentru noi și nu o spun din politețe pentru ei. Fiecare poate să ajute această echipă!”

Jocul de miercuri va fi arbitrat de Florin Miron (București), ajutat de Ferencz Tunogyi (Zalău) și Radu Despa (Baia Mare). Rezervă de arbitru a fost desemnat  Alexandru Filip (București), iar observatori vor fi Vasile Bratu (Slobozia) și Marin Rusen (București).

* Ierarhia la zi şi programul complet al rundei, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + 3 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: