ACS Poli, în cea mai bună pasă din istoria sa, cu Popescu revenit. Alexa: ”La noi e cheia jocului”, chiar dacă de lacătul Oltului ține și Nuno Claro

Sporttim va transmite în direct sâmbătă dimineață, LIVE TEXT, tentativa timișorenilor cu cel mai prolific atac și cea mai ermetică apărare din B2 de a menține procentajul maxim de victorii pe ”Dan Păltinișanu” și de a prelungi de la 365 numărul minutelor fără gol primit, care, în caz de reușită, va echivala cu preluarea simbolică a primului loc la finele turului de campionat, în condițiile în care liderul actual, CS Metalul Reșița, stă în runda a 11-a.

Într-adevăr, ACS Poli Timișoara a câștigat toate jocurile disputate până acum acasă, cu 1-0, 2-1 și de două ori 3-0, aflându-se totodată în plină cursă de victorii succesive, 4 la rând, golaveraj 10-0, invincibilitatea sa datând din 27 septembrie.

Nuno Claro, înapoi pe ”Dan Păltinișanu”

 

Oaspeți ai meciului de la ora 11 sunt Nuno Claro și noii săi colegi de la CS FC Olt Slatina, care n-au mai primit gol în ultimele 3 deplasări, remizând constant la zero, la Pâncota, Râmnicu Vâlcea și Oradea, după ce doar prima ieșire a sezonului nu era fructuoasă, 2-1 în favoarea celor din Tărlungeni. Oltenii, cu numai două eșecuri în cont, ultimul datând din 4 octombrie, 0-2 acasă cu CS Mioveni, se remarcă așadar prin cele numai 7 goluri primite în 9 apariții, a patra defensivă a seriei.

Timișorenii au așadar buna oportunitate de a demara returul cu un punct avans, ceea ce nu s-a întâmplat în actualul sezon, unica dată când au deținut prima poziție, după runda inaugurală, fiind în avantaj doar la golaveraj. Este totodată de notat că ACS Poli n-a mai avut o asemenea serie victorioasă în întreaga sa scurtă existență, ca o motivație în plus de a o prelungi.

Veștile sunt bune și în sensul că Ovidiu Popescu este apt după lovitura primită în zona ochiului drept, la Pâncota, ”nu este o fractură, din fericire, este doar un hematom”, după cum a menționat în această dimineață Dan Alexa, chiar dacă Ovidiu Petre și Alexandru Lazăr sunt mai departe indisponibili.

Acesta este primul din cele două jocuri la rând acasă, debutul în retur, din 8 noiembrie, echivalând cu sosirea pe ”Dan Păltinișanu” a celor de la CS Mioveni, după care ACS Poli va mai juca în 2014 la Tărlungeni, acasă cu CSM Râmnicu Vâlcea, la Caransebeș și, în etapa a XVI-a și a cincea a returului, pe 6 decembrie, în propriul fief, cu CS Metalul Reșița.

Până atunci, să notăm ce-a spus astăzi Dan Alexa dar și precedentele cele mai bune serii alb-negre, de câte 3 victorii la rând, mai întâi în noiembrie – decembrie 2012, iar apoi între 20 aprilie și 3 mai 2013, chiar fără gol primit, 7-0, tot în B2.

ACS Poli a trecut cu 3-1 de FC Olt la Timișoara, în 6 octombrie 2012, etapă a șasea după care urca de pe 5 pe 3. Cât despre actuala campanie, săptămâna în curs a adus o despărțire, la solicitarea jucătorului, conform portalului oficial www.acspoli.ro, fiind vorba despre Carlos Eduardo Carvalho, al cărui contract a fost reziliat după 4 apariții ca titular, la Pitești, în etapa I, cu Caransebeșul, la Reșița și runda trecută, la Pâncota, când era înlocuit în minutul 21, fără alte prezențe în campionat și nici un gol. Apropo de jucători ofensivi de sorginte latină, rămâne de văzut și dacă Henrique va marca pentru al cincilea meci la rând…

Dan Alexa și secunzii Benga și Vlaicu

 

Ca de obicei, Alexa a început cum deschide fără excepție orice dialog cu presa: ”Va fi un meci important și prin prisma faptului că practic vom juca pentru prima poziție. Este numai la îndemâna noastră să trecem pe primul loc. Sigur, nu este un joc decisiv, suntem doar la jumătatea campionatului, exceptând play-off-ul. FC Olt este în revenire de formă, o trupă robustă, cu jucători experimentați, este o formație care a bătut Reșița cu 4-0. Are în componență foști jucători de-ai noștri, care au evoluat aici cu succes. Este o echipă bine pregătită fizic, este bine organizată. Slătinenii trec printr-un moment bun, deci au și un moral pe măsură. Nu ne va fi ușor, dar eu cred că la noi e cheia meciului. E important să avem atitudine, să intrăm determinați în meci. Trebuie să jucăm cu încredere, deoarece echipa este într-o perioadă bună și putem să câștigăm meciul! Au în atac jucători rapizi, experimentați, de exemplu Blănaru, care a jucat în zona noastră. Este un Bobby Verdeș, este un Curtuiuș care a evoluat la Bistrița. Ei sunt jucători care pot face diferența în anumite momente, cu calități fizice bune. Apoi au o linie de mijloc agresivă. Au început prost dar acum și-a revenit. Au trecut clar de Reșița, au făcut egal la Oradea și acum au învins Satu Mare. și nu e la îndemâna oricui să bați clar Reșița. Nuno Claro este un portar foarte bun, de mare experiență, care aici la Timișoara a avut evoluții bune, a fost apreciat. Îl respect pe Nuno Claro, un portar care este un mare plus pentru FC Olt”.

Nuno Claro n-a primit gol în ultimul meci oficial disputat pe ”Dan Păltinișanu”, dar atunci în poarta timișorenilor, 1-0 cu Concordia, în Liga 1, ulterior mânușile fiind preluate 5 etape de Pap iar în ultimele 4 de Smaranda. Lusitanul începea 30 de partide de campionat din sezonul trecut, în elită, cedând locul doar de 4 ori, lui Kirev respectiv Pap, cu care s-a câștigat cu 1-0, dar mai întâi lui Coca, două runde la rând, în care ACS Poli pierdea la limită.

*

Trei juniori ai lui ACS Poli participă astăzi la revanșa amicalului internațional România – Moldova, la Galați, la categoria sub 15 ani, după ce în primul joc, adjudecat de gazde cu 5-1, Petru Ciurescu a fost integralist, mijlocașul Patrick Peter a fost schimbat la pauză iar portarul Ionuț Rus a rămas pe bancă.

*

Bilete la jocul de sâmbătă de la ora 11 pot fi achiziționate de astăzi, la prețul de 5 lei la tribuna II, 7 lei la tribuna I, 10 lei la tribuna 0. Accesul la peluze este liber, în acele zone fiind permisă intrarea gratuită a copiilor cu vârsta sub 14 ani. Biletele vor fi distribuite la biroul ticketing de la stadion (zona vestiarelor), iar în ziua meciului vor putea fi cumpărate de la rulotele amenajate lângă tribuna 0, respectiv peluza nord.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sase = 12

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: