ACS Poli, învinsă cu 1-0 în primul amical în Turcia de tineri slovaci

ACS Poli Timișoara a început duminică dimineață seria jocurilor de pregătire în cantonamentul din Antalya, unde a descins vineri seară iar sâmbătă a efectuat primul antrenament la Side, astăzi testându-și forțele în compania tinerilor mai puțin utilizați în precedentele amicale la fața locului ale ocupantei poziției a patra în primul eșalon slovac, MFK Ružomberok, care s-a impus cu 1-0 (1-0) printr-un gol marcat în minutul 37.

Dacă pentru slovaci aceasta a reprezentat ultima întâlnire disputată în Turcia, în schimb pentru ACS Poli a fost abia prima, următoarea partidă de verificare a elevilor lui Valeriu Răchită fiind programată marți tot cu o formație slavă, Dnipro-1, din eșalonul secund al Ucrainei.

Alb-violeții de pe locul 20 după primele 21 de etape din sezonul de toamnă au abordat stagiul de pregătire centralizată din Turcia cu un lot nefiresc de restrâns pentru un asemenea demers, doar 17 jucători îmbarcându-se cu destinația Antalya, conform convocatorului pentru care a optat antrenorul principal Valeriu Răchită, axându-se strict pe componenții pe care a considerat că poate cu adevărat conta, 17 între care și 3 portari, și anume Contra, Began și Avram. Iar celor 14 jucători de câmp, Motreanu, Bilia, Ghidurea, Olteanu, Munteanu, Oprea, Pop, Codrea, Rogoveanu, Bîrnoi, Românu, Drăghici, Stere, Golda, li s-a alăturat din ziua inaugurală a stagiului un fundaș italian în teste, Lorenzo Paramatti, care pe 2 ianuarie a împlinit 24 de ani și care a trecut pe la echipele de tineret ale Bolognei respectiv Internazionale Milano, evoluând apoi la Bologna, Siena, Messina, Santarcangelo, ProPiacenza și AS Gubbia, în eșalonul trei.

Iar astăzi, în primul meci de verificare jucat de timișoreni în sudul Turciei, Paramatti a fost inclus în linia defensivă, componența de start fiind Avram – Motreanu, Paramatti, Bilia, Olteanu – Munteanu, Oprea – Golda, Rogoveanu, Bîrnoi – Drăghici.

Antrenorul Răchită a efectuat 3 înlocuiri la pauză iar în cursul reprizei a II-a încă trei, în minutele 60, 75 și 80, rulând întreg efectivul, cu excepția portarului Contra.

De cealaltă parte, slovacii n-au apelat la nici unul dintre cei 15 jucători folosiți cu o zi înainte, patru dintre respectivii începând din minutul 68, și doar la cinci componenți care începeau o altă partidă amicală, disputată joi 31 ianuarie, astăzi axându-se în special pe cei mai tineri din efectiv, care au fost testați mai puțin săptămâna aceasta în Antalya.

Unicul gol al partidei a fost înscris de slovaci în minutul 37 prin Jedinák, MFK Ružomberok fiind aproape de țintă și în minutul 51, când a ochit bara cu un șut din afara careului, tot o bară trecându-și în cont și poliștii prin Stere, la trei minute după ce intra în joc în locul lui Golda în minutul 75.

Ca prime schimbări, Motreanu și Bîrnoi le-au lăsat locul la pauză lui Ghidurea și Codrea, iar tot atunci și Avram lui Began, care a avut câteva bune intervenții între buturi în partea secundă, în cursul căreia a mai intrat și Pop, în minutul 60 în locul lui Oprea, respectiv Românu, din minutul 80 în locul lui Rogoveanu.

Gruparea slovacă a învins în majoritatea amicalelor în Turcia, mai întâi cu 2-1 de la 0-1 la pauză cu Carpati Lvov, remizând 1-1 joi cu PFC Septemvri Sofia și trecând ieri cu 2-0 (1-0) de Dinamo Minsk, fără așadar a utiliza astăzi nici un jucător de la o zi la alta. Slovacii au câștigat în alcătuirea Krajčírik (46. Čtvrtečka) – Kunca, Holub, Jonec, Madleňák – Kmeť, Brenkus, Mustedanagić, V. Jedinák – T. Bobček (46. R. Kružliak), Gerec.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = opt

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: