ACS Poli, învinsă la scor de codașă și egalată la puncte de ”lanterna roșie”: 4-1 Gilortul Târgu Cărbuneşti

Duelul suferinței, disputat sâmbătă de la ora 14 în Gorj între ultimele două clasate în Seria a IV-a din Liga 3, a fost adjudecat la scor la încheierea turului de gazda ”lanternă roșie”, care i-a egalat astfel la puncte pe învinșii din Timișoara. Echipa olteană, care nu mai primise nici un gol în prececentele 3 meciuri acasă, ultimele două fiind și câștigate cu cei din Ghiroda și Sebiș, s-a desprins de urmașii ”violeților” până anul trecut în Liga 1, care au încheiat anul 2019 cu 3 înfrângeri consecutive, tot 4 goluri încasând și în precedenta ieșire la Pâncota… Gilortul Târgu Cărbuneşti – ACS Poli Timişoara 4-1 (2-0).

Gilortul a ajuns-o astfel din urmă în clasament pe ACS Poli, vecine de suferință la egalitate de puncte pe ultimele două trepte, poziții incomode la pauza dintre ani, de o natură șocantă pentru cei de pe Bega, club alb-violet care acum un an și jumătate juca încă în Liga 1. Au trecut însă doar 18 luni și se află la egalitate de puncte cu ultima clasată în seria sud-vestică a Ligii 3, măsură a rapidei decăderi a grupării lansate în vara lui 2012 direct din Liga 2.

Cu un singur punct câștigat din ultimele 12 posibile, ACS Poli și-a continuat până la finele turului traiectoria în picaj din 2019, iar dacă nu ar fi smuls o victorie la ”masa verde” în antepenultima deplasare la Sebiș, ”violeții” s-ar fi ales tot cu același singur punct din ultimele 7 etape, dintre care 4 pierdute pe teren advers.

Ultima ieșire, marcată și de revenirea pe banca tehnică a lui Silviu Bălace, după o pauză forțată prin suspendarea dictată de Comisia de Disciplină a AJF Timiş, răsturnată însă de hotărârea Comisiei de Apel, comprimând drastic sancțiunea, de la un an la 6 etape.

Gazdele din Gorj au deschis scorul după 12 minute de joc, cu o minge expediată de Codin peste apărarea timişorenilor, de la 40 de metri de poartă, Darius Almăjanu profitând și trecând uşor printre fundaşi, gol înscris pe lângă portar.

Cinci minute mai târziu avea să fie 2-0, după o centrare de pe flancul stâng a lui Oprişa, în fața porții, de unde Marius Ion a înscris nestingherit cu capul.

La reluare, și mai rău pentru ACS Poli, rămasă în 10 jucători din minutul 53, când Lucian Oprea a văzut direct cartonaşul roşu pentru o reacție nervoasă pe adresa arbitrului.

Fie și cu un jucător în minus, bănățenii au dominat duelul codașelor, așa cum au făcut-o şi în prima repriză, dar tot au mai încasat alte două goluri, după ce în minutul 65 au redus din diferenţă, când Iseini l-a deschis în adâncime pe Raul Popa, pătruns în careu, de unde a șutat în diagonală, mingea lovind bara și ricoșând în plasă. Iseini rata apoi singur cu portarul gazdelor, cinci minute mai târziu, şutând milimetric pe lângă bară.

Iar finalul le-a jucat festa timișorenilor în zece, în minutul 84 având să fie 3-1, gol al aceluiași Marius Ion, scăpat  singur cu portarul. Și chiar 4-1 în minutul 90, când localnicii au beneficiat de un penalty ușor acordat şi transformat de Alexandru Avrămescu, stabilind rezultatul final.

Una peste alta, un fotbal slab, între codașe de puțin despărțite doar de diferența de golaveraj. Să nu fi fost însă succesul ”violet” la ”masa verde” în ieșirea pierdută la Sebiș, Gilortul ar fi și pasat ”lanterna roșie” în poala ex-prim-divizionarei. Ce mai tragicomedie, și cum se mai strâng cioburile de către juni ai locului, cioburi lăsate în urmă de ani de ”mare management”, tot soiul de transferuri anapoda și o mulțime de permutări pe toate palierele clubului, haos pe măsura viziunii după ureche a promotorului ”proiectului”, edilul.

*

Gilortul Târgu Cărbuneşti – ACS Poli Timişoara 4-1 (2-0): Almăjanu (minutul 12), Ion (17 și 84), Avrămescu (88 – lovitură de la 11 metri) – Raul Popa (66).

Au jucat următoarele formaţi:

Gilortul Târgu Cărbunești: Jianu – Buzurin, Dolcescu, Avrămescu, Paștiu (minutul  86, Cocioabă) – Cîrstoiu (min. 37, Sorea), Gîlceavă – Codin, Oprișa, Almăjanu – Ion.

ACS Poli: Mosoarcă – Sporin, Oprea, Chiriac, Popa – Dincă, Dorobanțu, Mitre (min. 76, Românu), Iseini (min. 88, Turdean) – Ochea – Velcotă (min. 88, Daminescu).

Rezultatele ultimei runde a turului în C4 și clasamentul sezonului de toamnă, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + 9 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: