ACS Poli, joc la Sibiu, cantonament la Brașov. Ganea: ”La jucători tineri stăm foarte bine” Petre: ”Să avem rezultate, ceea ce contează foarte mult”

După primele două jocuri amicale ale verii, cu echipe din Campionatul Municipal Timișoara, câștigate cu 6-2 și 7-0 împotriva Chişodei şi Electrometalului, și alte două noutăţi în efectivul lui ACS Poli, confirmate cu ocazia conferinței de presă organizate astăzi, și anume fundaşul central Alin Mutu, născut pe 24 februarie 1995, care a semnat un angajament pentru următoarele două sezoane, şi fundașul stânga Florin Dumbravă, născut pe 19 februarie 1995 la Brașov. Iar retrogradata din Liga 1 va aborda viitoarea ediție a Ligii 2 și cu un nou director sportiv, în persoana fostului ei mijlocaș Ovidiu Petre.

O reîntărire așadar a compartimentului defensiv, Dumbravă semnând un contract valabil pe 2 ani, după ce a mai evoluat la Sepsi Sfântu Gheorghe, de 11 ori în sezonul trecut, dar și la FC Brașov și Unirea Tărlungeni, pe când tânărul stoper Mutu, fost internațional U19, a mai trecut pe la Universitatea Cluj și Foresta Suceava, ultima dată fiind legitimat la Luceafărul Oradea.

 

Dar iată şi lotul cu care ACS Poli va efectua deplasarea în cantonamentul centralizat de 10 zile de la Poiana Braşov: Marius Curileac, Mădălin Smaranda, Mario Contra – portari; Bogdan Străuț, Daniel Filip, Radu Motreanu, Igor Basic, Cristian Bocșan, Cristian Melinte, Alin Mutu, Florin Dumbravă, Cristian Podină (fundași); Joel Ikong Yuh, Andrei Artean, Cosmin Bîrnoi, Dorin Codrea, Denis Haruț, Sebastian Velcotă, Andrej Mrkela (mijlocași); Octavian Drăghici, Denis Golda (atacanți).

Primul amical al lui ACS Poli în compania unei grupări divizionare este programat vineri de la ora 18, la Sibiu, cu prilejul prezentării oficiale a nou promovatei în Liga 1, AFC  Hermannstadt. De menţionat și că dintre sportivii care au fost în pregătiri nu mai puţin de șapte tineri sub monitorizarea antrenorului Ionel Ganea, împrumutaţi la CS Millenium Giarmata, de la care a pășit în sens invers Dorin Codrea, și anume Raul Cochințu, Narcis Popan, Remi Ochea, Denis Dorobanțu, Sinișa Sporin, Slagian Andreici și Eduard Codrean.

Cum notam deja, astăzi de la ora 12:30 a avut loc conferința de presă a divizionarei secunde, la care au participat Radu Birlică, Ovidiu Petre şi Ionel Ganea.

Președintele clubului a spus: ”În primul rând vreau să-i urez bun venit lui Ovidiu Petre la Poli, în familia noastră! Este un fotbalist care a jucat la un nivel înalt şi nu mai necesită alte prezentări, sperăm ca împreună să construim o echipă şi să încercăm să revenim acolo unde ne este locul. Trag un semnal de alarmă autorităților locale, autorităţilor care fac parte din ONG-ul Poli Timișoara, să găsească împreună soluții de a ajuta clubul în mod real, pentru că până în 2015 a existat o finanţare iar de atunci nu mai beneficiază de această finanţare din partea autorităţilor locale. Singurul om care a fost alături de club e primarul Nicolae Robu, de fapt care este şi autor al acestui proiect, dar singur e foarte greu. Situația nu e critică, dar nici roz! Sunt datorii, dacă vor fi stinse vom merge mai departe fără probleme. Ratele la ANAF sunt la zi, nu sunt datorii către alți terți, condițiile de pregătire sunt destul de bune. Dar autoritățile trebuie să ajute clubul! Noi atragem fonduri private, dar mai nou auzim că nu putem beneficia nici de vestiare, CJT ne tot anunță printr-un domn director că trebuie să părăsim vestiarul. Nici nu și-au plătit cotizația în ONG, deși e infimă, este foarte mică. Plecăm la Poiana Braşov, este plătit, avem condiţii foarte bune”.

În privinţa lotului de jucători, Birlică a precizat că ”avem un lot tânăr, cu jucători din club, am adus jucători… Nu vreau să intru în nici o polemică, cu nici un impresar, aici decide antrenorul și directorul sportiv, care aduc la cunoştinţă preşedintelui. Dar decizia principală este a antrenorului principal, el decide cine va juca pentru că el răspunde de rezultate”. Cât despre Popovici, ”este accidentat şi nu face parte din viziunea antrenorului, este la dispoziţia clubului, iar Doman şi-a făcut o cerere că nu mai poate să continue activitatea, a venit cu certificate medicale şi doreşte să reziliem contractul, el a venit cu această declaraţie pe propria răspundere”.

Ovidiu Petre a spus la revenirea sa la club dar în altă capacitate că ”în primul rând doresc să-i mulţumesc domnului preşedinte, care mi-a dat şansa să revin în fotbal, dar în funcţia aceasta, pe care nu o cunosc. Sper ca în scurt timp să fac totul pentru a intra în rol, primul lucru pe care mi l-am dorit când m-am retras din cariera de fotbalist, aşa că am acceptat această provocare. Sper ca împreună cu dânşii să facem lucruri bune, să aducem echipa acolo unde îi este locul, să avem o colaborare cât mai bună şi să avem rezultate, că asta contează foarte mult!”

Antrenorul principal Ionel Ganea a semnalat că ”în calitate de antrenor al lui Poli nu fac altceva decât să urmăresc strict interesul clubului, nu mă interesează decât problemele mele de antrenor şi partea sportivă. În momentul de faţă avem un lot de 21 de jucători, mai am nevoie de maximum trei jucători și cred că lotul va fi complet. Sperăm ca în această săptămână să rezolvăm și această mică problemă cu diferenţa de jucători. În momentul de față jucătorii care au rămas aici sunt de calitate, am nevoie de ei, totul depinde numai de ei, dar eu cred că împreună vom face o treabă destul de bună”. Întrebat despre posturile pe care și-ar mai dori întăriri, ex-internaționalul marcator pentru România în turneu final a punctat că ”am nevoie de atacant, mijlocaș central ofensiv și mijlocaș de bandă lateral. La jucători tineri stăm foarte bine, avem șapte-opt jucători valoric destui de buni, acum rămâne să vedem ce mai găsim. Ăsta este lotul cu care am plecat, pentru mine trecutul nu mai există, urmează prezentul şi viitorul”.

Iar apropo de turneul final, cel al Campionatului Mondial din Rusia, Ovidiu Petre ar vrea să fie câştigat de englezi, Ionel Ganea estimând că ”sunt echipe foarte bune, echilibrate, dar din păcate sunt toate patru din Europa. Vom vedea cine va câştiga…” Răspunsul, săptămâna aceasta.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: