ACS Poli negociază cu Șeroni și o așteaptă în efectiv lărgit pe OFK Beograd

ACS Poli Timișoara, retrogradată luna trecută din elită și aflată înaintea celui de-al treilea sezon în Liga 2, continuă căutările pentru conturarea lotului cu care va aborda în această vară viitorul sezon competițional, renunţând însă la un cantonament în afara ţării și efectuând pregătirile și pe mai departe tot în localitate.

Începute în format propriu-zis în urmă cu 10 zile, după ce de miercuri 15 iunie se pornea sub forma unor trialuri și selecții, antrenamentele înaintea noii ediții de campionat continuă neabătut în efectiv lărgit pe terenul de iarbă din Complexul Sportiv ”Dan Păltinişanu”, cu două sesiuni în zilele de luni, marţi şi miercuri, și câte una de două ore joi, vineri şi sâmbătă.

10

 

Lotul lărgit care se pregătește la ora actuală cu timișorenii, și în care au fost cooptați și mai mulţi juniori, îi include pe Smaranda, Contra, David Filip, Motreanu, Sorescu, Haruţ, Bocşan, Cînu, Fridrich, Neagu, Vădrariu, Mailat, Livan, Artean, Poparadu, Popovici, Croitoru, Vasi, Oprea, Bîrnoi, Vraciu, Elek, Drăghici, Sîntean, Velcotă, Pădurariu, Golda, Doman, Ionaşcu şi Daniel Filip, iar în această componență provizorie a fost primit şi Alin Ignea, de la FC Auto, ridicând la 31 numărul jucătorilor sub comanda ”principalului” Ionuț Popa.

Totodată, în aceste zile se duc tratative pentru semnarea unui contract și cu Alin Şeroni, fost fundaș central al lui ACS Poli care s-a reîntors din Republica Moldova. Promovat în anul 2012 în B2 cu ACS Recaș, Șeroni făcea parte din garnitura inițială a grupării de pe ”Dan Păltinișanu”, cu care promova în 2013 în Liga 1.

Nouă fotbalişti au semnat contracte pe o perioadă de unul sau 2 ani, Mădălin Smaranda, Adrian Poparadu, Alexandru Popovici, Marius Croitoru şi Octavian Drăghici înțelegându-se pe un sezon cu drept de prelungire pe încă unul iar Cătălin Doman, George Neagu, Cătălin Vraciu şi Daniel Vădrariu pentru două campionate.

Incertitudinile nu sunt mari doar în ceea ce privește componența lotului pentru noul sezon, cu un uriaș du-te vino de personal, ci și în special în privința resurselor financiare ale unei grupări în primul rând semnificativ îndatorate și căreia ANAF i-a pus sechestru pe unele mijloace fixe. În consecință, inevitabil, în lipsa fondurilor necesare, s-a renunţat la cantonamentul în afara ţării.

Chiar și așa, incredibil dar adevărat, ACS Poli are temeritatea să viseze că s-ar preta să continue tot în Liga 1 în condițiile deschiderii unei cât de mici portițe pe seama falimentului rapidist, oportunitate pe care n-ar exclude-o din calcule, chiar dacă sezonul elitei începe peste numai 3 săptămâni, în jurul datei de 22 iulie. Conform regulamentului, cei de pe ”Dan Păltinișanu” ar fi primii beneficiari pentru întregirea la 14 a concurentelor din primul eșalon în cazul în care alb-vișiniii ar fi în incapacitate de a-și exercita dreptul adjudecat prin promovarea din B1, însă se pune întrebarea cât de bine s-ar putea prezenta formația de pe Bega la nivelul de la care tocmai a retrogradat, în condițiile în care pregătirile pentru 2016/7 s-ar rezuma așadar la un total de numai 4 săptămâni și jumătate și, mai mult, într-un efectiv deloc cristalizat, ci în special foarte eterogen, cu o combinație de jucători fie reveniți, fie cooptați din diferite părți precum și din pepiniera clubului.

Și mai mult decât atât, umbra întunecată ce plana deasupra lui ACS Poli încă din cursul fazei play-out, pe când devenise evident faptul că nu va acumula prea multe puncte și se va îndrepta spre B2, tocmai a căpătat contur, confirmat de Comitetul Executiv al FRF, în sensul că în noua ediţie de campionat timişorenii vor porni la drum cu un handicap de 8 puncte, penalizare datorată faptului că nu şi-au realizat baremul de 15 puncte în grupa valorică 7-14.

Consecință a picajului din play-out dar și a implementării unui sistem competițional cât se poate de aberant pentru sezonul 2015/6, ACS Poli va suporta repercusiunile campaniei precedente și în viitoarea ediție de campionat. Care poartă pecetea incertitudinii și la nivelul Ligii 2, trecută din această vară într-o singură serie și anunțată a fi cu 22 de competitoare, greu însă de strâns în condițiile financiare actuale din fotbalul carpatin.

Nefiind foarte clar conturat numărul competitoarelor în B2, nu este certă nici data debutului de campionat, așa încât totul continuă sub semnul improvizației, într-un fotbal românesc tot mai acut în stare de avarie, de la un sezon la altul, chiar și la nivelul primelor două eșaloane. În care, iată!, sunt unele grupări cu foarte mari probleme încă din start, pentru a da doar exemplul Rapidului sau al lui ACS Poli.

Bătut în cuie pentru miercuri 6 iulie de la ora 18 pare a fi în schimb primul joc de verificare al retrogradatei, un meci amical internaţional pe stadionul Dan Păltinişanu cu vecinii sârbi de la OFK Beograd, din prima ligă.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: