ACS Poli pierde acasă cu Pandurii

O lună aprilie începută cu stângul de Ziua Păcălelii la Cluj, unde ACS Poli se înclina cu 5-1 în uvertura etapei a 19-a în fața lui ACS FC Ardealul, a continuat pentru garnitura timișorenilor din Liga Elitelor U19 pe ploaia necontenită de astăzi cu un eșec la limită fără gol marcat în ceea ce este de fapt o ”primă manșă” a disputelor din această săptămână cu juniorii prim-divizionarilor gorjeni.

Căci ACS Poli II și CS Pandurii Lignitul II se vor întâlni și vineri de la ora 17 pe ”Calor”, în cadrul rundei a 21-a din Seria a IV-a în Liga 3, dar până atunci formațiile de juniori mari ale celor două grupări s-au confruntat și astăzi de la ora 12, tot în runda a 21-a, dar din Seria de Vest a Ligii Elitelor U19.

Bănățenii abordau întâlnirea la adăpostul unui avans de 4 puncte și cu un meci mai puțin jucat față de vizitatorii lor gorjeni, dar gazdele de pe poziția a patra au cedat din nou, după ce în runda trecută stăteau în așteptare, în vreme ce formația de pe malurile Jiului s-a impus cu exact același 1-0 cu care dispunea și în etapa precedentă de Ardealul Cluj: ACS Poli – Pandurii 0-1 (0-0).

Cei din Târgu Jiu s-au revanșat astfel după puțin peste o jumătate de an pentru eșecul acasă din tur, 2-3 în etapa a opta din 15 octombrie 2016, complicând cu atât mai mult disputa din zona podiumului, în care, în urma liderului LPS Satu Mare se înșiruie pe puține puncte Centrul de Excelență Timișoara, ACS UTA Bătrâna Doamnă, Ardealul Cluj și protagonistele de astăzi.

Care au fost despărțite în partida de pe terenul 1 cu gazon  complexul sportiv ”Dan Păltinișanu” de un gol căzut în minutul 50 după o intercepție realizată de oaspeți în urma opririi balonului în unica baltă de pe suprafața de joc care altfel s-a menținut bine, la circa 35 de metri de buturile timișorenilor, în urma unei pase a gazdelor către fundaș.

După ce a avut un început mai bun, ACS Poli a făcut însă pasul înapoi iar gorjenii aliniind o formulă cu juniori A în proporții relative egale din generațiile 1998 și 1999 au etalat un mai complet joc colectiv, disputa fiind totuși în general echilibrată, dar fără veleități, ci mai degrabă fără orizont.

Popan a avut cea mai mare ocazie a timișorenilor, puțin înaintea pauzei, când s-a demarcat singur, singurel în zona centrală dar a șutat pe lângă poarta oaspeților, periclitați în partea secundă în alte două rânduri, fără însă a scoate balonul din plasă.

Fără Fridrich, accidentat, Petre Vlătănescu a contat astăzi pe Contra – Sporin, Cochințu (20, Găvruță), Lazăr, Podină – Pop (Bodochi), Andreici (Ochea), Oprea, Popan (46, Dincă) – Totic, Codrean (46, Sîrbu). Cochințu a fost înlocuit la mijlocul reprizei I din pricina unei accidentări, iar rezerve au fost portarul Trifon și Săplăcan, Lazăr fiind componentul timișorenilor avertizat cu cartonașul galben.

Unii dintre juniorii utilizați astăzi vor intra în planurile lui Victor Collins pentru disputa de vineri a ”sateliților”, ACS Poli II – Pandurii II, după ce sâmbătă și duminică tinerii timișorenilor au avut liber de Paști iar luni s-au antrenat cu echipa a doua și ieri cu Petre Vlătănescu.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: