ACS Poli pierde de pe punctul cu var la gazda pe loc de promovare: 1-0 (1-0) Chindia

ACS Poli a sperat să-și prelungească seria pozitivă de 4 apariții fără înfrângere chiar și în umbra Turnului Chindiei, însă târgoviștenii, care își păstrau joi locul 2 tocmai în Timișoara, l-au menținut și înaintea ultimelor 8 etape din actualul campionat prin a transforma o lovitură de la 11 metri în prima jumătate a reprizei I din meciul disputat de la ora 12 în Dâmbovița, în continuarea acestei a noua runde din 2019: 1-0 (1-0).  

Dovedindu-se capabilă să încurce socotelile aspirantelor din cvintetul fruntaș, așa cum se întâmpla în urmă cu 4 etape la Ghermănești, 0-0 pe terenul liderului la vremea respectivă CS Sportul Snagov, ACS Poli a nădăjduit la o remiză albă și pe arena târgovișteană ”Eugen Popescu”, însă odată ce căpitanul dâmbovițean Cristian Cherchez a fructificat în minutul 18 lovitura de pedeapsă acordată pentru faultul lui Calugher asupra lui Daniel Florea, elevii lui Valeriu Răchită s-au găsit în dificultate, cu planurile la rândul lor încurcate.  

Neînvinși de 4 etape, cu victorii pe ”Electrica” și remize peste munți, timișorenii aveau aspirațiile lor, ceva mai încrezători în ceea ce privește posibilitatea evitării retrogradării, mizând la Târgoviște și pe cele peste 24 de ore în plus de refacere și odihnă față de gazdele din Dâmbovița, întrebuințate joi pe ploaia de seară în ”Ciarda Roșie”, pentru a-și conserva poziția secundă.

Însă Viorel Moldovan a gestionat chibzuit personalul sportiv, reintroducându-i în primul unsprezece pe titularii precedentului meci acasă, rezerve în Ciarda Roşie, și anume Martac, Şerban, Neguţ, Panait și Cherchez, după ce Dinu, Dumitraşcu, Raţă, Neicuţescu şi Alexandru le luau joi locul, iar căpitanul și-a făcut datoria, valorificând faza fixă cu valoare de 3 puncte. 

Cu resurse comparativ mult mai limitate la dispoziție, Răchită i-a retitularizat după o etapă pe Calugher și Munteanu, în vreme ce Codrea și Chemin le-au cedat locul în primul unsprezece, iar vizitatorii au mizat pe coeziunea colectivă și disciplina tactică a unei etalări ermetice, arțăgoase, însă echipa mai versată și-a fructificat plusul valoric și avantajul terenului propriu, deschizând destul de rapid scorul, minim avans pe care a avut abilitatea de a-l conserva. Nici Petrolul și nici brăilenii nu înscriau în 2019 pe ”Eugen Popescu”, iar ACS Poli a completat lista, cu mici șanse de egalare odată ce s-a văzut condusă…

Chindia a căutat și până la pauză dublarea avantajului, de puțin fără succes, un șut al aceluiași Cherchez fiind deviat în corner iar un lob al experimentatului Florea izbind transversala spre colțul lung, fără ca vizitatorii să pericliteze în schimb plasa regățenilor.

Vioară întâi și după pauză, când Răchită a apelat la sânge proaspăt, Golda în locul lui Bădăuță din minutul 57, iar același Cherchez a fost și mai aproape de 2-0, bară la colțul scurt, căutând să speculeze o nesincronizare pe relația căpitan – portar, Paramatti – Dinu Moldovan, la o trimitere cu capul acasă. Nu treceau însă nici 60 de secunde și, după o oră de joc, Chindia dovedea că poate greși la rândul ei, pe fondul acumulării oboselii, însă și șutul lui Sidorenco din careu s-a scurs pe lângă colțul lung…

Antrenorul vizitatorilor a efectuat alte schimbări la mijlocul părții secunde, Bilia luându-i locul lui Paramatti dar și banderola de căpitan, iar Sorel Chemin pe cel al lui Dănuț Munteanu, modificări care au mai impulsionat puțin aportul ofensiv, în ideea servirii lui Sidorenco, strecurat în careu, de unde a căutat din nou colțul lung, ratat de puțin în minutul 75. Erau primele minute fără italianul Paramatti în teren în sezonul de primăvară…

Treziți la realitate, amfitrionii au amenințat din nou poarta oaspeților mai slab clasați, iar de astă dată Dinu Moldovan s-a opus chiar și de trei ori în aceeași fază, după ce cu numai câteva minute înainte avea și o dublă robinsonadă, apărând cu strășnicie minimul handicap.

N-a mai înscris, dar precaută și vădit mulțumită de rezultat, Chindia a mutat în retragere spre final, conservând avantajul, 3 puncte pe care le viza fără doar și poate în cursa promovării. Pentru timișoreni, numai al doilea eșec în deplasare din 2019, după acel 2-1 la Arad, respectiv primul după 5 etape, în urma unui 1-3 acasă cu Academica, scurgerea etapelor fiind în schimb defavorabilă celor de pe ”Electrica”.

Mai au opt șanse la dispoziție, mai întâi acasă cu Energeticianul, apoi la ASU Politehnica, pe teren propriu cu clujenii, la Bacău, acasă cu FC Argeș, la Ploiești, acasă cu FC Mioveni și în cele din urmă la București cu colega de suferință la ora retrogradării de anul trecut din Liga 1, nimeni alta decât trupa care le ora actuală o devansează de pe primul loc de retrogradare din Liga 2 cu 8 puncte.

Într-un alt joc început duminică după prânz în Liga 2, de la ora 14, CS Luceafărul Oradea – Petrolul 3-1 (2-0), prin golurile lui Pop, în minutul 25, după o lovitură de la 11 metri pe care a executat-o, pe respingerea portarului, Paraschiv în minutul 29 și Preoteasa în minutul 79 din penalty, respectiv Moldoveanu în minutul 47. Eliminați de la prahoveni, Borța în minutul 78 – roșu direct, și Marinescu (86) – cumul de cartonașe galbene. Bihorenii se alătură lui Metaloglobus, cu 37 de puncte.

*

Chindia: Aioani – Martac, Şandru, Leca, Panait – Neguţ, Novac, Mihai, Şerban (minutul 80, Mihaiu), Cherchez – cpt. (66, Alexandru), Florea (82, Rață).

Rezerve: Popescu – Dinu, Dumitraşcu, Neicuţescu.

Antrenor: Viorel Moldovan.

ACS Poli: D. Moldovan – Ţîgîrlaş, Paramatti – cpt. (minutul 61, Bilia), Uyi, Olteanu – Munteanu (70, Chemin), Calugher, Manolache, Buzan, Sidorenco, Bădăuţă (57, Golda).

Rezerve: Began – Ghidurea, Oprea, Stere.

Antrenor: Valeriu Răchită.

Arbitri: Vlad Baban (Iaşi) – Ciprian Iovu şi Iulian Cătălin Brînză (ambii din Botoşani).

Rezultatele etapei a XXX-a în Liga 2, programul viitor și clasamentul, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: