ACS Poli, premiere. Peste 3 goluri într-un meci din acest sezon. 3 reușite ale unui jucător, Popovici. Și debuturi ale juniorilor Marin și Rus

Nou-promovata ACS Poli Timișoara a câștigat astăzi de la ora 11 pentru a 15-a oară la zero în actualul sezon din Liga 2, reușind în premieră în acest campionat să înscrie mai mult de 3 goluri într-o partidă și plusând astfel la triumful cu 3-0 din precedenta apariție, din urmă cu două săptămâni, la Reșița, unde își asigura matematic promovarea în Liga 1.

De-acum cu gândul la prezența în elită, antrenorii liderului care și-a mărit astăzi avansul în fruntea ierarhiei grație unui 5-0 (3-0) la Tărlungeni, cu CS Unirea, s-au ținut de planul de a evalua și alți componenți ai lotului, păstrând în 11-le de start doar 2 dintre titularii de la precedentul joc, și anume fundașii Melinte și Belu, ultimul fiind însă retras după numai 16 minute de joc, accidentat fiind.

Niciodată n-a reușit ACS Poli în acest campionat, până sâmbătă, să înscrie de două ori în prima repriză a deplasărilor, dar Alexandru Popovici dreapta) a izbutit azi chiar o ”dublă” în primele 22 de minute, după ce Doman deschidea scorul la debutul ca titular

Niciodată n-a reușit ACS Poli în acest campionat, până sâmbătă, să înscrie de două ori în prima repriză a deplasărilor, dar Alexandru Popovici (dreapta) a izbutit azi chiar o ”dublă” în primele 22 de minute, după ce Doman deschidea scorul la debutul ca titular

 

 

În schimb, începând din poartă, Smaranda a apărat pentru prima oară de la acel 1-1 la Oradea cu care timișorenii începeau traiectoria în 2015, în vreme ce Doman a fost titularizat în premieră la ACS Poli pe când Duarte doar pentru a treia oară, precedentele fiind tot la Tărlungeni, în 1-1 în returul sezonului regular, și acasă cu CS Metalul Reșița, 3-0 la finele lui 2014. Iar ambii au marcat astăzi în județul Brașov, Doman deschizând rapid scorul din penalty, în minutul 8, iar Duarte înscriind pentru 0-4 cu nici 10 minute înainte de final. Era pentru prima dată în 2014/15 ca bănățenii să marcheze și al patrulea gol într-un joc din B2.

Meci început de timișoreni cu tricouri cu mesajul ”Alături de Čišo”, într-un semn de solidaritate cu fostul internațional slovac al lui FC Timișoara, Marián Čišovský, lovit de o boală incurabilă, și încheiat cu satisfacția de a fi oferit debutul divizionar, la pauză și în partea a doua, juniorilor Marin, un mijlocaș din generația 1998, respectiv Răzvan Rus, un atacant de 1996.

O altă premieră a constat în reușita lui Popovici de a înscrie 3 goluri într-un meci, noutate în acest sezon, după ce Bărbuț, Elek și Henrique izbuteau marcarea a câte două goluri într-o partidă. Mai mult, Alexandru Popovici, care mai era titularizat recent în play-off la Slatina, nu savurase mai mult decât un gol în întreaga ediție de B2, pentru 3-0 acasă cu FC Bihor, în tur, pe urmărirea penalty-ului executat tot de el și respins de portar.

A revenit cu ocazia acestei penultime deplasări a sezonului și Bocșan, în centrul liniei defensive, pentru al treilea său start în 2015, iar Bălace în premieră de la deplasarea la Slatina, din retur.

Mai mult ca o testare a unor jucători din lot, în vederea definitivării componenței pentru viitoarea campanie, deplasarea la Tărlungeni a avut mai degrabă un caracter academic, miza punctelor fiind ca și anulată de obținerea în devans a biletelor de Liga 1, cu mențiunea pozitivă pe adresa clubului gazdă, CS Unirea, pentru onorarea în cele din urmă până la capăt a competiției eșalonului secund, în ciuda marilor probleme financiare acutizate în iarnă.

În ceea ce privește reușitele marii favorite, Doman a înscris dintr-un penalty acordat pentru un henţ comis de Poenaru, deschizând scorul în minutul 8, 0-1, iar Popovici a dublat avantajul deja în primul sfert de oră al partidei din etapa a opta și antepenultima a fazei play-out, marcând la capătul unei acţiuni personale, după ce a trecut şi de portarul advers: 0-2 în minutul 14.

Minutul 19 l-a evidențiat pe portarul Smaranda, care a apărat un penalty executat de Dâlbea, după ce Chirciu fusese faultat de Bocşan, dar minutul 21 a adus și un nor peste delegația alb-negrilor, Belu fiind înlocuit după accidentarea suferită în minutul 16 într-un duel cu Poenaru: entorsă la glezna piciorului drept. Iar Neagu i-a luat locul…

Imediat mai apoi, Popovici a punctat din nou, tot după o acţiune personală, 0-3 în minutul 22, întâmplându-se pentru prima oară în deplasările acestui campionat ca liderul să înscrie mai mult decât un gol în primele 45 de minute. De fapt, maxim două se reușeau acasă în prima repriză contra lui FC Olt respectiv Metalul Reșița…

Pauza a adus debutul divizionar al unui junior timișorean, Boldea fiind înlocuit cu Marius Marin, mijlocașul născut în 1998, iar minutul 52 un bis la acest capitol, ieșind Doman și intrând Răzvan Rus, născut în 1996, şi el debutant.

După cele 3 goluri din prima jumătate a reprizei I, două reușite și pe finalul partidei, mai întâi în minutul 83, când Rodirlei Duarte a înscris cu capul din 6 metri după centrarea lui Popescu, iar apoi în minutul 90: 0-5! Cu o lovitură liberă de la 20 de metri, executată de Popovici, pe sub zid, moale, în dreapta portarului, neatent…

Urmează ultimul meci acasă, miercuri de la ora 18, cu CS Mioveni, care a remizat azi pe teren propriu, 2-2 cu Olimpia, și apoi și ultima deplasare, sâmbăta viitoare, de la ora 11, la Satu Mare. Întâlniri în care alte fețe mai ”noi” îl vor edifica pe Dan Alexa pe mâna cui ar mai putea merge de la startul pregătirilor, din 8-9 iunie, dar poate și pe Daniel Stanciu, aflat astăzi în tribuna brașoveană, în prima parte, ca un indiciu a ceea ce ar mai putea urma…

::::

Unirea Tărlungeni: Niczuly – Brujan (46, Al. Neculai), Forika, Tatarciuc (46, Galan), Iaru (70, Cîrstian) – Dâlbea – cpt. – S. Marin, Al. Neculai, Pricop, Oct. Poenaru – Chirciu.
Rezerve: Dănălache – Grigoraş, A. Burlui.
Antrenor: Dan Bona

ACS Poli Timișoara: Smaranda – Belu (21, Neagu), Bocşan, Melinte, Bălace – Popescu, Trandu, Boldea (46, Marin), Doman (52, Rus) – Popovici, Duarte.

Rezerve: Haidău – Elek, Nanu, Poparadu.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: