ACS Poli, prezentare a noilor achiziții: Chipirliu, Doman și Melinte. ”Deși multă lume este tentată să creadă că obiectivul e deja atins, încă nici pe departe…”

Liderul seriei vestice în liga a doua și-a prezentat astăzi la ora 15 tripleta achizițiilor de iarnă, Chipirliu, Doman și Melinte, care s-ar putea și extinde, ”s-ar putea într-adevăr să vină și un tânăr jucător din naționala de tineret din Burkina Faso”, introducerea în scenă fiind făcută în această după-amiază de conducătorul Ion Timofte și Dan Alexa, antrenorul principal al lui ACS Poli Timișoara.

Atacantul Chipirliu, așezat lângă Alexa, și Melinte, la prezentare în dreapta lui Timofte, l-au încadrat pe Doman. Iar în plus ar mai putea fi vorba și despre Victor Nikiema, un tânăr închizător african ultima oară în Portugalia, la Sporting Braga B, așteptat cel mai probabil vineri.

”Contează foarte mult și concurența, știu din experiența personală, ca jucător, iar când simți că ai pe post un fotbalist bun, atunci jucătorul devine mult mai responsabil în pregătire. Pentru un jucător contează cel mai mult să fie în teren, să joace, mai mult decât partea financiară, iar aceasta își doresc și ei, să joace, și de aceea i-am și adus”, a explicat astăzi Dan Alexa la reîntâlnirea cu presa.

Ion Timofte l-a completat prin a sublinia că sunt ”niște jucători care credem că ne pot ajuta în faza sezonului regular și de play-off. Căci deși multă lumă este tentată să creadă că obiectivul este deja atins, nici pe departe încă, astfel încât am și ținut împreună cu Dan să aducem câțiva tineri care să ne ajute. Vedeți că toate echipele se întăresc, chiar dacă se mai plâng ele că nu, dar avem în spate echipe bune, care au investit mult, cu care încă ne luptăm, e Metalul Reșița, Fortuna Poiana Câmpina, Mioveni”.

Primele achiziții de iarnă sunt așadar jucători autohtoni, apropo de acest subiect Timofte mai spunând că este benefic ”să existe un prag cât mai mare de jucători români în fotbalul nostru iar Timișoara chiar investește în tineri jucători…”

În privința celor 3 nou sosiți, înaltul atacant Bogdan Chipirliu a jucat pentru ACS Fortuna Poiana în toate partidele turului, marcând cât pentru degetele unei mâini, Cristi Melinte a ”stat două luni la Iași”, conform propriei explicații, după care, la Chiajna, a evoluat în toate meciurile returul trecut, și în calitate de căpitan, în vreme ce Cătălin Doman a suferit o intervenție chirurgicală în 7 aprilie anul trecut și ”n-am apucat să joc în tur”. Dan Alexa a explicat însă în privința sa că ”Doman este un jucător de talent, care vine într-adevăr după o perioadă de pauză, însă are o șansă să revină, chiar dacă a stagnat foarte mult în ultimii ani. Este foarte important pentru el să-și vadă de treabă, iar dacă va juca așa cum știu că o făcea, și i-am fost adversar, va fi bine și pentru el, și pentru noi, ne va ajuta. Doman este un jucător de talent, care câștigă foarte repede pe relația 1-1 cu adversarul, ajută foarte mult echipa, dar repet, a stat foarte mult duăpă accidentare, așa că foarte mult depinde de el!”

Cristi Melinte a semnat până în vară, după ce și-a reziliat contractul cu cei din Iași, Cătălin Doman s-a înțeles cu ACS Poli pentru un an și jumătate, după ce a reziliat înțelegerea cu Rapid, iar Bogdan Chipirliu este împrumutat până în vară, de la Oțelul.

”Sunt jucători pe care i-am vrut foarte mult, au spus foarte multe acolo unde au fost, am încredere în ei că pot ajuta echipa foarte mult, trebuie să fiu inspirat, să-i aduc în formă bună, una pe care știu că au arătat-o pe unde au jucat. Sunt bucuros că au semnat cu noi și sunt convins că ne vor ajuta în partea aceasta a campionatului”, a mai zis Alexa.

”Sunt un plus pentru noi! Pe fiecare post există dubluri, Melinte poate juca pe orice poziție de pe linia de fund, suntem acoperiți, responsabilitatea primului 11 este a mea, sper să fiu inspirat. Pentru ei important este să se pregătească pentru acest retur special, căci urmează faza play-off și va fi o presiune foarte mare. Faptul că avem un lot bun și valoros nu poate decât să ne ajute. Suntem la început de pregătiri, terenurile sunt foarte grele din cauza stării vremii, care nu ne ajută. Dar acum mă interesează foarte mult să facem acumulările fizice, nu mă interesează deloc forma sportivă în meciurile amicale până la plecarea în Antalya, ci mă interesează ca fiecare să joace 45 sau 30 de minute, jocurile fiind parte din procesul de pregătire. Subliniez că au avut rezultate bune la vizita medicală, dovadă că au fost serioși și pe timpul vacanței”, a adăugat Alexa, Timofte completându-l prin a zice că ”unii au venit cu parametri chiar mai buni…”

Melinte a spus că ”le mulțumesc lui Mister și președintelui că mi-au dat posibilitatea să vin aici, și sper să mă integrez cât mai repede și să ajut echipa să revină în prima ligă!”

Timișoreanul Cristian Melinte, revenit acasă, a mai remarcat: ”Chiar îi cunoșteam pe unii dintre băieți, Scutaru, Popovici, Poparadu… De aceea am venit, să joc, scopul nostru acesta este, să jucăm!”

Iar Doman a mai adăugat că ”este o provocare nouă, un nou început, la un club detradiție, cu care sper ca la finalul returului să ne atingem scopul, care este promovarea!” Bogdan Chipirliu a spus: ”Mă bucur foarte mult că am venit la Timișoara, la un club care n-are ce să caute în liga a II-a! Sunt foarte fericit că am ajuns aici!”

Este vorba așadar despre un timișorean revenit la matcă, Cristian Melinte, un fundaș central în vârstă de 25 de ani și 1,83 metri înălțime, ultima oară la cei din Chiajna dar cu o acoladă de destinații în portofoliu, de la Fortuna Covaci, unde parcurgea junioratul, la Auxerre Lugoj, UTA, Dinamo, Palermo, Piacenza, Petrolul, Astra sau CSMS Iași, dar și despre un mijlocaș ofensiv tot din generația 1988, Cătălin Doman, ajuns și el prin străinătate, la FK Khazan Lankaran, severinean de 1,78 care în 30 ianuarie va împlini 26 de ani și care a mai evoluat pentru FC Argeș, CS Mioveni și Rapid. În ambele cazuri este vorba despre sportivi care au cochetat cu lotul național de tineret. Cât despre Bogdan Chipirliu, atacantul a jucat în tur tot în seria a II-a a ligii secunde, pentru ACS Fortuna Poiana Câmpina, vârful de 1,87 metri și care în 21 iulie va împlini 23 de ani înscriind de 5 ori în cele 15 apariții oficiale pentru prahoveni.

ACS Poli va juca sâmbătă de la ora 11 pe terenul ”Colterm”, un prim amical cu Șoimii Pâncota, tot din B2.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 5 = sase

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: