ACS Poli prezintă noua alcătuire înaintea reunirii lotului, joi la 10,30. FOTO

ACS Poli a înfățișat astăzi după-amiază alte noi achiziții înaintea ediției 2017-2018, anunțând totodată și repoziționările din staff, totul înaintea reluării antrenamentelor în vederea pregătirii sezonului programat a începe la mijlocul lunii viitoare, reunirea lotului având loc deja mâine, joi la ora 10,30, la numai o săptămână după câștigarea la Șiria a returului barajului cu UTA Bătrâna Doamnă.

A fost vorba așadar despre o vacanță nesănătos de scurtă după o campanie mai lungă ca niciodată pentru prim-divizionara de pe ”Dan Păltinișanu”, de fapt un nimic de vinerea trecută în comparație cu cele 52 de meciuri jucate de timișoreni în sezonul 2016/7, deficit de care se va ocupa noul preparator fizic al antepenultimei clasate în Liga 1, nimeni altul decât Mihai Alexandru, cu alte cuvinte o revenire în staff-ul bănățenilor, luând cuvântul în cadrul conferinței de presă organizată astăzi de la ora 15 de ACS Poli la un hotel din oraș: ”Mulţumesc conducerii că mi-a făcut această ofertă, pe care nu am refuzat-o. Nu este prima mea prezenţă la acest club. Prezenţa unui preparator fizic este oportună la un club, într-o colaborare strânsă cu antrenorul principal. A fost un număr de jucători care au avut parte de un efort disproporţionat faţă de alţi jucători. Ne dorim să îmbunătăţim sectorul refacerii, deoarece asta face diferenţa!”

În ciuda reușitei de a supraviețui în elită deși plecând la drum cu un handicap de 14 puncte, ACS Poli n-a și scăpat însă subit de toate problemele ce îi dau târcoale, pe lângă cea a oboselii acumulate de fotbaliști într-un sezon purtat de timișoreni sub o mare presiune psihologică, și care oboseală nu poate fi înlăturată cu una, cu două în cazul celor care au dus greul în campania abia încheiată săptămâna trecută, persistând minusul datoriilor cu multe zerouri existente către stat, și care încă mențin totuși o stare apăsătoare în curtea bănățenilor, fie și în condițiile în care, prin Ordonanța de Urgență la adresa Legii Sportului, prim-divizionara ar putea avea din nou acces la surse de finanțare din banul public, ceea ce nu a mai fost cazul în stagiunea trecută.

În plus, ACS Poli și-a atras în acest foarte scurt intermezzo între returul din județul Arad al barajului de supraviețuire și reluarea pregătirilor și niște pete la capitolul imagine, una fiind generată de modul haotic în care a optat să anunțe cooptarea noilor achiziții, într-o veritabilă cacofonie informațională în după-amiaza și seara din preziua conferinței de presă, talmeș balmeș deloc necesar marți prin anunțarea semnăturilor lui Munteanu, Crețu și Vașvari, cu atât mai mult cu cât clubul timișorean găzduia oricum astăzi o conferință de presă, în care a introdus în scenă și alte nume, iar cealaltă și mult mai mare fiind generată de falsetul pe două voci deloc la unison în privința achiziționării lui Dan Roman. Conducerea executivă l-a curtat, edilul Nicolae Robu l-a refuzat ca fiind prea ”bătrân” și fără suficient de multe goluri marcate, Timișoara fotbalistică făcându-se de râs printr-o mostră de veritabil amatorism administrativ.

Și totuși, prin prisma izbânzii de a evita retrogradarea pe criterii sportive, în teren, și nu ca anul trecut, dar și după ce a pornit la drum cu un semnificativ handicap de -14 puncte, cu atât mai mult cu cât nici n-a mai avut parte spre deosebire de alte sezoane de susținerea financiară dinspre Municipalitate și CJT, tonusul este acum totuși altul în sânul colectivului grupării de Liga 1, în poate cel mai bun moment din ultimii 2 ani, exploatat de conducătorul Sorin Drăgoi prin a plasa ștachete chiar și mai îndrăznețe: ”Sper să fie mulţumitor măcar pentru o parte dintre voi ceea ce am realizat. Iar acum ne-am propus un obiectiv îndrăzneţ, în primele zece locuri. Proiectul este pe trei ani de zile, la capătul căruia să evoluăm în cupele europene. Pentru a îndeplini acest obiectiv a trebuit să facem mai multe transferuri, iar în aceste două zile am reuşit aducerea lui Gabriel Vaşvari, Alex Munteanu, Valentin Creţu, Cristian Melinte, Ştefan Covalschi şi Alexandru Ţigănaşu. Și mai suntem în discuţii şi cu alţi jucători. A plecat Bărbuţ, ne-am despărţit oficial de Bogdan Străuţ, Popovici şi-a găsit echipă de liga a doua în Turcia şi doreşte să plece, Scutaru, Novak şi Vasi nu mai au contract, Vasile Curileac şi l-a prelungit, se aşteaptă un răspuns şi de la Scutaru. Au survenit modificări în staff-ul tehnic, antrenor principal va rămâne sigur și în continuare Ionuţ Popa, dar vom avea numai un secund, acela a fost numit Octavian Benga. A fost adus şi un preparator fizic în persoana domnului Alexandru Mihai. Celălalt antrenor secund, Sorin Bălu, a fost trecut principal la echipa a doua, care are ca obiectiv promovarea în liga a II-a”.

Drăgoi a mai menționat că ”încercăm ca din acestă nouă ediţie de campionat să obţinem titulatura de Poli Timişoara, fără ACS, pentru a se face diferenţierea de ASU Politehnica, deoarece mulţi din afara oraşului nu ştiu care e în prima ligă. Despre noul vicepreşedinte, domnul Radu Birlică, acesta se va ocupa în continuare să aducă sponsori”. La care a intervenit și Rică Neaga și a amintit despre doi tineri crescuți în pepinieră, Golda şi Motreanu, în privința ultimului subliniind că este exclus să se mai întoarcă la ASU Politehnica. Întrebați despre aducerea lui Golubovic, cei de la ACS Poli au infirmat, ”nu este adevărat”, cât despre Roman, am amintit deja, ”a semnat şi după aceea s-a revoltat când a fost respins de Robu că este prea bătrân”, din spusele noului vicepreședinte Birlică, purtător al dialogului despre clujean cu edilul Robu.

La conferinţa de presă au fost prezenți patru jucători dintre cei 6 achiziționați, ex-ieșeanul Alexandru Ţigănaşu spunând că ”mă bucur că fac parte din acest proiect, îmi doresc să avem rezultate pozitive şi să aducem cât mai mulţi spectatori la stadion”. Valentin Creţu, al cărui nume a fost anunțat de prim-divizionari încă de ieri, a spus la rândul său că ”sunt foarte bucuros că am ajuns la Timişoara, a contat că sunt dorit. Am avut mai multe oferte, însă acest club are un proiect interesant, pe care m-am bazat şi eu, şi familia mea. Sper să nu dezamăgesc, pentru că s-au făcut eforturi, s-au adus jucători care au demonstrat ceva”.

Și un come-back de la Concordia Chiajna, Cristian Melinte, timișoreanul zicând: ”Mulţumesc celor din conducere că mi-au dat şansa să mă reîntorc! M-am simţit bine atunci, dar nu am avut din păcate rezultatele dorite pe-atunci. Cred că nimeni nu le dădea nici o şansă, şi asta ne obligă la mai mult. Atunci îmi doream să rămân dar domnul Miculaş nu mi-a garantat că va lua locul Rapidului şi echipa va mai exista”. Apropo de care, ex-conducătorul clubului ACS Poli, Ioan Miculaș, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare de judecătorii Curții de Apel Timișoara pentru evaziune fiscală în formă continuată.

Totodată, și o achiziție de la nivelul Ligii 2, mai precis de la CS Afumați, jucătorul în vârstă de 22 de ani Ştefan Covalschi spunând astăzi că ”este normal să fiu bucuros că am venit la această echipă și îi mulţumesc conducerii că mi-a dat şansa să ajut această echipă să-şi îndeplinească obiectivele propuse”.

Reunirea lotului, mâine la ora 10,30, startul Ligii 1 fiind programat peste 3 săptămâni și ceva. Iar dat fiind că timișorenii au fost ultimii dintre prim-divizionarii implicați în fostul sezon competițional, până joi 15 iunie, nu este așadar exclus ca gruparea de pe Bega să fie tocmai prima care să intre în scena viitoarei ediții, cândva la mijlocul lunii viitoare, și n-ar fi prima dată ca formația de pe ”Dan Păltinișanu” să fie implicată în acest deceniu în partida inaugurală a noii stagiuni, a patra în elită pentru ACS Poli.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + 8 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: