ACS Poli, prim joc amical: 6-2 cu Chișoda, Golda și Oprea înscriu pentru învinși. FOTO

ACS Poli nu a uitat că a retrogradat din Liga 1, dar chiar și așa n-a stat deloc pe gânduri în a juca deja primul meci amical al pregătirilor de vară, la fine de iunie, deși startul Ligii 2 este programat în prima decadă din august. Vara trecută, forțați de împrejurări după succesul cu 1-3 la Șiria în returul din 15 iunie al barajului pentru menținerea în elită, timișorenii se reuneau deja în 22 iunie iar peste alte doar 3 zile disputau primele partide de verificare, totul în anticiparea debutului în noua ediție pe 15 iulie 2017, la Chiajna. Acum, timp ar fi berechet dar o primă ”dezmorțire” a fost pusă deja în scenă.

Nici o lună n-a avut Ionuț Popa la dispoziție în pauza competițională a timișorenilor de pe ”Dan Păltinișanu” la mijloc de 2017, din 16 iunie până pe 14 iulie, iar ACS Poli juca atunci două prime mini-amicale la Periam, duminică 25 iunie, cu o zi înainte de plecarea în cantonamentul centralizat din Poiana Brașov, trecând atunci cu formații diferite cu 3-1 de Avântul Periam, iar în cea de-a doua mini-întâlnire cu 9-0 de Șoimii Pesac.

Astăzi de la ora 10 şi 39 de minute, în ultima zi de iunie dar și prima a optimilor de finală la Campionatul Mondial din Rusia, ACS Poli a disputat pe gazonul doi din complexul de terenuri ”Adrian Stoicov” primul amical al verii, pe durata a două reprize a câte 45 de minute, cu o formație din liga a VI-a locală, ”Municipiu”, completată cu componenți ai secund divizionarei: ACS Poli – FC Chişoda 6-2 (4-1).

Sparring-partner al retrogradatei a fost ocupanta locului secund din Campionatul Municipal Timișoara, mai exact în Seria a II-a, întărită însă cu jucători ai celor de la ACS Poli, de exemplu portarul Curileac dar și Cochințu, Oprea, Pop, noua achiziție Igor Basic și Golda.

Deloc surprinzător, deși formația de eșalon inferior antrenată de Alex Rus a fost conectată la pulsul meciurilor oficiale din campionat până în această săptămână, cei din Chișoda au cedat chiar și cu completări cu 6-2. După ce Denis Golda deschidea scorul din tabăra retrogradatei din Liga 1 dar în contul formației din Chișoda, 0-1 în minutul 9, peste alte doar cinci minute Bîrnoi restabilind egalitatea pentru ACS.

Apoi, până la pauză, au mai reuşit să înscrie pentru secund divizionari Andrei Artean, la mijlocul reprizei I, în minutul 22, Denis Haruț (min. 29), revenit așadar după accidentare, și Sebastian Velcotă (min. 36).

La reluarea amicalului, Ionel Ganea a trimis o altă garnitură în teren, fără a izbuti să egaleze randamentul celei din prima parte. De această dată Smaranda a apărat poarta Chișodei, fiind introdus de antrenorul-jucător Alex Rus şi Sinisa Sporin.

Alexandru Popovici a ridicat scorul la 5-1 în minutul 56, ca apoi Bogdan Geanimu, cu un șut frumos, să ridice scorul la 6-1. Chișoda a mai punctat o dată, tot printr-un jucător al timișorenilor, Lucian Oprea, în minutul 70, finalizând după un oportun avantaj foarte bine lăsat de arbitrul Manea.

La acest scor, Golda a fost faultat la 40 metri de poarta adversă şi a fost nevoit să părăsească terenul, fiind accidentat.

În altă ordine de idei, am putea remarca și că bălăriile din jurul stadionului au dispărut, semn că unii și-au însușit critica, și ar fi fost de fapt cazul.

Altfel, la finalul meciului nu s-au putut afla noi detalii despre planurile noii divizionare secunde, nefiind exclus ca antrenorul principal Ionel Ganea să nu mai aibă voie să vorbească, în ciuda insistenţei celor din presă. Cel mai probabil atât antrenorii cât și jucătorii se supun noii reguli ”de liniște” impuse de conducerea clubului, ceea ce pe de-o parte nici nu este deloc rău. Mai multă transpirație și mai puțină trăncăneală, sărăcia omului…

Iar apropo de antrenorul principal Ionel Ganea, ex-internaționalul României și-a completat staff-ul tehnic, pe lângă Călin Frunză, antrenor cu portarii, activând Constantin Niculae, ca preparator fizic, și anume nimeni altul decât tatăl lui Marius Niculae, dar și Emil Szolomajer, ca secund, un fost goalkeeper și la U Cluj.

*

ACS Poli a început repriza I cu Contra – Străuț, Melinte, Podină, Mureșan, Artean, Haruț, Mrkela, Bîrnoi, Velcotă, Drăghici, după care repriza a II-a cu Curileac – Motreanu, Bocșan, Fridrich, Cojocaru, Geanimu, Bartok, Ikong, Patrik Peter, Popovici și Pădurariu.

Anul trecut, în primele mini-amicale din 25 iunie, ACS Poli a jucat ca primă repriză contra Avântului cu Smaranda (min. 20, Curileac) – Străuț, Bocşan, Şeroni, Covalschi, Šoljić, Croitoru, Bîrnoi, Ciucur, Drăghici și Velcotă, iar în cea de-a doua, contra Șoimilor Pesac, cu Curileac (min. 65, Smaranda) – Crețu, Haruț, Melinte, Țigănaşu, Mailat, Artean, Oprea, Vaşvari, Doman, Pădurariu.

FC Chişoda: Curileac (min. 46, Smaranda) – Ţimbălaru, Cochinţu, Basic, Astaloş, Pop, Cîrpan, Golda, Peter, Poştaru şi Rus. Au mai intrat pe parcurs Gaidoş, David Cifor, Ruben Cifor, Poştaru şi Abu Lebda Sabi.

Fotografiile

Au arbitrat: Alexandru Manea – Denis Mihăescu şi Roxana Cişmaş Malac.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 8 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: