ACS Poli – Progresul Ezeriș 2-0 (1-0). Declarații Bălace, Enășescu

Alb-violeții din Liga 3 au câștigat în această după-amiază pentru a treia oară consecutiv într-o săptămână, după victoria cu 0-2 din weekend-ul trecut la Pecica și cea din restanța acasă de marți cu Fortuna, 3-2, de astă dată dispunând de nou-promovații cărășeni mai slab clasați și aflați la a treia deplasare consecutivă în Timiș tot într-o săptămână: ACS Poli – Progresul Ezeriș 2-0 (1-0).

În absența lui Salhi Ouadie, care a văzut cartonaşul roşu în meciul disputat cu Fortuna, și Raul Popa respectiv Cristian Mitre, ambii fiind accidentați, ACS Poli a câștigat meciul jucat vineri de la ora 15 în etapa a VI-a din Seria 8 în Liga 3, partidă între formații din a doua jumătate a clasamentului grupei vestice.

Cu o zi înaintea întâlnirii, căpitanul echipei, Dănuț Bilia, se arăta încrezător în victorie: „Chiar dacă e o săptămână grea, nu avem de ce sa ne plângem. Important este că suntem sănătoși și că putem juca meciurile. Cu siguranță vom avea energia necesara pentru a câștiga partida cu Progresul Ezeriş. Am avut parte de o refacere bună și sunt convins ca vom arăta bine din punct de vedere fizic!”

Aspect adeverit în cele 98 de minute de joc, timișorenii deschizând scorul în minutele dinaintea pauzei și dublând avantajul după primul sfert de oră din partea secundă.

O repriză I anostă, cu Matiș la pupitru, care a avut primele ocazii, mai întâi în minutul 5, când s-a lansat în adâncime și a intrat în careu, de la 7 metri lateral stânga şutând pe jos, balon reținut de portar prin plonjon, apoi în minutul 9, reluare din apropiere, de la circa 9 metri, peste transversală, la centrarea perfectă a lui Dincă de pe flancul drept.

În minutul 20 se acorda primul cartonaș galben, oaspeţilor, lui Jula, pentru un fault tare asupra lui Sporin, care riposta și vedea și el ”galben”. Un prim şut pe spaţiul porţii şi pentru vizitatori, din lovitură liberă de la 18 metri, executată de Rimovecz și respinsă lateral dreapta de Popeț, evitând în minutul 23 un gol ca şi făcut.

Dominarea alb-violeților avea să continue iar răsplata a venit în minutul 37, când Matiș a luptat din greu la o minge în careu, i-a trimis lui Sporin, care a centrat inteligent pe colțul lung, de unde Dincă a reluat din prima în plasă, în stânga lui Birăescu, foarte nervos pentru primirea acestui gol. Mai că ar fi rupt bara cu ambele picioare… 1-0.

Și avea să fie  2-0 în minutul 60, când Călin l-a deschis excelent pe Sporin, şut cu exteriorul de la 14 metri la colțul lung: 2-0.  

În minutul 69, o altercaţie între doi jucători de rezervă, pe marginea terenului, arbitrul fiind nevoit să întrerupă jocul circa 3 minute, un meleu ca în luptele între cocoşi. În cele din urmă, Nicolae Jula şi Alexandru Filip aveau să fie eliminați de pe teren…  

Și chiar nu se mai juca nimic mai apoi, ieșind în schimb în evidență tot o fază mai puțin obișnuită. Derulată în minutul 84, la un duel aproape de centrul terenului, între Mărgan şi David Bălace, timişoreanul căzând fulger la pământ iar antrenorul principal Silviu Bălace întrând glonț pe gazon, până la locul cu pricina…

Se acordau 5 minute de prelungiri și se jucau chiar mai multe, rămânând 2-0, mare bucurie în tabăra ex-prim-divizionarei. Până în 2018 în Liga 1, pe când cărășenii abia au promovat anul acesta din liga a patra…

*  

ACS Poli Timişoara: Robert Popeț – David Bălace (min. 90+4, Robert Stoia), Dănuţ Bilia (cpt), Narcis Plută (min. 65, Adrian Chiriac), Michel Rosenblum – Mihai Hecsko, Sinişa Sporin – Alexandru Dincă (min. 83, Flavius Toboşaru), Patrick Peter (min. 90+4, Alexandru Daminescu), Marius Călin – Claudiu Matiș (min. 86, Ştefan Foldi).

Antrenor: Silviu Bălace.

Pe bancă: Andrei Alexandru Filip, Sebastian Foca, Ionuţ Murariu, Darius Buzdugan.

ACS Progresul Ezeriș: Cristian Birăescu (cpt) – Ionuț Mărgan (min. 84, Ilie Simion), Sergiu Rimovecz, Milan Cheda (min. 84, Rafael Hrudei), Marius Musteța – Dănuț Drăgoi, Takenori Kawagoe (min. 30, Adrian Petruț) – Marian Musteța, Nicolae Jula (min. 64, Bogdan Dragomir), Victor Lolea – George Beloescu.

Antrenor principal: Adrian Enăşescu.

Pe bancă: Pătru Corneanu şi Horea Marișescu.

Au arbitrat: Ioan Boldea (Alba Iulia) – Claudiu Doăroaș (Hunedoara) şi Radu Pascu (Satu Mare). Observator de arbitri Emil Arsa (Arad), delegat de joc Dorin Micşa (Timişoara).

+

La cald…

Silviu Bălace (antrenor ACS Poli)„În primul rând vreau să-mi felicit băieții. Toți s-au montat excelent pentru acest meci, de la primul până la ultimul, inclusiv cei de pe bancă și cei care au intrat, au demonstrat că sunt caractere. Au jucat trei meciuri în șase zile, lucru cu care nu sunt obișnuiți, au dat dovadă că sunt buni, că au calitate, iar dacă vor fi bine concentrați, vor avea succes în continuare. Jocul nu a avut un ritm foarte ridicat, dar am marcat atunci când a trebuit, am pus presiune pe adversar – un adversar care ne putea încurca dacă îi dădeam voie. Am înscris al doilea gol și am închis jocul. Posesia a fost bună, am avut o combativitate mulțumitoare, dar trebuie să mai lucrăm la pase, să fim mai preciși. Este foarte important că am reușit să luăm aceste trei puncte, pentru echipă, pentru moral, pentru tot ce înseamnă în acest moment Poli Timișoara”.

Sinișa Sporin a fost printre cei mai buni jucători de pe teren… „Chiar observam la pauză că era printre puținii care reușeau să rupă puțin ritmul. N-ai ce să-i spui lui Sinișa, fiindcă și atunci când pierde mingea, el este cel care aleargă să-și repare greșeala. Este un caracter deosebit și, precum ziceam, are colegi pe măsură”.

Adrian Enășescu, antrenor principal Progresul, a declarat: ”A fost un joc de luptă de uzură pe un teren greu. Vrând-nevrând oboseala și-a pus amprenta asupra jocului echipei și trebuie să recunoaștem că zona centrală nu a reușit să-și impună jocul ei obișnuit. Chiar și așa consider că a fost un joc echilibrat, în care gazdele au un plus de experiență și au  marcat exact când a trebuit și a știut să țină de rezultat. Și la Timișoara ca în celelalte partide am început bine meciul și puteam reveni ca rezultat la 1-1, în debutul primei reprize, la o ocazie monumentală a lui George Beloescu, care a ratat din 7 metri după o așezare a lui Musteța și a trimis mingea foarte aproape de bara din stânga portarului. După o oră de joc, Poli a înscris din nou la o greșeală defensivă a noastră, la o interceptare  lateral dreapta pe atacul lor. Ceea ce apreciez la băieții noștri este faptul că și la 0-2 nu au cedat psihic, dimpotrivă au depus un mare efort și au jucat ofensiv, încercând să marcheze pentru a reintra în joc. Prin jocul prestat, băieții ne-au demonstrat că au capacitatea de a obține rezultate cu echipele din a doua jumătate a clasamentului. Urmează meciul  de acasă cu Cermei, joc pe care suntem condamnați să-l câștigăm”.

Programul etapelor 6-7 în C8, pe coloana clasamentelor.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + cinci =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: